به گزارش ذاکرنیوز، فرزاد مخلصالائمه عصر امروز در شورای برنامهریزی و توسعه استان مرکزی، اظهار داشت: یک سال فرصت خدمتگذاری و برنامهریزی برای همه دستگاهها تمام شده است، گاهی تصمیمات برجستهای اخذ شد، برنامههای جاری و توسعه استان، نکات آموزشی و ارتقا دانش و اطلاعات در حوزه مباحث برنامه و بودجه در همه جلسات آشکار بود، نیاز است مصوباتی که یک سال اخیر در شورا وجود داشت توسط معاون عمرانی و مدیریت برنامه و بودجه دنبال شود.
وی در خصوص مولدسازی افزود: استان مرکزی شبکه گسترده برای اموال قابل مولدسازی ندارد، اما به دلیل اینکه دستور شورای اطلاعرسانی و امنیت کشور است هر جلسه نکاتی در این زمینه مطرح میکنیم، مدیرانی که با این اموال مواجه هستند باید مولدسازی را در دستور کار خود قرار دهند.
استاندار مرکزی تصریح کرد: خط رسانهای خاصی مسئله مولدسازی را مورد هدف قرار داد و روزهای نخست هجمهای نسبت به این طرح که چندین سال در حال اجرا بود انجام شد و تلاش کردند طرح مولدسازی را با طرح خصوصیسازی برابر کنند حتی در بحث خصوصیسازی ضربههای بسیاری به استان مرکزی وارد شد و بسیاری از صنایع از دست رفتند و آسیب دیدند، بنابراین هویت طرح خصوصی به لحاظ اجرا کاملا قابل نقل است و در این خصوص خاطره تلخی در بین فعالان اقتصادی و مدیران شکل گرفت.
مخلصالائمه بیان کرد: طرح و شیوه اجرای مولدسازی با خصوصیسازی متفاوت است و شفافیت آن چندین برابر طرح خصوصیسازی است و نهایتا منابعی که حاصل میشود همان کاری است که همه ما در زندگی شخصی خود انجام میدهیم و اگر دارایی بلااستفادهای داریم به فروش میرسانیم یا اجاره میدهیم و یا تهاتر میکنیم و در نهایت منابع حاصل خرج کارهای باقی مانده میشود به نوعی همین امر در مولد سازی دیده شده است.
وی ادامه داد: بیشینهسازی ارزش داراییها یک امر معقول و منطقی است و سالهای سال نسبت به این موضوع تصمیم گیری انجام گرفت و تصمیماتی اخذ شد اما به مرحله اجرا نرسید و نهایتا با تغییری که در ساختار اجرایی حاصل شد به کار سرعت داده شد و از آنجایی که این تغییر در دولت سیزدهم شکل گرفت انگیزهای برای تهاجم و هجمهای به دولت شد و امید است با روشنگری و بهرهوری عموم مردم از منابع حاصل از این طرح این هجمه فروکش کند.
استاندار مرکزی با اشاره به اینکه 100 درصد منابع حاصل از فروش مازاد 2 حوزه آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت و حوزه بهداشت و درمان در اختیار خود آنها قرار میگیرد، گفت: بخشهایی که اموال و منابع فراوانی دارند منابع آنها صرف امور داخلی و پروژههای نیمه تمام آنها و یا در نهایت تلاش برای ارتقا بهرهوری و رشد اقتصادی در کشور میشود، بنابراین تقاضا میشود دستگاههای اجرایی نسبت به طرح مولدسازی مسلط باشند و از این طرح دفاع کنند.
مخلصالائمه بیان کرد: گزارش عملکرد سال در حال تهیه است و پیشنویس نخست این گزارش و عملکرد همه دستگاههای اجرایی استان و به معنایی عملکرد کل استان و فعالیتی که در یکسال گذشته انجام شده و به ویژه مسائل و چالشهایی که در یک سال اخیر با آن مواجه بودایم در این گزارش منعکس میشود و هم اکنون گزارش در مرحله جمعبندی نهایی است و تا روزهای آینده آماده انتشار است.
80 درصد مصوبات شورای توسعه استان مرکزی عملیاتی شد
نوربخش عسکری، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در این نشست، اظهار داشت: 55 دستور کار در 16 جلسه وجود داشته که 69 مصوبه به همراه داشته که 80 درصد آن عملیاتی و بقیه در دست اجرا است.
وی افزود: افزایش ثروت ملی، تحقق اصلاح ساختار بودجه، کمک به رشد اقتصادی و افزایش بهرهوری از اهداف فروش و مولدسازی داراییهای مازاد دولت است.
سال گذشته 165 روز هوای ناسالم در استان وجود داشت
یوسف یوسفی سرپرست اداره کل محیط زیست استان مرکزی در این نشست اظهار داشت: آلودگی هوا در سطح استان و در تعدادی از شهرها به ویژه کلان شهر اراک دامن گیر شده و شش ماه سال که فصل خشک است با پدیده گرد و غبار و در شش ماهه دوم با آلودگی صنایع مواجه هستیم.
وی افزود: سال گذشته 165 روز هوای ناسالم در استان وجود داشت که آلودگی 99 روز ناشی از پدیده گرد و غبار بوده است و امسال از 138 روز ناسالم؛ آلودگی 78 روز آن ناشی از پدیده گردو غبار است.
سرپرست محیط زیست استان مرکزی با اشاره به اینکه در راستای قانون هوای پاک بیشتر تمرکز بر صنایع، خودروها و مصارف خانگی است، عنوان کرد: 25 درصد سهم داخلی کشور به دلیل قرار گرفتن روی کمربند خشک و بیابانی جهان تحت تاثیر طوفانهای گرد و غباری است و از طرفی با توجه به بیابانها و شرایط کشورهای همسایه ریزگرد خارجی نیز وجود دارد که به این چالش دامن میزند.
یوسفی بیان کرد: فراوانی گرد و غبار رابطه مستقیم با دما و وارونگی هوا دارد و پدیده گرد و غبار با تلاطم جزر میتواند بیشتر شود، زمانی که از عامل آلودگی یاد میشود منظور ذرات کمتر از دو میکرون است و اگر اندازه ذرات بیشتر از دو میکرون باشد فرسایش بادی قلمداد میشود، اما تاکید ما بر ذرات 2 و نیم میکرون است.
وی عنوان کرد: اثرات گردو غبار بر سلامت انسان و محیطهای دریایی و فعالیتهای کشاورزی است، 19 دستگاه برای پیگیری گرد و غبار باید تلاش داشته باشند و امید است با همکاری دستگاهها بتوان پدیده گرد و غبار را کنترل کرد.