به گزارش ذاکرنیوز مقابله با فساد و اخلالگران حوزه فساد و مقابله با قاچاق کالا و ارز از اولویتها و برنامههای مهم پلیس امنیت اقتصادی فراجا است.
رونق تولید یکی از اساسیترین مؤلفههای اقتصاد کشور به شمار میرود و این موضوعی است که امروزه بسیاری از اقشار و طیفهای اجتماعی بر آن تاکید دارند اما گستره قاچاق کالا به کشور نه تنها تعطیلی کارخانهها را رقم زده بلکه تیشهای بر ریشه تولید داخلی است. نگهداری و توزیع کالایی که بدون مجوز وارد شده باشد در سراسر کشور جرم بوده و مشمول مقررات مربوط به قاچاق کالا میگردد. از سوی دیگر وقتی قیمت کالایی در یک کشور با اجرای طرحهای دستوری و با تمهیدات خاص کاهش مییابد، در نتیجه سوءاستفاده کنندگان به دنبال تهیه آن کالای ارزان قیمت برای قاچاق آن به بیرون از مرزها هستند. طی شبانه روز گشته هم در راستای مبارزه با قاچاق کاا و ارز اقدامات زیادی صورت گرفته که بخشی از این اقدامات به شرح ذیل است.
طرح سراسری مقابله با قاچاق کالا و ارز
سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی کشور اعلام کرد: در راستای تداوم اجرای طرحهای عملیاتی و شناسایی و انهدام شبکههای قاچاق و ناامن کردن مبادی ورودی و خروجی، محلهای دپو و توزیع کالای قاچاق، طرح سراسری مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اولویت مقابله با قاچاق کالای ممنوعه اجرا شد.
همچنین اظهار کرد: با استفاده از تمامی امکانات و ظرفیت ردههای انتظامی و مرزبانی استانها در سراسر کشور این طرح اجرایی و عملیاتی شد.
محمد خوش خلقت، سرپرست پلیس امنیت اقتصادی استان گیلان نیز از اجرای طرح سراسری مقابله با قاچاق کالا و ارز به مدت سه روز در این استان خبرداد.
همچنین رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان آذربایجان غربی از کشف ۶۲۴ هزار دلار به ارزش بیش از ۱۸۰ میلیارد ریال گفت: در این رابطه یک متهم هم دستگیر شد.
همچنین ۲۵ دستگاه ماینر استخراج ارز دیجیتال قاچاق و فاقد مجوز به ارزش ۱۲ میلیارد در استان زنجان کشف و در توقیف پلیس است.
قاچاق سوخت تخریب کننده زیرساختهای اقتصادی کشور
قاچاق سوخت علاوه بر تخریب زیرساختهای اقتصادی کشور و بروز مشکلات متعدد در جامعه، موجب هدر رفتن سرمایه ملی می شود. همچنین کشف بیش از ۱۵ هزار لیتر نفت گاز قاچاق از یک دستگاه کامیون در زیر بار کود حیوانی توسط مأموران پلیس امنیت اقتصادی استان کرمان کشف و در این رابطه ۲ قاچاقچی دستگیر شدند.
همچنین کشف ۲۷ هزار لیتر سوخت قاچاق و خارج از شبکه ی توزیع فرآوردههای نفتی که در قالب تانکر قیر جاساز شده بود در خراسان جنوبی که ارزش ان هشت میلیارد و ۷۷۵ میلیون ریال میرسید.
واردات کالاهای قاچاق ضربه مهلک بر پیکره تولید داخلی
بعد از تحریمها علیه ایران و خروج برندهای تولید کننده لوازم خانگی خارجی از ایران با وجود اینکه اقداماتی برای مبارزه با عرضه لوازم خانگی قاچاق انجام شد، اما با توجه به تمایلی که مردم نسبت به خرید برندهای خارجی داشتند، فضا برای عرضه لوازم خانگی قاچاق بیشتر شد.
در صنعت لوازم خانگی سه ضلع تولید کننده، توزیع کننده و مصرف کننده وجود دارد، اما برای مبارزه با قاچاق طی سالهای گذشته به ضلعی که نقش تعیین کنندهای میتوانست در کاهش قاچاق لوازم خانگی داشته باشد، یعنی ضلع توزیع کننده یا فروشندگان خرد توجه نشده است.
هدایت بهرامی رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف بیش از چهار هزار لوازم خانگی قاچاق در کهریزک خبر داد.
سرهنگ کامران ریاحی فرمانده انتظامی استان اصفهان نیز ضمن کشف ۸۰ میلیارد کالاهای خارجی قاچاق گفت: که ارزش آن به ۸۰ میلیارد ریال میرسد که در یک منزل مسکونی دپو شده بودند.
قاچاق خودرو و لاستیک خارجی
معاون فنی و امورگمرکی با بیان اینکه خرید و فروش خودروهای گذرموقت ممنوع است و مشمول مقررات قاچاق میشود، گفت: در حال حاضر بنادر و گمرکات کشور مملو از خودروها و وسایل نقلیهای است که به صورت غیرقانونی و قاچاق وارد کشور شدهاند. برخی از این خودروها که حجم موتور آنها با شروط استفاده عمومی مطابقت داشت، چند ماه پیش از طریق مزایده به فروش رفتند که اقدامات لازم برای برخورد با این تخلفات به صورت گسترده انجام شد.
همچنین طی شبانه روز گذشته یک دستگاه خودرو بنز قاچاق در استان قزوین با ارزش بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال کشف و توقیف و یک نفر هم دستگیر شد.
مأموران انتظامی تاکستان حین گشت زنی در حوزه استحفاظی یک دستگاه خودرو مرسدس بنز فاقد پلاک را در حال تردد و دور دور مشاهده و آن را برای بررسی بیشتر متوقف کردند.
در بررسیهای اولیه و استعلام از سامانه پلیس مطلع شدند که خودروی مذکور با پلاک گذر موقت وارد کشور شده و در حال حاضر فاقد هرگونه مدارک مثبته گمرکی است.
محمد سجاد چراغی رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان لرستان از کشف ۷۴ حلقه لاستیک خارجی قاچاق در این استان خبر داد.
اشیا عتیقه جز ثروت ملی هر کشور است
همچنین از جرایم مهم اقتصادی کشور، جرم قاچاق عتیقه میباشد. از آنجایی که اشیا عتیقه جز ثروت ملی هر کشور میباشند به این معنا که متعلق به تمام مردم یک سرزمین میباشد و هیچ شخص خصوصی حق مالکیت و خرید و فروش آنها را ندارد مگر با مجوز قانون، لذا ورود و خروج آنها از کشور نیز در انحصار دولت میباشد.
تمدن و هویت هر ملتی ریشه در میراث فرهنگی آن دارد، پلیس ضمن حفاظت و حراست از میراث گرانبهای ملت ایران با هرگونه قاچاق آثار باستانی قاطعانه مقابله میکند.
کشف عتیقه جات میلیاردی دو هزارساله در مازندران و آذربایجان غربی
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان مازندران گفت: اشیا عتیقه مربوط به دو هزارسال پیش و از مخفیگاه یک متهم در شهرستان بهشهر کشف شده است.
صنعت نساجی و پوشاک از سالهای دور تا کنون از مسئله قاچاق لطمه خورده است، افزود: از آن جایی که پارچهها بسیار متنوع و سلیقهها هم متفاوت است نمیتوانیم جلوی واردات آن را بگیریم و این واردات باید انجام شود اما باید به صورت رسمی و درست انجام شود.گمرک نمیتواند همه کانتینرها را مورد بازرسی قرار دهد بر این اساس کانتینر به صورت رندوم مورد بازرسی قرار میگیرد.
همچنین ۴۴۵ طاقه پارچه قاچاق به ارزش ۲۰ میلیارد ریال در استان همدان و همچنین ۶۵۵ طاقه انواع پارچه ببه ارزش ۱۰۰ میلیارد ریال در استان سمنان توقیف و کشف شد.
در سالهای گذشته بازارهای داخلی ایران پر از مواد آرایشی و بهداشتی بی کیفیت قاچاق از چین، تایلند و سایر کشورها بوده است. این مواد قاچاق استاندارهای لازم را ندارند بنابراین سلامت مصرف کنندگان به خطر میافتد.
متأسفانه در حال حاضر محصولات آرایشی قاچاق به وفور در بازار وجود دارد. اما سرمایه گذاری در توسعه و تولید لوازم آرایشی و بهداشتی داخلی و ایجاد برندهای ساخت ایران میتواند واردات غیر قانونی را کاهش دهد.
تولید کنندگان این محصولات قاچاق هیچ تضمینی برای سلامت محصول ندارند و به ندرت کیفیت این محصولات را آزمایش میکنند چون نظارتی قانونی برای صدور مجوز بر کار آنها وجود ندارد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان گیلان سرهنگ محمد خوش خلقت از کشف انواع لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق در این استان خبر داد.
زمین خواری در استانهای شمالی
با اشراف اطلاعاتی مأموران انتظامی و رابطان پلیس اقتصادی در شهرستان ساری افرادی که اقدام به تصرف اراضی ملی در منطقه جنگلی کرده بودند شناسایی شدند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان مازندران محمد محمدپور از کشف یک فقره زمین خواری و تصرف اراضی ملی به ارزش ۴۰ میلیارد ریال در شهرستان ساری گفت: با هماهنگی مراجع قضائی و دعوت از کارشناس نقشه بردار اداره منابع طبیعی، مأموران به محل مورد نظر مراجعه و با استفاده از نقشه برداری صورت پذیرفته مشخص شد ۲ هزار متر مربع از اراضی ملی مورد تصرف غیرقانونی قرار گرفته است.
حفظ و حراست از بیت المال و اراضی ملی از اولویتهای مأموریت پلیس امنیت اقتصادی است، از شهروندان مازندرانی خواست هر گونه اخبار و اطلاعات مربوط به زمین خواری و تصرف عدوانی اراضی ملی در این استان را از طریق پل ارتباطی ۱۱۰ به این پلیس اطلاع دهند.
جعل اسناد و مدارک
سردار محمد قنبری گفت: پلیس آگاهی اقدامات خوبی در زمینه پیشگیری و تعامل با دستگاههای مختلف برای از بین بردن جرم جعل اسناد و مدارک رسمی انجام داده و توانسته با این پدیده شوم مقابله و مبارزه کند.
این مقام ارشد انتظامی ضمن توصیه به شهروندان به بالا بردن اطلاعات و آگاهی خود در این زمینه عنوان کرد: تاکید اکید من به مردم برای اینکه در دام افراد فرصت طلب و جاعل گرفتار نشوند این است که برای استفاده از مواد خوراکی، اقلام مصرفی و همچنین لوازم یدکی خودرو و … از فروشگاههای مجاز و معتبر خرید کنند.
همچنین افراد میتوانند نقل و انتقال، معاملات و قراردادهای خود را در مراکز رسمی و قانونی انجام و به ثبت برسانند تا از احتمال دخل و تصرف جاعلان در آن جلوگیری کنند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان البرز از شناسایی افرادی خبر داد که با شناسایی کارمندان و افراد دارای فیش حقوقی، مدارک آنها را دریافت و با جعل اسناد اقدام به دریافت بیش از ۳۰ میلیارد ریال وام با بهره پایین کرده بودند.
قاچاق دام زنده
قاچاقچیان طمع کار از فرصت ارزانی دام در نقاط مختلف کشور استفاده و با خروج غیرقانونی و قاچاق آن از طریق مرزها کشور را با کمبود دام زنده و در نهایت تأمین گوشت مواجه کردند.
قاچاق دام زنده صنعت دامپروری داخلی را تهدید میکند به این صورت که اگر دامی از ایران به کشور دیگری رود کشور را با کمبود مواجه و زنگهای هشدار نبود آن محصول را به صدا در میآورد و اگر از خارج به داخل کشور باشد به دلیل نبود نظارتهای بهداشتی بر روی این نوع دامها علاوه بر تغییر ساختار ژنتیکی نژاد دامهای ایرانی، نظام دامپزشکی را با هزینههای هنگفت انواع واکسیناسیون دامها مواجه میکند.
به طور جد نقش قاچاق انواع دام زنده در افزایش قیمت گوشت هم بیتاثیر نیست؛ در همین راستا تشدید مبارزه با قاچاق و افزایش نظارتها از یک سو و در نظر گرفتن سیاستهای تشویقی و حمایتی برای دامپروران داخلی میتواند در کاهش قاچاق دام مؤثر باشد.
سرهنگ مهدی کیانی از کشف بیش از ۱۰ تن مرغ زنده و۴۳ رأس گوسفند قاچاق به ارزش بیش از ۱۲ میلیارد ریال در استان ایلام خبر داد.
مرزبانی برای برخورد با قاچاق کالا و انسداد مرز عزم راسخ داشته و با استقرار تیمهای پایش و خدمت شبانهروزی مرزبانان مستقر در نقاط صفر مرزی، تمام توان خود را برای مقابله با ورود و خروج کالای ممنوعه از مبادی غیر رسمی به کار میگیرند.