از دیدار با مکرون تا نشست خصوصی؛ روایت کامل ملاقات ترامپ و زلنسکی

دونالد ترامپ و ولودیمیر زلنسکی روز شنبه در رم دیدار کردند و درباره راه‌های پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین گفت‌وگو کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان - روز شنبه، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در حاشیه مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس در رم دیدار و درباره تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ با روسیه گفت‌وگو کردند.

این نخستین دیدار ترامپ و زلنسکی از زمان مشاجره جنجالی آن‌ها در دفتر بیضی کاخ سفید در اواخر فوریه بود؛ مشاجره‌ای که به یک بحران دیپلماتیک بی‌سابقه منجر شد. این دیدار در حالی برگزار شد که ترامپ خواستار برگزاری یک نشست سطح بالا میان روسیه و اوکراین برای دستیابی به توافق صلح و پایان دادن به جنگ شده است.

در جریان این دیدار، ترامپ و زلنسکی ابتدا چند دقیقه‌ای با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، و کیر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، گفت‌وگو کردند و سپس جلسه‌ای ۱۵ دقیقه‌ای به صورت خصوصی در داخل کلیسای سن‌پیتر برگزار کردند.

استیون چونگ، مدیر ارتباطات کاخ سفید، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «رئیس‌جمهور ترامپ و رئیس‌جمهور زلنسکی امروز به صورت خصوصی دیدار کرده و گفت‌وگویی بسیار سازنده داشتند.»

زلنسکی نیز در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت که در این دیدار، گفت‌وگویی خوب با ترامپ داشته و بر ضرورت برقراری «آتش‌بسی کامل و بدون قید و شرط» و دستیابی به «صلحی مطمئن و پایدار که مانع از بروز جنگی دیگر شود» تأکید کرده است. وی افزود: «این دیداری بسیار نمادین بود که می‌تواند، در صورت دستیابی به نتایج مشترک، به رویدادی تاریخی تبدیل شود.»

از سوی دیگر، ترامپ پس از این دیدار و در مسیر بازگشت به ایالات متحده در هواپیمای ایر فورس وان، در شبکه اجتماعی تروث سوشال، پستی منتشر کرد و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، را به دلیل حملات موشکی اخیر به اوکراین مورد انتقاد قرار داد. وی نوشت: «این باعث می‌شود فکر کنم شاید او (پوتین) واقعاً نمی‌خواهد جنگ را متوقف کند، فقط دارد مرا سر می‌دواند و باید به شیوه‌ای متفاوت با او برخورد شود — از طریق 'تحریم‌های بانکی' یا 'تحریم‌های ثانویه'؟ افراد زیادی دارند کشته می‌شوند!!!»

رئیس‌جمهور ترامپ هفته گذشته «پیشنهاد نهایی» خود را به اوکراین و روسیه برای پایان جنگ ارائه کرد. این پیشنهاد شامل به رسمیت شناختن کریمه به عنوان بخشی از خاک روسیه توسط ایالات متحده و پذیرش غیررسمی کنترل روسیه بر تقریباً تمامی مناطق اشغال‌شده از زمان حمله سال ۲۰۲۲ می‌شود.

اوکراین این پیشنهاد را رد کرد و به گفته دیپلمات‌های اروپایی، به همراه بریتانیا، فرانسه و آلمان، روز چهارشنبه یک «پیشنهاد متقابل» به کیث کلگ، فرستاده ترامپ، ارائه داد. در این پیشنهاد بر لزوم برقراری یک آتش‌بس کامل و بدون قید و شرط به عنوان نخستین گام پیش از آغاز مذاکرات برای توافق نهایی صلح تأکید شده است.

همچنین استیو ویتکاف، فرستاده ویژه کاخ سفید، روز جمعه به مدت سه ساعت در کرملین با ولادیمیر پوتین دیدار و درباره راهکارهای پایان دادن به جنگ بحث و تبادل نظر کرد.

منبع : آکسیوس

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار