به گزارش ذاکرنیوز، حجتالاسلام عباسی و هیئت همراه به سوریه، رئیس جامعه المصطفی با پاتریک یوحنای دهم یازجی، اسقف اعظم و رهبر کلیسای ارتدکس انطاکیه و شرق، دیدار و گفتوگو کردند.
در ابتدای این دیدار، پاتریک یوحنای دهم، ضمن خوشامد گویی به مهمانان، ابراز داشت: متأسفانه، در حوادث اخیر منطقه، به ویژه در سوریه، برخی برای تأمین اهداف شخصی و گروهی خود، به نام دین و با سوءاستفاده از نام آن، دست به خشونت، افراطگرایی و نفرتپراکنی زدند که چهره زیبای دین را مکدر کرده است و باید از این امر نامیمون جلوگیری کرد.
وی افزود: مردم سوریه، مردمی با سعه صدر بالا و تسامح هستند و پیروان ادیان مختلف در این کشور، همواره زندگی مسالمتآمیزی در کنار هم داشتهاند که شاهد آن، خیابان مستقیم است که نام آن در عهد جدید آمده و کلیسای ما به عنوان بزرگترین کلیسای سوریه، در آن واقع است که در آن، مراکز دینی شیعیان، اهل سنت، مسیحیان و یهودیان در نزدیکی هم قرار دارد. حتی یکی از اسقفهای کلیسای ما به نام جرج، چند سال ماده فقه اسلامی را در دانشگاه لبنانیه تدریس میکرد. خداوند به همه انسانها عقل و وجدان سلیم داده است که باید بر اساس آن حرکت کنیم.
رهبر کلیسای ارتدکس انطاکیه و شرق خاطرنشان کرد: از تحمیل تحریمها بر ملت ایران متأثریم و از اینکه بر اثر بمبگذاری، فرزندان و کودکان ما در سوریه کشته میشوند و با اشغالگری رژیم صهیونیستی، مردم فلسطین تحت رنج و عذاباند، ناراحتیم.
وی، در ادامه، گفت: کلیسای ارتدکس انطاکیه در سال ۱۹۸۸ میلادی، دانشگاه بُلمَند را در لبنان تأسیس کرد که نُه دانشکده شامل طب، مهندسی، الهیات و هنرهای زیبا دارد و در شهرهای بلمند، بیروت و جبل لبنان دارای شعبه است و دانشجویان از همه ادیان و مذاهب در این دانشگاه مشغول تحصیلات هستند و شعبه بلمند آن در برخی از رشتهها، خدمات تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری هم ارائه میدهد و میتوانیم در این زمینه با شما همکاری علمی مشترک داشته باشیم. هماکنون، یک نفر از کشیشان ما در یکی از دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران در حال تحصیل در مقطع دکتری است.
در ادامه، رئیس جامعه المصطفی، در سخنانی، ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، خاطرنشان کرد: ما هم سوءاستفاده برخی کوتهفکران و تنگنظران را از نام دین برای دستیابی به خواستههای شخصی و گروهی و گسترش خشونت محکوم میکنیم. ادیان همواره به گسترش محبت و دوستی در میان مردم مختلف با اعتقادات گوناگون فرامیخوانند و وظیفه عالمان دین، ارائه چهره رحمانی از ادیان است.
وی در ادامه، یادآور شد: ملت ایران و سوریه، زخمخورده افکار افراطگرایانه بوده و دوشادوش هم در راه مبارزه با افکار و اعمال خشونتآمیز، شهدای فراوانی تقدیم کردهاند که به استحکام روابط دو ملت انجامیده است و باید از این سرمایه ارزشمند به منظور توسعه روابط در همه زمینههای علمی و فرهنگی استفاده کرد.
حجتالاسلام عباسی با ارائه برخی از آمارها و گزارشی از وضعیت فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی جامعه المصطفی، تصریح کرد: برخی از شعبههای جامعه المصطفی در خارج کشور، علاوه بر میزبانی از دانشجویان پیرو مذاهب مختلف اسلامی، پذیرای دانشجویانی از دیگر ادیان مانند مسیحیت هستند.
رئیس جامعه المصطفی، در ادامه، آمادگی جامعه المصطفی را برای امضای توافقنامههای دوجانبه همکاری بین این نهاد علمی و دانشگاه بُلمَند اعلام کرد و از پاتریاک برای سفر به جمهوری اسلامی ایران و بازدید از جامعه المصطفی دعوت به عمل آورد.
در پایان این دیدار، لوگوی جامعه المصطفی به پاتریک یوحنای دهم به رسم یادگار هدیه داده شد و وی نیز کتابی در مورد خود و کلیسای انطاکیه به رئیس جامعةالمصطفی هدیه کرد.
پس از این ملاقات، حجتالاسلام عباسی و هیأت همراه، از کلیسای جامع مریمیه دمشق و مقر کلیسای ارتدکس انطاکیه و شرق بازدید به عمل آوردند.
این کلیسا، از قدیمیترین کلیساهای دمشق است که در قرن ۴ میلادی یا پیش از آن ساخته شده و بارها مورد تجدید بنا قرار گرفته است.
شایان ذکر است کلیسای انطاکیه، یکی از چهار کلیسای مهم ارتدکس به شمار میرود که قلمرو آن شامل سوریه، لبنان، عراق، کویت و بخشی از ترکیه میشود که مقر اصلی آن در دمشق واقع است و یوحنای دهم یازجی از سال ۲۰۱۲ میلادی، پاتریک و رهبر این کلیسا انتخاب شده است.