به گزارش ذاکرنیوز، آیت الله سید محسن اراکی صبح امروز پنجشنبه در آئین نکوداشت آیت الله سیدعلی شفیعی و دو فرزندش که در حسینیه ثارالله دزفول برگزار شد، اظهار کرد: خانه حضرت فاطمه (س) خانه تطهیر جامعه بشری است و در طول ۱۴۰۰ سال وجود این خانه پاک، در جامعه بشری عجیبترین و شگفتانگیزترین اتفاقات رخ داده است.
وی افزود: آیت الله خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی، مقام معظم رهبری، سیدحسن نصراله، رهبر یمن، آیت الله صدر و مرحوم حکیم فرزندان فاطمه (س) هستند که نقش تأثیرگذاری را در جهان اسلام داشتهاند.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه کشور تصریح کرد: حضرت آیت الله سید علی شفیعی فرزند فاطمه (س) عالمی برجسته و پرهیزگار و متقی است که بنده بیش از ۴۰ سال افتخار دوستی و معاشرت از نزدیک با این عالم داشتهام.
آیت الله اراکی با بیان اینکه آیت الله شفیعی بیش از ۵۰ سال حضوری فعال، راهنما، معلم، خدمتگزار و باتقوا در بین مردم داشته است، گفت: فرزندانی که این عالم تربیت کردند، شهید مرتضی شفیعی و حجت الاسلام محسن شفیعی عالمانی فاضل هستند که با تقوا، متدین و تلاشگر بودند که اینها دستاوردهای این عالم بزرگ محسوب میشوند.
وی با اشاره به برکات علمی، تألیفات و تدریسات آیت الله شفیعی، تجلیل از این عالم برجسته را اقدامی شایسته و صحیح دانست و افزود: خوزستان از دیرباز یک استان عالم پرور بوده و حضور بزرگان این استان در صحنههای جهاد، علم و شهادت نقش اساسی در حفظ دین در استان، کشور و جامعه اسلامی داشته است.
آیت الله اراکی بیان کرد: امیدوار هستیم مردم و طلاب جوان قدر این عالمان بزرگ را بدانند چرا که یک عالم سالها در بین مردم زندگی میکند. فضایلی همچون جهد، تلاش، کوشش، تحصیل، تربیت و هرچه خیر است از خانههای علما به جامعه میرسد.
وی در ادامه وجود تقوا، صدق، وفا، امنیت، امان، امانتداری و اخلاص در جامعه را از برکات وجود عالمان بزرگ دانست و گفت: بر اساس منابع دینی «عالمان» بزرگترین نعمت خداوند برای هر جامعه و جمعیت محسوب میشوند.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه کشور اضافه کرد: اگر خوزستان شهیدانی تقدیم کشور و اسلام کرده است و رزمندگان این استان توانستند خاک و امنیت استان و کشور را در طول ۸ سال جنگ نابرابر حفظ کنند، این امر نتیجه تربیت آنها توسط عالمان بزرگ است چرا که این شهدا و رزمندگان از مساجد و منبرهایی برخاستهاند که توسط علما مدیریت میشده است.
آیت الله اراکی با بیان اینکه شهدا محصول مساجد بودهاند، گفت: مدرسه میتواند مسجد باشد و به همین دلیل ضرورت دارد تا ارتباط مدرسه با مسجد حفظ شود چرا که مسجد خاستگاه تطهیر جامعه است.
وی با تاکید بر اینکه مساجد ما باید سرچشمههای تطهیر جامعه باشند، افزود: مدرسه باید از مسجد سرچشمه بگیرد و باید بتوانیم کاری کنیم این دو در کنار هم ساخته شوند، قطعاً اگر از همان ابتدا اینچنین میشد امروز برای نسل جدید ما این اتفاقات رخ نمیداد.
آیت الله اراکی بیان کرد: عالم، دانشمند، هنرمند و نویسندهای به کشور خدمت میکند که پاک باشد، ضرر و زیان نویسنده و هنرمند ناپاک به جامعه از هر چیز دیگری بیشتر است و به همین خاطر ضرورت دارد تا ارتباط مدرسه، بازار و همه اقشار جامعه با مسجد تقویت شود.
وی به پررونقی مساجد دزفول اشاره کرد و افزود: دزفول عالمان زیادی داشته و دارد. عالمانی همچون آیت الله قاضی و آیت الله نبوی عمر خود را صرف تربیت مردم کردند و قطعاً این افراد پاک و خدمتگزار از مسجد برخاستهاند.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه «عالم» روح و نور مسجد است، گفت: جامعه باید از عالمی آگاه و متعلمانی پیرو تشکیل شود به طوری که مردم باید در تمام امورات دنیوی و اخروی از عالمان بیاموزند.
آیت الله اراکی خواستار برگزاری چنین نکوداشتهایی برای سایر علمای خوزستان شد و تصریح کرد: علمای ما متواضع و شهرت گریز هستند به همین دلیل باید با چنین نکوداشتهایی مردم آنها را بشناسند.
وی عنوان کرد: عالم شخص نیست، عالم درواقع ارزشهای متعالی جامعه محسوب میشود و تجلیل از عالم به معنای تجلیل از تقوا و خوبیها است؛ بنابراین اگر بخواهیم این ارزشها را در جامعه زنده نگهداریم باید از علما تجلیل کنیم.
آیت الله اراکی با اشاره به زحمات و نقش آیت الله سیدعلی شفیعی در تاریخ جنگ دفاع مقدس، اقدامات این عالم در آن زمان را شایسته تجلیل دانست و گفت: جبهه جنگ فقط یک صف نداشت بلکه صفها و لایههای زیادی پشت جبهه وجود داشت که اگر نبود، جبهه پایدار نمیماند؛ بنابراین لازم است تمام آن لایهها و صفها به مردم و نسل جدید معرفی شوند.