به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در ادامه سریال تهدیدات تعرفهای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، وی اعلام کرد از تاریخ 2 آوریل (13 فروردین 1404) عوارضی را بر خودروهای وارداتی وضع می کند.
براساس این گزارش، یک روز پس از آنکه اعضای تیم اقتصادی ترامپ ملزم به ارائه گزارشی درباره معرفی گزینه هایی برای وضع تعرفه بر محصولات وارداتی شدند، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد از تاریخ 2 آوریل عوارضی را بر خودروهای وارداتی وضع می کند.
ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره زمان وضع تعرفه احتمالی بر خودروهای وارداتی و در هنگام امضای این فرمان اجرایی گفت: شاید حدود 2 آوریل، من شاید این کار را از اول آوریل انجام دهم اما احتمالا از 2 آوریل این کار انجام شود.
وی به جزئیات بیشتری درباره این تعرفه ها اشاره نکرد اما او به رفتار غیرمنصفانه با صادرات خودروهای آمریکایی در بازارهای خارجی معتقد است. برای مثال، اتحادیه اروپا تعرفه 10 درصدی بر خودروهای وارداتی خود اعمال می کند و این 4 برابر نرخ تعرفه 2/5 درصدی بر خودروهای سواری آمریکاست. با این حال، آمریکا تعرفه 25 درصدی بر پیکاپ های وارداتی بسیار سود آور اعمال کرده است.
کمیسیون اروپا: تعرفههای غیرقانونی ترامپ بی پاسخ نمی ماندنهایی شدن طرح اعمال تعرفههای متقابل ترامپدر همین حال مدیر اجرایی شرکت خودروسازی فورد اظهار کرد ما ایده ترامپ برای وضع تعرفه بر تمام خودروهای وارداتی را تحسین کرده و از آن استقبال می کنیم.
این در حالی است که همزمان با افزایش نگرانی ها درباره وقوع یک جنگ تجاری جهانی، مشاوران اقتصادی و تجاری رئیس جمهور آمریکا، طرح هایی را برای اعمال تعرفه های متقابل نهایی کردند. طرح هایی که قرار است برای جبران کسری بودجه دولت آمریکا اجرایی شود.
در همین راستا چند روز پیش رئیس جمهور آمریکا تعرفه 25 درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا را «بدون استثنا یا معافیت» امضا کرد.
رئیس جمهور آمریکا اعلامیهای رسمی را برای افزایش تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا به میزان 25 درصد امضا کرد و معافیت ها و سهمیه های معافیت از عوارض گمرکی و نیز صدها هزار معافیت تعرفهای مخصوص محصول را برای هر دو فلز حذف کرد. نرخ تعرفه قبلی این محصولات برای ورود به آمریکا 10 درصد بوده است.
همچنین معافیت ها و سهمیه های معافیت از عوارض گمرکی را برای میلیون ها تن فولاد و آلومینیوم وارداتی به آمریکا از کشورهای کانادا، برزیل، مکزیک، کره جنوبی و کشورهای دیگر که بدون تعرفه اقدام به این کار می کردند، لغو شد.
دونالد ترامپ در دوران نخستین ریاستجمهوری خود ابتدا تعرفههایی 25 درصدی بر فولاد و 10 درصدی بر آلومینیوم اعمال کرد، اما مدتی بعد به برخی شرکای تجاری مانند کانادا، مکزیک و برزیل معافیتهایی در قالب سهمیههای بدون تعرفه اعطا کرد.
جو بایدن، رئیسجمهوری پیشین این معافیتها را به بریتانیا، ژاپن و اتحادیه اروپا گسترش داد. در نتیجه این سیاستها، ظرفیت استفاده از کارخانههای فولادسازی ایالات متحده در سالهای اخیر کاهش یافته است.
در همین حال اتحادیه اروپا به دونالد ترامپ، نسبت به اعمال تعرفه های جدید بر واردات فولاد و آلومینیوم هشدار داده است. کمیسیون اتحادیه اروپا در بروکسل که مسئول سیاست تجاری است، اعلام کرد: اتحادیه اروپا هیچ توجیهی برای اعمال تعرفه بر صادرات خود نمی بیند. ما برای حفاظت از منافع مشاغل، کارگران و مصرف کنندگان اروپایی در برابر اقدامات غیرموجه اقدام خواهیم کرد.
در نهایت اتحادیه اروپا اعلام کرد که قصد دارد در اول آوریل به تعرفه های قریب الوقوع ایالات متحده آمریکا علیه واردات فولاد و آلومینیوم با تعرفه های متقابل پاسخ دهد.
«برند لانگ»، رئیس کمیسیون تجارت پارلمان اتحادیه اروپا، در استراسبورگ گفت: اگر تا 12 ماه مارس به توافقی نرسیدیم - البته اکنون مذاکره خواهیم کرد - پس این تعرفه های متقابل از اول آوریل (12 فروردین 1404) به اجرا گذاشته می شود.
ترامپ پس از امضای این تعرفه ها بار دیگر اعلام کرد که قصد دارد تعرفههای متقابل را بر بسیاری از کشورها اعمال کند.
وی مشخص نکرد که این تعرفه ها بر چه کشورهایی وضع می شود اما تلاشی گسترده خواهد بود که مشکلات بودجه آمریکا را حل می کند.
در همین حال رئیسجمهور آمریکا، روز 1 فوریه با امضای یک فرمان اجرایی، تعرفههای جدیدی را علیه چین، مکزیک و کانادا اعلام کرد. اما در ساعات پایانی قبل از اجرای تعرفهها، ترامپ اعمال این تعرفهها بر مکزیک و کانادا را به مدت یک ماه به تعویق انداخت، در حالی که تعرفههای 10 درصدی بر کالاهای چینی از روز سهشنبه، 4 فوریه، به اجرا درآمد.
اگرچه بسیاری از کارشناسان این اقدامات ترامپ را مورد انتقاد قرار داده و بر این عقیدهاند که نتیجه عکسی خواهد داد، اما «دونالد ترامپ» به طور مرتب تعرفه ها را نوعی درمان معجزه گر اقتصادی توصیف می کند.