اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری استان قزوین به 78 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان قزوین گفت: در حال حاضر 129 طرح سرمایه‌گذاری در استان شناسایی و تثبیت شده که برای اجرای همه این طرح‌ها به 78 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

به گزارش ذاکرنیوز ، امیر خلیلی‌خواه امروز در سومین نشست «قزوین در مسیر تحول دانش‌بنیان» که با موضوع بررسی ظرفیت‌ها و راهکارهای توسعه اقتصاد استان در حوزه‌های تولید، تجارت و ترانزیت در سالن جلسات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مشکلات ما در حوزه جذب سرمایه‌گذاری تأخیر و تعلل در اجرای طرح‌های راهبردی و ملی است.

وی اضافه کرد: یکی از این طرح ایجاد بندر خشک و هاب لجستیک است که با وجود پیگیری‌های چندین‌ ساله بخش خصوصی هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است. برای اجرای سریع‌تر چنین طرح‌هایی نیازمند شکل‌گیری یک مطالبه عمومی در سطح نخبگان هستیم و باید طوری عمل کنیم که دستگاه‌های ملی هم جدیت ما را برای اجرای این طرح‌ها ببینند.

خلیلی‌خواه با اشاره به موقعیت راهبردی استان قزوین ادامه داد: نزدیکی به تهران ظرفیت‌های بزرگی برای سرمایه‌گذاری در استان قزوین ایجاد کرده که روی این ظرفیت‌ها باید بیشتر از گذشته کارهای رسانه‌ای و تبلیغاتی انجام شود. در این حوزه باید از کلی‌گویی فراتر برویم و به صورت دقیق ظرفیت‌های بومی استان را به سرمایه‌گذاران معرفی کنیم.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان قزوین در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به احصای فرصت‌های سرمایه‌گذاری توسط دستگاه‌های اجرایی استان گفت: در گام نخست 150 طرح سرمایه‌گذاری در استان قزوین شناسایی کرده بودیم که با توجه به دستور استاندار و با بازبینی صورت‌گرفته، در حال حاضر 129 طرح سرمایه‌گذاری در استان شناسایی و تثبیت شده است.

خلیلی‌خواه بودجه لازم برای اجرای این طرح‌ها را 78 هزار میلیارد تومان بیان کرد و افزود: از این 129 طرح 28 طرح مختص شهرستان قزوین، 21 طرح ویژه تاکستان، 17 طرح مختص البرز، 14 طرح ویژه آوج، 9 طرح مختص بویین‌زهرا و 8 طرح هم مختص آبیک هستند. در ضمن 32 طرح هم به صورت استانی تعریف شده‌اند.

وی ادامه داد: انتظار ما این است که جامعه نخبگانی استان قزوین به ویژه اعضای بنیاد نخبگان به این فهرست رجوع کرده و پیشنهادهای خود برای جرح و تعدیل این فهرست ارائه دهند تا بتوانیم یک فهرست جامع از طرح‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در استان داشته باشیم.

بحران آب شاخصه‌ اصلی در تدوین سند توسعه دانش‌بنیان قزوین شد 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان قزوین هم در این نشست از برنامه ستاد اقتصاد دانش‌بنیان استان برای تدوین سند توسعه دانش‌بنیان استان خبر داد و گفت: تدوین این سند بر اساس 3 سند بالادستی مهم شامل سند آمایش سرزمینی، بیانیه گام دوم انقلاب و همچنین قانون جهش تولید دانش‌بنیان صورت می‌گیرد.

سعید وکیلی اضافه کرد: همچنین با توجه به ظرفیت‌های بزرگ استان قزوین در حوزه‌های صنعت، کشاورزی و گردشگری تدوین سند دانش‌بنیان استان قزوین بر اساس این ظرفیت‌ها انجام خواهد شد و در این زمینه نگاهی هم به ظرفیت‌های فرهنگی استان برای ارزش‌آفرینی و رشد اقتصادی خواهیم داشت که مصداق آن توسعه اقتصاد هنر در استان قزوین است.

وی با اشاره به موضوع بحران آب در استان قزوین و پایین بودن نرخ بهر‌ه‌وری آب تصریح کرد: یکی از صورت‌مسئله‌های ما برای تدوین سند توسعه دانش‌بنیان استان قزوین تعیین نحوه به‌کارگیری شرکت‌های دانش‌بنیان برای اصلاح الگوی کشت است و در این زمینه باید الگوی کشت استان قزوین بر اساس حداقل آب مورد نیاز برای زراعت تغییر کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در حوزه کشاورزی تا 60 درصد هدررفت آب داریم، گفت: اگر بتوانیم مصرف آب کشاورزی در استان قزوین را فقط 10 درصد کم کنیم، تمام کمبودهای ما در حوزه آب آشامیدنی و آب مورد نیاز صنایع برطرف می‌شود و باید آب بزرگ‌ترین دغدغه ما در حوزه تحقق اقتصاد دانش‌بنیان باشد.

وکیلی ایجاد بازار آب را گام مهمی در جهت کاهش مصرف آب کشاورزی دانست و افزود: هم این اقدامات برای احیای دشت قزوین انجام می‌شود که پایه هر گونه تولید و زیست انسانی در استان قزوین است. اگر بحران تخریب دشت قزوین و فرونشست‌ها همین‌طور ادامه پیدا کند، در آینده استان قزوینی وجود نخواهد داشت.

وی ادامه داد: همچنین بر مبنای مصوبه ستاد اقتصاد دانش‌بنیان حجم بالای تصادفات جاده‌ای هم یکی از موضوعات مورد توجه در تدوین سند توسعه دانش‌بنیان استان خواهد بود که در این زمینه به مباحثی مانند هوشمندسازی کنترل و نظارت ترافیکی پرداخته خواهد شد.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار