به گزارش ذاکرنیوز به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، چهاردهمین نشست شورای بینالملل دانشگاه با تأکید بر توسعه برنامههای فرهنگی ویژه دانشجویان بینالملل در دانشکدهها و ارائه گزارش فعالیتهای معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل برگزار شد.
این نشست با حضور دکتر محمدحسین آیتی، معاون بینالملل دانشگاه، روسای دانشکدههای پردیس بینالملل، مدیران و معاونان حوزه بینالملل دانشگاه و معاونان بینالملل دانشکدهها برگزار شد.
در آغاز دکتر کوثر اثنی عشری، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل فعالیتهای این معاونت را از بدو ورود دانشجویان بینالملل به دانشگاه تشریح کرد و گفت: سیستمهای حمایتی دانشجویان، خدمات رفاهی مختلفی را به دانشجویان ارائه میدهد که این خدمات در خوابگاهها شامل اتاق اورژانس، سالنهای مطالعه و کامپیوتر و باشگاه ورزشی است.
وی افزود: همچنین در قالب این سیستم، تسهیلاتی چون امکان افتتاح حساب بانکی، اعطای کمکهزینه مسکن و کار دانشجویی ارائه میشود ضمن اینکه سلامت جسمانی دانشجویان بینالملل در بدو ورود ارزیابی و در مسیر حفظ سلامت آنها خدماتی چون بیمه دانشگاهی، صدور معرفینامه به بیمارستانها، پایش سلامت روانی، آمادهسازی امکانات ورزشی، برگزاری مسابقات ورزشی و برپایی اردوهای دانشجویی برنامهریزی و اجرا میشود.
اثنی عشری بخش مهمی از فعالیتهای امور دانشجویی پردیس بینالملل را متوجه اسکان دانشجویان خارجی دانست و اظهار داشت: در راستای ارتقای شرایط و امکانات رفاهی دانشجویان بینالملل و یکسانسازی مدیریتی و خدماتی خوابگاهها اقدامات مؤثری انجام شده و در حال حاضر بیش از ۶۰۰ دانشجو در هفت خوابگاه تهران و جزیره کیش اسکان دارند.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل افزود: در حوزه تغذیه، دانشجویان بینالملل در بدو ورود با دریافت کارت دانشجویی، امکان رزرو از طریق سامانه را خواهند داشت.
وی گفت: همچنین تا سال ۹۶ دانشجویان بینالملل تحت پوشش بیمه خدمات درمانی بودند که چندان مورد استقبال نبود و از همین سال دانشجویان با پرداخت هزینهای اندک تحت پوشش بیمه دانشگاه قرار گرفتند.
اثنی عشری با بیان اینکه سنجش سلامت روان دانشجویان جدیدالورود و بیرون خوابگاهی به شکل آنلاین انجام میشود، اظهار داشت: همچنین امکان هماهنگی ویزیتهای حضوری با مرکز مشاوره دانشجویان به صورت هفتگی وجود دارد ضمن اینکه ارتباط نزدیک سرپرستان خوابگاهها با دانشجویان، زمینه شناسایی دانشجویان نیازمند به مشاوره و ارائه خدمات به آنها توسط روانشناس مستقر در معاونت دانشجویی و فرهنگی را فراهم کرده است.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل تصریح کرد: در تلاش برای راهاندازی سیستمی به منظور پیگیری پیشرفت و پسرفت تحصیلی دانشجویان بینالمللی هستیم ضمن اینکه به زودی فرمهای سلامت روان به زبان انگلیسی در سامانه سیپاد برای غربالگری دانشجویان بارگذاری خواهد شد.
وی به اقدامات انجام شده برای استقرار مشاور در خوابگاهها و دانشکدهها به منظور ارتباط مستقیم با دانشجویان بینالملل اشاره کرد و از معاونان بینالملل دانشکدهها خواست پیگیر وضعیت دانشجویان بینالملل باشند و هرگونه مشکل تحصیلی آنها را به معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل اعلام کنند.
اثنی عشری سپس به بیان توضیحاتی در خصوص فعالیتهای حوزه فرهنگی پردیس بینالملل پرداخت و افزود: نیازهای متفاوت فرهنگی دانشجویان بینالملل و ضرورت تجمیع و همافزایی واحدهای مختلف دانشگاه برای ترویج و اشاعه اصول فرهنگ اسلامی و ایرانی، زمینهساز تشکیل شورای فرهنگی بینالملل دانشگاه از سال ۹۷ شد.
وی از مسئول نهاد رهبری دانشگاه، معاونان بینالملل و فرهنگی و دانشجویی، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی معاونت بینالملل، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل و یک نفر عضو هیأتعلمی فعال در حوزه فرهنگی به عنوان اعضای این شورا یاد کرد و گفت: کمیته اجرایی شورای فرهنگی بینالملل به صورت ماهانه تشکیل میشود که آمادهسازی پرسشنامه نیازسنجی فرهنگی دانشجویان خارجی و ارزیابی آن و تدوین تقویم فرهنگی به واسطه این کمیته محقق شده است.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل از تدوین اساسنامه دفتر منتورینگ دانشجویان بینالملل دانشگاه و نهایی شدن آن در کمیته اجرایی شورای فرهنگی بینالملل خبر داد و بیان داشت: طرح منتورینگ دانشجویان بینالملل با هدف ارتقای کیفیت زندگی و شرایط تحصیلی، اجتماعی و فرهنگی دانشجویان بینالملل دانشگاه و آشنایی آنها با تمدن غنی ایرانی - اسلامی از هفته آینده با برگزاری نشستی مشترک با منتورهای دانشکدهها، کلید خواهد خورد.
اثنی عشری افزود: در راستای تدوین این اساسنامه بررسیهای جامعی صورت گرفته و از تمامی حوزههای فعال فرهنگی دانشگاه نظرخواهی انجام شد تا دغدغههای آنها نیز لحاظ شود.
وی اظهار داشت: طی این طرح اساتید و اعضای هیأتعلمی علاقهمند دانشگاه با هدف راهنمایی و حمایت تحصیلی، فرهنگی و اجتماعی دانشجویان بینالملل به عنوان منتور انتخاب خواهند شد.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل با اشاره به فعالیت دانشجویان بینالملل در کمیتهها و انجمنهای دانشگاه از جمله کمیتههای دانشجویی فعالیتهای بینالملل و همراهی آنها با دانشجویان ایرانی در برنامههای مختلف، گفت: با تکیه بر ارزیابیهای انجام شده از حضور دانشجویان بینالمللی در این کمیتهها و بنابر درخواستهای آنها، از تابستان سال جاری انجمن دانشجویی دانشجویان بینالملل دانشگاه با هدف اجرای برنامههای فوقبرنامه در زمینههای علمی، هنری اجتماعی و ورزشی شکل گرفت.
اثنی عشری تصریح کرد: با وجود نوپا بودن انجمن مذکور تاکنون دانشجویان بینالمللی از رشتهها و دانشکدههای مختلف با عضویت در کمیتههای آن، برنامههایی را در حوزههای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی اجرایی کردهاند و ما علاقهمندیم زمینههای فعالیت انجمن و تعداد دانشجویان مشارکت کننده افزایش یابد.
وی همچنین اقدامات انجام شده برای تشکیل شورای صنفی دانشجویان بینالملل را تشریح کرد و گفت: این شورا در تعامل با معاونت بینالملل دانشگاه مطالبات، مشکلات و پیشنهادات دانشجویان را پیگیری میکند.
اثنی عشری افزود: انتخابات نامزدهای شورای صنفی اوایل بهمن ماه برگزار و ۱۱ نفر به عنوان اعضای شورا انتخاب خواهند شد.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل افزود: با توجه به ضرورت حضور فعال و مشارکت دانشجویان در امور فرهنگی، هر ماه برنامههای منظم مناسبتی در خوابگاهها برگزار میشود که از آن جمله میتوان به برپایی خیریه دانشجویی در خوابگاه دخترانه گلستان، مراسمهای سالروز شهادت حضرت علی (ع)، ولادت حضرت معصومه (س)، جشن عید غدیر خم، سوگواری ایام شهادت امام حسین (ع) و جشن میلاد حضرت پیامبر (ص) اشاره کرد.
وی به برخی از فعالیتهای انجام شده در حوزه تربیتبدنی پردیس بینالملل دانشگاه نیز اشاره کرد و اظهار داشت: برگزاری مسابقات ورزشی کارکنان و اعضای هیأتعلمی پردیس بینالملل دانشگاه ویژه عید سعید فطر، کسب مقام اول دانشجویان خارجی پردیس بینالملل در مسابقات فوتسال پردیس بینالملل دانشگاههای علوم پزشکی استان تهران، مشارکت تیم دوومیدانی دانشجویان خارجی در المپیاد کشوری دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور و کسب مقام در این مسابقات و مشارکت دانشجویان دختر بینالملل در اولین همایش مشترک کوهپیمایی دانشجویان دختر دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران از جمله مهمترین این فعالیتها به شمار میآیند.
اثنی عشری تصریح کرد: قهرمانی در نخستین جشنواره دانشجویان بینالملل دانشجویان علوم پزشکی کشور با شرکت حدود ۴۰ دانشجوی خارجی در ۱۲ رشته ورزشی از بهترین دستاوردهای حوزه تربیتبدنی پردیس بینالملل تاکنون بوده است.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل همچنین اقدامات انجام شده در زمینه برگزاری اردوهای فرهنگی و تفریحی برای دانشجویان خارجی دانشگاه را نیز قابلتوجه توصیف کرد.
وی با اشاره به اهمیت توسعه برنامههای فرهنگی و دانشجویی ویژه دانشجویان بینالملل در سطح دانشگاه، بر لزوم ارتباط و همکاری هر چه بیشتر با دانشکدهها تأکید کرد.
در ادامه، معاونان بینالملل دانشکدهها ضمن بیان تجربیات این مجموعهها از برگزاری برنامههای دانشجویی و فرهنگی برای دانشجویان بینالملل، به طرح دیدگاهها و پیشنهادات خود در خصوص مباحث مطرح شده به ویژه طرح منتورینگ دانشجویان بینالملل پرداختند.
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در طرح منتورینگ دانشجویان بینالملل تمام تلاش ما بر این است که اساتید و اعضای هیأتعلمی دانشگاه به عنوان حامیان دانشجویان بینالملل، با اخلاق و رفتار شایسته خود، الگوی دانشجویان باشند.
آیتی افزود: به دنبال برگزاری جلسات هفتگی با دانشجویان خارجی در معاونت بینالملل و طرح تعداد قابلتوجهی از مسائل صنفی از سوی آنها، نیاز به تشکیل شورای صنفی احساس شد که امیدواریم نتایج خوبی به همراه داشته باشد.
وی با تکیه بر نقطه نظرات مطرح شده و لزوم توجه هر چه بیشتر به حوزه دانشجویی و فرهنگی بینالملل، گفت: در چارت تشکیلاتی دانشکدههای پردیس بینالملل، امکان اضافه شدن مسئول و یا معاون امور فرهنگی وجود دارد که باید با جزییات بیشتری مورد بررسی قرار گیرد.
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: در ۱۰ دانشکده زیرمجموعه دانشگاه نیز انتظار میرود معاونان بینالملل در تعامل هر چه بیشتر با دکتر اثنی عشری و همکارانشان، اهداف و برنامههای دانشجویی و فرهنگی را پیش ببرند.