به گزارش ذاکرنیوز، ائتلاف آزادی تغییر که پیش از کودتای نظامیان علیه دولت انتقالی خارطوم ( سوم آبان ماه گذشته ) شریک آنان در قدرت بود، برعدم بازگشت به مشارکت قبلی تاکید واعلام کرد که خواهان رابطه جدید با نظامیان سودانی است.
ائتلاف آزادی و تغییر اواخر هفته گذشته با میانجیگری عربستان یک نشست گرم و پرتنشی را با نظامیان سودانی برگزار کرد که در پایان آن « یاسر عرمان » از رهبران این ائتلاف با شرکت در یک نشست مطبوعاتی گفت: ائتلاف آزادی و تغییر برای بازگشت به شراکت قبلی با نظامیان در این نشست شرکت نکرد بلکه برای پایان دادن به شراکت مزبور، ایجاد یک رابطه جدید با نظامیان، بازگشت ارتش به پادگانها و انتقال کامل قدرت به سیاستمداران مدنی در این نشست شرکت کردهاست.
به نوشته روزنامه « المشهد السودانی » وی با درخواست از نیروهای انقلابی برای فراهم کردن بسترهای لازم جهت پایان دادن به بحران سیاسی از طریق گفتوگو اظهار داشت: نشانههای مثبتی از سوی ارتش وجود دارد که نمایانگر تمایل نظامیان برای پایان دادن به کودتاست و این موضوع سرآغاز فصل جدیدی در سودان محسوب میشود.
در این نشست خبری « عرمان » تصریح کرد: گفتوگو برای پایان دادن به فعالیت شورای حاکمیتی در حال انجام است و در صورت نیاز فوری به این شورا، نظامیان در آن حضور نخواهند داشت البته گفتوگوهای تفصیلی در این زمینه هنوز انجام نشدهاست.
قرار است ائتلاف آزادی و تغییر امروز نشستی را با سازو کار سه جانبه ( سازمان ملل، اتحادیه آفریقا و سازمان بین دولتی توسعه شرق آفریقا) در خارطوم برگزار کند و دیدگاههای خود را درباره پایان دادن به کودتا، واگذاری قدرت به سیاستمداران مدنی ، تدوین قانون اساسی جدید و دوری نظامیان از سیاست مطرح کند.
سازوکار سه جانبه به منظور پایان دادن به بحران سیاسی سودان گفت وگوهای خود را با احزاب و بازیگران داخلی این کشور شروع کردهاست.
درگیری گروههای مسلح در طرابلس
رئیس شورای عالی دولت از شورای ریاستی ( عالی ترین نهاد حاکمیتی و فرمانده کل قوا ) و دولت وحدت ملی لیبی خواست تحقیقات خود را درباره درگیری گروههای مسلح در طر ابلس هرچه سریع تر شروع کنند.
به گفته شاهدان عینی، نیروهای وابسته به گردان « نواصی» با شبه نظامیان وابسته به «عبدالغنی الککلی » موسوم به « غنیوه » در منطقه تفریحی « جزیره سوق الثلاثاء» طرابلس با یکدیگر درگیر شدند و این درگیری سبب وحشت ساکنان و خانوادههایی شد که برای تفریح به این منطقه آمده بودند.
به نوشته پایگاه خبری الوسط لیبیا « خالدذ مشیری» در صحفه شخصی خود در فضای مجازی « فیسبوک» نوشت: شورای ریاستی و دولت وحدت ملی باید هرچه سریع تر تحقیقات خود را در خصوص درگیری گروههای مسلح در منطقه جزیره سوق الثلاثاء شروع کنند.
رئیس شورای عالی دولت در یادداشت خود تصریح کرد: این درگیری در منطقهایی رخداد که مملو از خانواده بود و این موضوع نشان میدهد که گروههای مسلح برای جان مردم اهمیتی قائل نیستند.
وی تاکید کرد: نتیجه تحقیقات باید به اطلاع مردم برسد و کسانی که دراین درگیری نقش آفرینی کردند بایستی تحت پیگرد قانونی قرار بگیرند.
در شبکههای اجتماعی لیبی فیلم هایی درخصوص درگیری نظامی در منطقه جزیره سوق الثلاثاـ طرابلس منتشر شدهاست که در آنها صدای شلیک گلولههای جنگی شینده میشود.
تاسف الجزایر از موضع اتحادیه اروپا
الجزایر از موضع اتحادیه اروپا در خصوص تعلیق معاهده دوستی و همجواری این کشور با اسپانیا ابراز تاسف کرد.
اسپانیا با تغییر سیاست خود در قبال صحرای غربی از طرح مغرب مبنی بر خود مختاری این صحرای تحت حاکمیت دولت رباط حمایت کرد. این موضوع سبب شد تا الجزایر معاهد دوستی و حسن همجواری خود را با مادرید به حالت تعلیق درآورد.
الجزایر و اسپانیا در سال 2002 معدهده دوستی و حسن همجواری امضاء کردند که بر تقویت همکاریهای دوطرف در زمینههای اقتصادی سیاسی دفاعی مالی و اموزشی تاکید دارد.
به دنبال تعلیق این معاهده، انجمن بانکهای الجزایر پنجشنبه گذشته با انتشار بیانیهای اعلام کرد: از امروز تمام واردات کالاها از اسپانیا به الجزایر ممنوع است.
اسپانیا در واکنش به اقدام الجزیره اعلام کرد: درحال بررسی پاسخی مناسب به تصمیم الجزایر درباره تعلیق معاهده دوستی و حسن همجواری در دو سطح ملی و اتحادیه اروپاست.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به همراه معاون رئیس کمیسیون تجارت این اتحادیه با انتشار بیانیه مشترکی اعلام کردند : تصمیم الجزایر در تعلیق معاهده دوستی و همجواری این کشور با اسپانیا بسیار نگران کننده است.
به نوشته روزنامه الجزایری « خبر امروز » دولت الجزیره اعلام کرده است تعلیق معاهده دوستی و حسن همجواری با اسپانیا هیچ تاثیری بر توافقنامه مشارکت با اتحادیه اروپا ندارد و الجزایر بر این نکته تاکید دارد که قراردادهای مربوط به صادرا ت گاز به اسپانیا همچنان پایبند است.
در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است: این اتحادیه اقدامات الجزایر به ویژه درباره توقف همکاریهای مالی و تجاری میان این کشور و اسپانیا تحت نظر دارد و آن را نقض توافقنامه مشارکت الجزایر - اتحادیه اروپا به ویژه در زمینه های بارزگانی و سرمایه گذاری میداند.
هیئت نمایندگی الجزیره در اتحادیه اروپا با انتشار بیانیهای از موضع این اتحادیه در قبال تعلیق معاهده دوستی و حسن همجواری الجزایر و اسپانیا ابراز تاسف کرد
در این بیانیه آمده است: اتحادیه اروپا بدون مشورت و هماهنگی قبلی با الجزایر چنین بیانیه شتاب زدهای را منتشر کرده است.
سدالنهضه و آمادگی اتیوپی برای از سرگیری مذاکرات
اتیوپی از آمادگی این کشور برای ازسرگیری گفت وگوهای خود با مصر و سودان درباره سد النهضه خبر داد.
چندی قبل آدیس آبابا اعلام کرد که مرحله جدید آبگیری سدالنهضه را در فصل بارندگیهای موسمی ( تیر تا شهریور ) انجام خواهد داد که با مخالفت مصر و سودان مواجه شد.
به دنبال این مخالفت، وزارت خارجه اتیوپی با انتشار بیانیهای اعلام کرد: آدیس آبابا اهتمام ویژهای به از سرگیری گفتوگوهای سه جانبه درباره سد النهضه تحت نظارت اتحادیه آفریقا دارد.
به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری آناتولی ، بیانیه وزارت خارجه اتیوپی پس از آن منتشر شد که مداکره کننده سابق این کشور درباره سد النهضه و سفیر کنونی اتیوپی در جریان دیدار خود با نماینده جدید آمریکا در شاخ آفریقا گفته است: ماموریت من از سرگیری مذاکرات با مصر و سودان در خصوص سد النهضه است.
مذاکرات سدالنهضه بیش از 10 است که میان مصر ، سودان و اتیوپی جریان دارد و این کشورها نتوانستهاند به یک توافق درخصوص آیگیری و فعال سازی این سد دست پیدا کنند. مصر و سودان نگرانند که آبگیری و فعال سازی سدالنهضه به حقابه آنها از رود نیل لطمه زنند اما اتیوپی معتقد است فعال سازی این سد هیچ زیانی را متوجه مصر و سودان نخواهد کرد و حقابه این کشورها کاهش نمییابد. با این وجود، آدیس آبابا حاضر نیست تعهدی دراین زمینه به قاهره و خارطوم بدهد و از امضاء توافقنامه درخصوص سد النهضه شانه خالی میکند.