به گزارش ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه پس از مشارکتش در کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان در گفتوگو با خبرنگاران خاطرنشان کرد، با مسؤولان عراقی بر سر مبارزه با حزب کارگران کردستان و رهایی از شر تروریسم در اسرع وقت توافقی حاصل شد.
خلوصی آکار در جریان این دیدار دوجانبه به بررسی تلاشهای ترکیه در مقابله با "پ ک ک" و "ی پ ک" و همچنین گروه تروریستی داعش و «گولن» پرداخت.
وی ابراز امیدواری کرد که کشورهای دوست و همپیمان ترکیه با یکدیگر در زمینه مبارزه با تروریسم همکاری کنند.
وزیر دفاع ترکیه همچنین تصریح کرد، عناصر حزب کارگران کردستان در شمال عراق و سوریه مستقر هستند و این حزب طی سالهای اخیر به دنبال ایجاد «یک گذرگاه تروریستی» در شمال سوریه بود؛ اما ترکیه این گذرگاه را نابود کرد.
خلوصی آکار در ادامه گفت، با فؤاد حسین، وزیر خارجه، نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان و مسرور بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق دیدار و گفتوگو کرده است.
دولت ترکیه بارها اعلام کرده که حزب کارگران کردستان، از کشورهای همسایه سوریه و عراق برای حمله به ترکیه و ارتش این کشور استفاده میکند.
حزب کارگران کردستان از دهه ۸۰ قرن میلادی گذشته به صورت مسلحانه با دولت مرکزی ترکیه میجنگند.
از سوی دیگر، وزیر دفاع ترکیه گفت: باید با اخبار منتشر شده در رسانهها در مورد تنش بین روسیه و اوکراین با احتیاط برخورد شود.
خلوصی آکار پس از شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان، ارزیابیهایی را برای خبرنگاران شرح داد، آکار با اشاره به تنش بین روسیه و اوکراین گفت: رجب طیب اردوغان، دو هفته پیش به همراه یک هیئت به اوکراین سفر کرد. رئیس جمهوری با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین و ما نیز با همتایان خود دیدارهای بسیار آشکاری داشتیم. تحولات را از نزدیک دنبال میکنیم.
آکار گفت: در آنجا (دونباس) یک فعالیت نظامی وجود دارد. این تحرک نظامی پیامدهایی دارد. اخباری در اینباره در مطبوعات منتشر شده است. اینها باید بسیار محتاطانه در نظر گرفته شوند. از آنجایی که برخی اطلاعات نادرست و اخبار جعلی وجود دارد، لازم است از بروز برخی شرایط نامطلوب (بین روسیه و اوکراین) جلوگیری شود.
آکار با یادآوری اینکه ترکیه تمام مسؤولیتهای خود در ناتو را با موفقیت انجام میدهد، گفت: "صمیمانهترین آرزوی ما این است که کشورهای ساحل دریای سیاه در آسایش، امنیت و رفاه زندگی کنند. از این نظر، کنوانسیون مونترو (1936) مهم است که حمایتهای لازم باید انجام شود."
انتهای پیام