آمادگی شرکت توتال برای حفاری در بلوک 9/ بهانه‌تراشی‌های جدید آمریکا در جلوگیری از حل بحران انرژی لبنان

فرستاده آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای دریایی لبنان و فلسطین اشغالی با اشاره به شروط دشوار و پیچیده کشورش جهت انتقال گاز و برق از مصر و اردن به لبنان تلویحا تاکید کرد که واشنگتن دست کم در آینده نزدیک اجازه حل بحران انرژی لبنان را نخواهد داد.

به گزارش ذاکرنیوز، شرکت توتال فرانسه که مسئول حفاری و اکتشاف انرژی برای لبنان در منطقه آبی این کشور است اعلام کرد که برای آغاز کار حفاری در بلوک شماره 9 آمادگی دارد.

این شرکت گزارش داد که تیمی با حضور بیش از 20 نیرو تا مارس آینده برای آغاز کار حفاری در بلوک شماره 9 آماده و تجهیز می‌شوند. همچنین مناقصه برای به کار گرفتن یک کشتی نیز آغاز شده و طرف‌هایی که مسئول تامین تجهیزات هستند سفارش‌های لازم را ارسال کرده‌اند.

منابع فنی در این زمینه به روزنامه الاخبار اعلام کردند که شرکت توتال با سرعت در حال تکمیل کارهای حفاری در بلوک شماره 9 است. این شرکت همچنین در تلاش برای توافق با طرف اسرائیلی جهت پرداخت غرامت مورد نظر به این رژیم می‌باشد.

این منابع اشاره کردند که در توافقنامه امضا شده بین لبنان و شرکت توتال در سال 2017 قرار بود کار حفاری در یک چاه در بلوک شماره 9 انجام شود که البته مکان این چاه نیز مشخص نشده بود. اما این توافقنامه قدیمی شامل مساحتی که لبنان طبق قرارداد ترسیم مرزهای دریایی با فلسطین اشغالی در دوره اخیر به دست آورده نمی‌شود؛ جایی که به موجب این قرار داد کل میدان قانا در اختیار لبنان قرار گرفته است.

منابع مذکور تصریح کردند، بر همین اساس در توافق شرکت توتال و بیروت نیاز به قانونی کردن مساحت جدیدی که دراختیار لبنان قرار گرفته، احساس می‌شود و لبنان برای تضمین حقوق خود در صدد امضای قرارداد جدیدی با شرکت توتال مشابه قرار داد امضا شده درباره ترسیم مرزهای دریایی است.

بر اساس این گزارش،وزارت انرژی لبنان باید بر همه امور مربوط به حفاری و اکتشاف در بلوک‌های لبنان نظارت داشته باشد تا از عدم وجود موانع فنی اطمینان حاصل کند.

 بهانه‌تراشی‌های جدید آمریکا برای جلوگیری از حل بحران انرژی لبنان

از طرف دیگر «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای دریایی لبنان و فلسطین اشغالی در گفتگو با روزنامه النهار العربی درباره چشم‌انداز توافق مرزی بین دو طرف با تغییر کابینه رژیم صهیونیستی و روی کار آمدن راست‌افراطی‌ها اعلام کرد، اکنون یک مرز بین‌المللی وجود دارد که مورد احترام دو طرف است. این توافق یک واقعیتی است که برای اولین بار بین لبنان و اسرائیل (فلسطین اشغالی) اتفاق افتاد.

وی افزود، من هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه کابینه جدید اسرائیل قصد دارد توافق مرزی با لبنان را رد کند یا از آن دور شود نمی‌بینم. پیش از رعایت استانداردهای این توافق، انتقاداتی به آن وارد شد و سپس مقام عالی قضایی اسرائیل توافق مذکور را تایید کرده و از آن زمان هیچ انتقادی به آن وارد نشده است. دو طرف زمانی که از نظر محتوایی و فنی به این توافق نگاه می‌کنند متوجه می‌شوند که منافعشان در گرو حفظ آن است و آنچه که می‌بینید اجرای واقعی توافق مرزی است.

هوکشتاین گفت، شرکت توتال انرژین فرانسه و «انی» ایتالیا در بلوک شماره 9 دارای حق اکتشاف هستند و آمادگی خود را به این منظور اعلام کرده‌اند اما این کار یک شبه انجام نمی‌شود و نیاز به تامین تجهیزات و ارسال تیم فنی دارد. البته صرف اعلام آمادگی برای آغاز کار حفاری خبر خوبی است.

این مسئول آمریکایی با اشاره به اینکه پرونده تشکیل دولت لبنان و انتخاب رئیس جمهور این کشور هرچه زودتر باید به نتیجه برسد تا لبنانی‌ها در مسیر حل بحران اقتصادی و انرژی خود گام بردارند اظهار داشت، توافقی که بین لبنان و اسرائیل انجام شد یک توافق جداگانه بود؛ زیرا دو طرف اساسا روابطی با یکدیگر ندارند. به موازات آن توافق‌های جداگانه‌ای نیز بین شرکت‌های فرانسوی و ایتالیایی با اسرائیل به انجام رسید.

وی درباره زمان آغاز صادرات گاز میدان کاریش به اروپا گفت، در حال حاضر گاز کاریش به اروپا صادر نمی‌شود و برای مصارف داخلی اسرائیلی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آموس هوکشتاین در خصوص بدعهدی‌های آمریکا در زمینه انتقال گاز مصر و برق اردن به لبنان گفت، در سپتامبر 2021 زمانی که به دولت آمریکا برگشتم متوجه وضعیت بحرانی و دردناک لبنانی‌ها در سطح اقتصادی و معیشتی شدم. ما از مذاکرات بیروت و قاهره برای انتقال گاز مصر به لبنان حمایت کردیم و قرار بود این گاز ابتدا به اردن و سپس سوریه و از آنجا به لبنان منتقل گردد و 4 یا 5 ساعت برق بیشتر برای لبنان در روز تامین کند.

این مسئول دولت آمریکا اظهار داشت، این تحول خوبی است اما نیاز به مذاکرات پیچیده دارد؛ چرا که باید مذاکرات جداگانه‌ای با مصر و اردن انجام بگیرد و البته مذاکره با سوریه در این زمینه نیز بسیار پیچیده است؛ زیرا سوریه تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد و ما نمی‌توانیم اجازه دهیم منافعی به دمشق در این پرونده برسد. ما باید اطمینان حاصل کنیم که در روند انتقال انرژی به لبنان تحریم‌های ایالات متحده نقض نمی‌شود.

وی ادامه داد، برای انتقال انرژی به لبنان 3 شرط وجود دارد. اول اینکه لبنان باید تعهدات خود در خصوص انجام اصلاحات را اجرا کند. شرط بعدی تعیین اعضای هیئت مدیره شرکت برق برای پیگیری این پرونده و شرط سوم اطمینان از توانایی لبنان برای بازگرداندن وامی است که بانک جهانی قصد پرداخت آن را برای تامین هزینه‌های انتقال انرژی به این کشور دارد؛ زیرا این گاز رایگان در اختیار لبنان قرار نخواهد گرفت.

هوکشتاین در عین حال تاکید کرد، لبنان یک کشور ورشکسته بوده و نمی‌تواند این هزینه‌ها را پرداخت کند و بنابراین نیاز به یک سازمان بین‌المللی دارد که این فرآیند را تکمیل کند. سپس بعد از اینکه لبنان شروط مورد نظر واشنگتن را اجرا کرد وزارت دارایی آمریکا بررسی خواهد کرد که آیا انتقال انرژی به لبنان از مصرو اردن نقض تحریم‌های ایالات متحده محسوب می‌گردد یا نه. حتی بانک جهانی نیز باید این مسئله را تایید کند.

درحالی که آمریکا سال گذشته به لبنانی‌ها وعده داده بود که شرایط انتقال گاز مصر و برق اردن از طریق خاک سوریه به لبنان را با هدف حل بحران سوخت این کشور فراهم می‌سازد اما نه تنها هیچگونه اقدام عملی در این زمینه انجام نداده بلکه با اصلاحیه‌ جدیدی که قصد دارد در «قانون سزار» (تحریم‌های ایالات متحده علیه سوریه) اعمال کند عملا راه هرگونه انتقال انرژی از طریق خاک سوریه به لبنان را بسته است.

 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار