به گزارش ذاکرنیوز به نقل از روزنامه "دی ولت" آلمان، اکنون پس از توافق آلمان و فرانسه در مورد پروژه هواپیمای جنگی FCAS، توافق بعدی بین این دو کشور شکل می گیرد. برلین و پاریس میخواهند در زمینه فناوریهای کلیدی با یکدیگر همکاری نزدیکتری داشته باشند. این پاسخی به قانون ضد تورم آمریکا است.
آلمان و فرانسه میخواهند روی فناوریهای کلیدی استراتژیکتر با یکدیگر همکاری کنند. بر اساس بیانیه "رابرت هابک"، وزیر اقتصاد فدرال آلمان و "برونو لو مایر"، همتای فرانسوی او در روز سه شنبه در پاریس، این همکاری ها شامل فناوری هیدروژن، تولید سلول باتری و صنعت مراقبت های بهداشتی است.
علاوه بر این، هر دو کشور می خواهند برای پاسخ قوی اروپا به قانون ضد تورم آمریکا تلاش کنند. رابرت هابک همچنین مورد استقبال "امانوئل مکرون"، رئیس جمهور فرانسه قرار گرفت تا درباره مسائل اقتصادی گفتگو کند.
کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان چندی پیش گفته بود اتحادیه اروپا و آمریکا نیازمند گفتوگویی در زمینه رفع تنش تجاری هستند که به واسطه قانون کاهش تورم آمریکا به وجود آمده است، زیرا این قانون کسبوکارها و صنایع اروپاییها را تهدید میکند.
پایگاه اینترنتی گلوبال تایمز چین درباره اظهارات وزیر اقتصاد دارایی آلمان نوشت: اظهارات لیندر تنها بخشی از واکنش انتقادی اروپاییها نسبت به قانون کاهش تورم آمریکاست.
براساس یک سند رسمی که به رویت شبکه خبری سی ان بی سی آمریکا رسیده است، اتحادیه اروپا نگرانیهایی جدی نسبت به این قانون داشته و میگوید قانون کاهش تورم در آمریکا قوانین تجارت بینالمللی را هم نقض میکند.
با این حال این بسیار سادهلوحانه خواهد بود که اروپاییها تصور کنند گرایش آمریکا به سیاست حمایت گرایانه اقتصادی از طریق گفتوگو حل خواهد شد.
براساس این سند که قرار است به مقامات آمریکایی ارائه شود، اتحادیه اروپا فهرستی از 9 بخش مختلف را در این قانون قرار داده که اعطای یارانه و معافیت مالیاتی را تنها به کالاهایی اعطا میکند که تنها در آمریکا یا توسط شرکتهای آمریکایی تولید شده باشند.
به طور مشخص در این قانون اعتبار مالیاتی 7 هزار و 500 دلاری برای خرید خودروهای برقی که تنها در آمریکا، کانادا یا مکزیک تولید یا مونتاژ شده باشند در نظر گرفته شده است. همچنین شرکتهایی که این خودروها را تولید میکنند مکلف شدهاند تا منابع مورد نیاز برای تولید باطریهای این خودروها شامل لیتیوم و نیکل را از آمریکا یا کشورهایی که با آمریکا پیمان تجارت آزاد دارند، خریداری کنند.
چندی پیش اتحادیه اروپا اعلام کرد که دست به اقداماتی تلافیجویانه علیه آمریکا برای اعطای یارانه به خودروهای برقی خواهد زد زیرا باعث زیان هنگفت شرکتهای اروپایی خواهد شد.
هابک، وزیر اقتصاد آلمان در این باره گفت: اتحاد فرانسه و آلمان برای توسعه حاکمیت استراتژیک اروپا و غلبه بر چالش هایی مانند جنگ روسیه علیه اوکراین، قیمت های بالای انرژی و تغییر رقابت جهانی ضروری است. وی افزود: ما با هم میخواهیم انگیزهای برای یک سیاست صنعتی اروپا فراهم کنیم که دوام آینده ما را تقویت کند. هر دو کشور همچنین خواستار همکاری نزدیک در موضوع مواد خام به منظور مستقل کردن اتحادیه اروپا بودند. همچنین باید یک پلت فرم جدید اروپایی برای فناوری های تحول ایجاد شود تا قدرت نوآوری اروپا تقویت شود.
سفر "هابک" به پاریس یکی از سلسله نشستهای فرانسه و آلمان در این هفته است که هدف آن بازگرداندن روابط آشفته بین دو کشور به مسیر اصلی است.
استقبال "ماکرون" از "رابرت هابک"، معاون صدراعظم آلمان نیز نشانه تلاش برای رفع اختلافات بین دو کشور بود. روز پنج شنبه قرار است همچنین "اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان با "الیزابت بورن"، نخست وزیر فرانسه در برلین دیدار کند.
اخیراً، در اواسط نوامبر، یک توافق سیاسی در مورد پروژه هواپیمای جنگی فرانسوی-آلمانی چند میلیارد یورویی FCAS حاصل شد که قرار است در میان مدت جایگزین یوروفایتر شود. در پایان ماه اکتبر، شورای وزیران فرانسه و آلمان در یک اطلاعیه کوتاه به تعویق افتاد و اکنون در پایان ژانویه برگزار میشود.
"کریستین لامبرشت"، وزیر دفاع آلمان هم اخیرا گفت که توافق سیاسی در FCAS یک گام بزرگ و نشانه مهم همکاری آلمان، فرانسه و اسپانیا است. وی تاکید کرد: این تواناییهای نظامی اروپا را تقویت میکند و دانش مهمی را برای صنعت ما و همچنین صنعت اروپایی تضمین میکند.
این پروژه اخیراً باعث تنش به ویژه بین آلمان و فرانسه شده بود. شرکتهای درگیر در توسعه هواپیماهای جنگی جدید، داسو و ایرباس، نتوانسته بودند در مورد توزیع وظایف به توافق برسند. این صنعت بیش از یک سال در حال مذاکره بود. وزارت دفاع آلمان اعلام کرد که نتیجه مذاکرات سیاسی زمینه را برای امضای قراردادهای صنعتی فراهم کرد.
سیستم نبرد هوایی FCAS باید از سال 2040 عملیاتی شود و جایگزین یوروفایتر شود. این هواپیما برای پرواز همراه با پهپادهای غیرمسلح و مسلح در نظر گرفته شده است و بنابراین چیزی فراتر از یک هواپیمای جنگی است. کل هزینهها سه رقمی میلیارد برآورد شده است.
صنایع آلمان، فرانسه و اکنون نیز اسپانیا در این پروژه مشارکت دارند.
این توافق همچنین یک سیگنال مهم از همکاری عالی بین فرانسه، آلمان و اسپانیا است. سیستم نبرد هوایی برنامه ریزی شده، تواناییهای نظامی اروپا را تقویت خواهد کرد. همچنان در این پروژه فرانسه پیشتاز است.
فرانسه همچنین در بیانیهای عملاً از این توافق سیاسی به عنوان یک گام مهم رو به جلو و نشانه همکاری با آلمان و اسپانیا که آنها نیز در این پروژه مشارکت دارند، تمجید کرد.