به گزارش ذاکرنیوز، به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، اکنون بیش از یک سال از حمله روسیه به اوکراین می گذرد، رویدادی که "اولاف شولتز"، صدراعظم آلمان مدت کوتاهی بعد در بیانیه ای دولتی آن را "نقطه عطفی" نامید. وزارت دفاع فدرال آلمان اکنون تحت مدیریت جدید است، اما نیروها به ندرت بودجه ای از صندوق ویژه 100 میلیارد یورویی را دریافت کرده اند.
شولتز با این حال روز جمعه در سخنانی در فرانکفورت در این باره ابراز خوش بینی کرد که تجهیزات ارتش آلمان به زودی به طور قابل توجهی بهتر خواهد شد. وی تاکید کرد: ما یک اقتصاد دفاعی خواهیم داشت که می تواند منافع امنیتی ما را در بلندمدت تامین کند.
شولتز در پاسخ به سوالی از سوی برتولد کوهلر، سردبیر روزنامه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ گفت: ما احساس می کنیم که در گذشته چه نوع تصمیمات اشتباهی گرفته شده است. به گفته صدراعظم آلمان باید قراردادهای بلندمدت با شرکت های تسلیحاتی منعقد شود و از قبل در این باره برنامه ریزی شود.
وی در بخش دیگری ازسخنانش به جنگ اوکراین پرداخته و گفت: این طور نمی تواند باشد که روسیه اکنون بخواهد مرزهای خود را با توجه به شرایط قبلی تغییر دهد. شولتز گفت: اگر این امر نظم امنیتی در اروپا را تعیین کند، ما به کجا خواهیم رسید؟ وی افزود: این دستاورد بزرگ سیاست تنش زدایی در دهه 1970 بود که هیچ مرزی با زور تحت فشار قرار نگرفت. این اجماع در آلمان است. وی گفت: و ما میتوانیم از دیگران همین انتظار را داشته باشیم، در غیر این صورت صلح به خطر میافتد. اوکراین نباید شکست بخورد، نباید صلح دیکته شده روسیه وجود داشته باشد.
صدر اعظم آلمان همچنین تا آنجا که به بحران مهاجرت مربوط می شود، برای به اصطلاح مشارکت در این امر و افزایش مهاجرت کارگران ماهر که به فوریت مورد نیاز است تبلیغ کرد. صدراعظم آلمان تاکید کرد که خواستار دیجیتالی شدن نهادهای مهاجرتی هستیم. وی در این باره گفت: ما واقعاً کجا زندگی میکنیم، تقریباً ده سال پس از 2014/2015 شنیدم که شاید یک دهم نهادهای مهاجرت دیجیتالی شدهاند. این نمی تواند درست باشد.
جنگ اوکراین موضوع مهم کنگره روزنامه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ بود . سباستین کورتس، صدراعظم سابق اتریش هم در این کنگره به سوالات هلن بوبروفسکی و سیمون اشتراوس، سردبیران این روزنامه پاسخ داد. وی تاکید کرد که این جنگ به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.
در اواخر این کنگره، آندری ملنیک، معاون وزیر امور خارجه اوکراین هم به صورت ویدئویی ارتباط برقرار کرد و گفت: ما باید هر چه زودتر به این جنگ پایان دهیم. اوکراین نمیخواهد بپذیرد که جنگ، احتمالاً ممکن است چند سال دیگر طول بکشد. وی افزود: ما از حمایت های غرب سپاسگزاریم، اما باید هر کاری که می توانیم انجام دهیم تا قبل از پایان سال جاری این جنگ را خیلی سریعتر پایان دهیم. وی 18 تانک لئوپارد تحویلی از طرف آلمان را کافی ندانسته و گفت: اوکراین نمی تواند با تسلیحاتی که تاکنون تحویل داده شده است در جنگ پیروز شود. ما به هواپیماهای جنگنده نیاز داریم.