آشتی امروز رهبران سوریه و حماس نتیجه زحمات حاج قاسم سلیمانی است

رئیس تجمع علمای مسلمان لبنان با اشاره به روابط رهبران سوریه و حماس گفت: آشتی امروزه رهبران سوریه و حماس نتیجه زحمات حاج قاسم سلیمانی است.

به گزارش ذاکرنیوز، مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی با حضور جمعی از دانشجویان داخلی و خارجی، ریاست و معاونان دانشگاه و نیز با حضور سیدعباس صالحی، نماینده ولی فقیه در مؤسسه اطلاعات و شیخ غازی یوسف حَنیه رئیس مجلس اُمنای تجمع علمای مسلمان در لبنان برگزار شد.

شیخ غازی در این مراسم گفت: دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی نمادی از وحدت اسلامی و وحدت ملی به شمار می‎رود. امسال خرسند شدم از اینکه در کنفرانس وحدت مشارکت داشتم و در جلسۀ مقام معظم رهبری شرکت داشتم. سخنرانی ایشان، نقشه راهی برای کار ما در آینده خواهد بود و تلاش می‌کنیم تک تک واژه‌های ایشان را جامعه عمل بپوشانیم. وحدت، محور اصلی فعالیت‌های ما خواهد بود.

شیخ غازی ادامه داد: اما در لبنان، ما از سوی آمریکا تحریم سنگینی داشتیم و گرسنگی زیادی متحمل شدیم. در کل جهان کسی به ما کمک نکرد مگر جمهوری اسلامی ایران. ایران به ما کمک کرد زندگی خودمان را ادامه دهیم؛ مثلاً در ماجرای کرونا به ما دارو و انرژی و نفت و بنزین رساند. در همین چند وقت اخیر وقتی ماه‎‌ها بلکه یک سال برق در کل لبنان قطع بود، پس از آنکه حسن نصرالله درخواستی در این زمینه داشت، ایران به ما بنزین رساند.

رئیس تجمع علمای لبنان افزود: اما درمورد سوریه؛ اول اینکه باید ابتدا خدا را شکر کنم و بعد از جمهوری اسلامی ایران به ویژه رهبر معظم انقلاب و تمام بزرگانی که در اقتدار این کشور نقش ایفا کرده و یا ایفا می‌کنند؛ مخصوصاً شهید قهرمان سردار، حاج قاسم سلیمانی. ایشان توانستند بین رهبران سوریه و حماس آشتی برقرار کنند. اینچنین بود که آقای بشار اسد، همۀ احزاب مقاومت در فلسطین به ویژه حماس را دعوت کردند. به طور حتم، این مسئله سبب می‌شود محور مقاومت در برابر صهیونیست‌ها روز به روز قوی‌تر شود و این امر قلب رسول‏ الله (صلی الله علیه و آله و سلم) و قلب همۀ ما را خشنود کند، چرا که سبب نزدیکی پیروزی می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: قصد دارم در پایان، سؤالی را که خیلی‌ها خارج از کشور از من می پرسند، پاسخ دهم. همیشه از من می‌پرسند چگونه یک دین کهن می‌تواند تمام تحریم‌ها را کنار بگذارد و راهش را همچنان ادامه دهد؟ پاسخ این است که با وجود مؤسسات و سازمان‌های علمی که در این کشور وجود دارد، مثل سازمان‌های انرژی‌های هسته‌ای که به تولید دارو می‌پردازند مثل مرکز نور و مرکز دکتر حسابی، سبب می‌شوند این کشور استوار باقی باشد. روز گذشته مقام معظم رهبری جمله‌ای را مطرح فرمود که جالب توجه بود؛ ایشان فرمود:" قبلاً می‌گفتند این هواپیماها همگی فتوشاپی هستند، اما اکنون خودشان - دشمنان - اعتراف می‌کنند از وجود این هواپیماها بیم دارند، چرا که می‌توانند تمام مراکز نظامی آنها را تهدید کند." ما به این استواری و این پیروزی تبریک می‌گوییم و تبریک می‌گوییم وجود رهبری مثل امام خامنه‌ای را.

عباس خامه یار معاون فرهنگی دانشگاه مذاهب اسلامی در ادامۀ این مراسم گفت: امروزه یکی از مهم‌ترین اهرم‌های قدرت‌های نرم کشورها، دیپلماسی علمی و دانشگاهی است که در دو حالت محقق می‌شود: گسترش و توسعه علمی و دانشگاهی به خارج از مرزها یا جذب دانشجویان بین‌الملل.

وی افزود: نگاهی به تحولات فکری و فرهنگی در یک قرن اخیر در کشورهای منطقه اهمیت این مقوله را کاملاً برایمان عیان می‌کند. فارغ التحصیلان دو مقوله فوق، سیاستگذاران و بازیگران اصلی و نقش‌آفرینان تحولاتند. نگاهی به لیست بلندبالای فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌هایی همچون دانشگاه آمریکایی بیروت، مبیّن این مسئله  است. به رغم اینکه امروزه پیشرفت‌های علمی، معرفتی و دانش‌بنیانی کشورمان بدون هیچ مبالغه‌ای زبانزد است، اما باید اعتراف کرد تاکنون به دلایل گوناگون در توسعه دانشگاه‌های‌مان به خارج از مرزها موفق نبودیم و در کوتاه‌مدت و میان‌مدت هم امید چندانی دربارۀ تحقق این امر وجود ندارد و در جذب دانشجویان غیر ایرانی به داخل کشور و تحقق برنامه‌های گذشته و به ویژه برنامۀ ششم توسعه توفیق چندانی به دست نیاوردیم؛ گرچه قطع امید کامل نکردیم. در این رابطه نیاز به تحول جدی، بنیادین و رفع موانع و آسیب‌ها و مشکلات موجود و بازنگری همه‌جانبه داریم.

معاون فرهنگی دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: در این رابطه اولاً نیازمند به نظامی هوشمند، برنامه‌مند و هدفمند در جذب دانشجویان بین الملل هستیم، دوم اینکه فرمول نسبت دانشجویان ورودی و خروجی به کشور هم که به شدت نامتوازن و نامناسب است و نیاز به اصلاح و بازنگری جدی دارد. البته باید تأکید داشت دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی غیر دولتی فعال در این عرصه، می‌توانند بازوان بزرگ و کارسازی در نظام آموزشی رسمی کشور باشند و به هیچ وجه نباید آنها را رقیب دانشگاه‌های دولتی دانست.

وی دربارۀ بخشی از دستاوردهای دانشگاه ادیان گفت: جذب و پذیرش 22 هزار دانشجو و فارغ‌التحصیلی 5 هزار تن از آنان تا به امروز در 50 رشته کارشناسی ارشد و 24 رشتۀ دکتری دستاورد دانشگاه ادیان و مذاهب بوده است.  گرچه داشگاه ادیان و مذاهب دانشگاهی جوان و در آغازین سال‌های فعالیت خود قرار دارد، اما می‌توان گفت همکاران، معاونان، اساتید و کارمندان آن با امید به آینده‌ای بهتر، سال تحصیلی را آغاز می‌کنند.

 در پایان این مراسم، ضمن رونمایی از مجموعه کتاب «کلام و جامعه»، از فارغ التحصیلان این دانشگاه تقدیر به عمل آمد. 

انتهای‌پیام/ 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار