به گزارش ذاکرنیوز، یکشنبهشب بود که جنگندههای ارتش تروریستی آمریکا، چند مقر گردانهای حزبالله مرتبط با سازمان حشد الشعبی عراق را در مرز سوریه بمباران کردند و وزارت دفاع آمریکا با صدور بیانیهای این حمله را تأیید کرد. منابع حشد الشعبی نیز اعلام کردند که در این حمله هوایی، دستکم 28 نفر از نیروهای حشد الشعبی از جمله یکی از فرماندهان آن و دو معاون وی و معاون منابع فرمانده تیپ 45 شهید و 51 نفر دیگر مجروح شدند اما دیروز سهشنبه و همزمان با تشییع پیکر شهدای اقدام تروریستی آمریکا، خروش مردم عراق علیه اشغالگران آمریکایی شکل گرفت و مردم معترض ضمن اعلام برپایی تحصنِ باز برابر سفارت آمریکا خواهان بستهشدن آن و اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور شدند. به گفته شاهدان عینی، تشییعکنندگان عراقی پرچمهای حشد الشعبی را بر ساختمان سفارت آمریکا به اهتزاز درآوردند و شعارهای مرگ بر آمریکا سر دادند و جمعیت زیادی در داخل منطقه سبز بغداد در مراسم تشییع حضور پیدا کردند. شرکتکنندگان در این مراسم پلاکاردهایی در دست داشتند که شعار مرگ بر اسرائیل و مرگ بر آمریکا بر آنها نوشته شده بود. آنها همچنین هشدار دادند اگر اعضای پارلمان عراق خروج نیروهای آمریکایی از کشورشان را تصویب نکنند، ملت دیگر اجازه ورودشان به پارلمان را نمیدهد.
تصاویر منتشرشده در شبکههای اجتماعی همچنین نشان میدهد که شماری مردم خشمگین عراق، از برخی دیوارهای سفارت بالا رفته و با در دست داشتن پرچم سازمان حشد الشعبی، حمایت خود را از این سازمان اعلام کردند. همچنین معترضان خشمگین پرچم آمریکا و رژیم صهیونیستی را در حاشیه این اعتراض به آتش کشیدند. مردم معترض همچنین روی دیوار این سفارتخانه نوشتند که این سفارتخانه به خواست مردم عراق بسته است.
آتشزدن ورودی سفارت آمریکا
از سوی دیگر خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد: تحصنکنندگان عراقی به در اصلی ساختمان سفارت آمریکا در بغداد حمله کردند. آخرین خبرها حاکی از شنیدهشدن صدای تیراندازی از محل اعتراضات بود؛ کما اینکه آژیر خطر نیز به صدا درآمد و تکتیراندازهایی بر بالای بام سفارت آمریکا حاضر شدند. رسانههای عراقی از شلیک گاز اشک آور و بمبهای دودزا از سوی آمریکاییها به سوی تظاهرات کنندگان عراقی و زخمی شدن شماری بر اثر آن خبر دادند که پس از به آتش زدن یکی از ورودیهای ساختمان این سفارتخانه بود.
فرار سفیر آمریکا به مکانی نامعلوم
به دنبال تجمع گسترده عراقیها در برابر ساختمان سفارت آمریکا، اعضای این سفارتخانه به صورت دستهجمعی پا به فرار گذاشتند. این در حالی است که گفته میشود سفیر آمریکا در عراق ضمن ترک ساختمان سفارتخانه به مکانی نامعلوم رفته است.
تحصنکنندگان عراقی پس از حمله تجاوزکارانه آمریکا به مواضع حشد الشعبی و شهید شدن دهها نفر از اعضای این گروه، خواستار بسته شدن کامل سفارت آمریکا در بغداد شدند.
شعلهورشدن آتش خشم تظاهراتکنندگان
سفارت آمریکا به دلیل شعلهور شدن آتش خشم تظاهراتکنندگان عراقی از دولت بغداد درخواست کمک کرده است. بر اساس این گزارش، دولت عراق به دنبال این درخواست سفارت آمریکا، از تأمین امنیت سفارتخانه اعلام معذوریت کرده است. دولت عراق به سفارت آمریکا اعلام کرده بود که حجم تظاهراتکنندگان بسیار بالاست و کاری نمیتوان کرد؛ چنانکه شبکه العربیه در خبری فوری از اقدام نیروهای امنیتی عراق برای متفرقکردن خیل عظیم حاضران مقابل سفارت آمریکا گزارش دارد و اعلام کرد که نیروهای امنیتی در تلاشند با استفاده از گاز اشکآور، تظاهراتکنندگان را متفرق کنند اما اغلب رسانههای عراقی حرکت نیروهای امنیتی عراقی به سوی سفارت آمریکا را تکذیب و اعلام میکنند که معترضان از سوی گارد حفاظت سفارت آمریکا هدف قرار میگیرند.
البته یک منبع امنیتی در منطقه کردستان عراق از اقدام سفارت آمریکا در بغداد مبنی بر انتقال بیش از 80 کارمند خود به شهر اربیل خبر داد. وی در گفتوگو با پایگاه خبری «بغداد الیوم»، توضیح داد: سفارت آمریکا درپایتخت عراق، شماری از کارمندان خود را به کنسولگری خود در شهر اربیل انتقال داده و این اقدام به دلیل تهدیدهای احتمالی علیه سفارت آمریکا در بغداد صورت گرفته است.
«قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهل الحق عراق که در جمع تشییعکنندگان پیکرهای شهدای تجاوز هوایی روز یکشنبه آمریکا به مقرهای حشد الشعبی در استان الانبار حضور یافت، در جمع تحصنکنندگان مقابل سفارت آمریکا سخنرانی کرد و گفت: سفارت آمریکا در بغداد مکان حقیقی حمایت از گروههای جوکر و خرابکاران است. وی با اشاره به نقش سفارت آمریکا در منحرفکردن تظاهراتهای مسالمتآمیز مردمی در عراق از مسیر خود و خرابکاری عناصر نفوذی گفت: اینجا، مکان توطئهچینی علیه عراق و مکان حمایت از جوکر و خرابکاران است.
تقابل آشکار
کارشناسان معتقدند که رویارویی میان جبهه مقاومت عراق و اشغالگران آمریکایی و انگلیسی در عراق وارد مرحله تقابل آشکار شده است، زیرا حمله هوایی آمریکا به القائم به صورت علنی مورد تایید این کشور قرار گرفت با وجود اینکه طی یکسال اخیر بارها مواضع حشد الشعبی هدف حملات پهپادی و راکتی ناشناس قرار گرفته بود و قطعا بسیاری از افراد و گروههای مسلح موجود در عراق به دنبال انتقام از آمریکاییها خواهند بود بدون اینکه نیاز به تحریک از سوی کسی
داشته باشند.
چرایی هراس آمریکا از حزبالله عراق
کتائب حزبالله از سال 2013 هم برای مبارزه با داعش به سوریه اعزام شد؛ اما درباره اینکه چرا آمریکا نیروهای حشد الشعبی در القائم را هدف گرفت باید گفت از زمان بازگشایی رسمی گذرگاه «البوکمال-القائم» میان عراق و سوریه در مهر گذشته، ورود نیروهای حزبالله عراق به سوریه تسهیل شده است. این گذرگاه مرزی از سال 2013 به دنبال حمله داعش به عراق بسته بود و در اواخر سال 2017 این گذرگاه از گروهک تروریستی داعش پس گرفته شد، اما بازگشایی این گذرگاه چندینبار به دلیل ناتمامبودن امکانات آن به تعویق افتاد. گذرگاه البوکمال در استان «دیرالزور» سوریه در جنوب رود فرات و در دورترین نقطه جنوبشرق سوریه و گذرگاه القائم در استان الانبار، در غرب عراق واقع است که هر دو گذرگاه در امتداد هم و نقطه مقابل هم هستند. بازگشایی گذرگاه راهبردی «البوکمال - القائم» که از اهمیت استراتژیک بالایی برای عراق برخوردار است برای آمریکاییها گران تمام شد، زیرا با بازگشایی گذرگاههای القائم- البوکمال و اتصال تهران به دمشق و دریای مدیترانه از طریق بغداد ائتلاف سهجانبه میان آنها (محور مقاومت) قویتر شده و تلاشهای آمریکا بهویژه برای تضعیف روابط میان ایران و عراق یا عراق و سوریه بیش از پیش ناکام میماند.
در انتظار پاسخ قطعی مقاومت
حالا در سایه محکومیت گسترده حمله وحشیانه آمریکا به پایگاه القائم از سوی همه ارکان قدرت در عراق باید منتظر پاسخ قطعی مقاومت عراق به آمریکا در عراق یا غیر آن در منطقه باشیم که چهبسا بار دیگر نظیر سالهای 2007 تا 2008 دروازههای جهنم را به روی پنج هزار نظامی آمریکایی باقیمانده در عراق باز کرده و زمینهساز ریشهکنشدن اشغالگری آنها در عراق نظیر خروج ذلتبارشان در سالهای 2010 و 2011 باشد.
منبع:صبح نو