به گزارش ذاکرنیوز ، علی عباسی- توطئه ترویج عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی در میان کشورهای عربی پروژهای است که از ابتدای تاسیس رژیم جعلی اسرائیل تاکنون وجود داشته و حامیان پروژه صهیونیستی در منطقه تلاشهای زیادی برای آن کردهاند. غرب و آمریکا به عنوان مهمترین حامیان پروژه اشغالگری در منطقه همواری حامی ترویج افکار صهیونیسم و کشاندن اعراب به باتلاق سازش با اشغالگران بودهاند. توافقنامههای عادیسازی که در سال 2020 میان برخی کشورهای عربی از جمله امارات و بحرین و دو کشور آفریقایی با رژیم اشغالگر امضا شد نمونه عملی توطئه رواج «صلح با اشغالگران» است.
تلاش آمریکا و اسرائیل برای کشاندن لبنان به ورطه عادیسازی
اما عادیسازی اشکال مختلفی دارد و نمیتوان گفت سازش با صهیونیستها صرفا زمانی صورت میگیرد که توافقی مشابه توافق امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی امضا گردد؛ بلکه اشکال دیگری از عادیسازی وجود دارد که بسیاری حتی آن را خطرناکتر از سازش سیاسی و امنیتی میدانند و آن عادیسازی «نرم» است که به طور معمول از دروازه فرهنگ انجام میشود.
اما در میان کشورهای عربی، کشوری مانند لبنان که یکی از برجستهترین گروههای مقاومت منطقه یعنی حزبالله را در خود جای داده همواره یکی از اهداف اصلی تلآویو و واشنگتن در پروژه عادیسازی بوده است.
تلآویو و واشنگتن که متوجه شدند از طریق جنگ قادر به تغییر نظام لبنان و حذف مقاومت نیستند سعی کردند برای تحقق اهدافشان در این کشور از مسیر دیگری وارد شوند. مسئله مناقشه مرزی در دریا از دهه قبل تاکنون یکی از عرصههایی بود که صهیونیستها تصور میکردند میتوانند از طریق آن باب عادی سازی با بیروت را باز کنند.
رژیم صهیونیستی که تحت حمایت آمریکا اجازه داشت بدون تعیین مرزهای دریایی با لبنان، از منابع انرژی مدفون در منطقه مورد مناقشه با این کشور بهرهبرداری کند و دست کم به اندازه لبنان نیازی به ترسیم مرزها نداشت به امید اینکه بتواند لبنانیها را وارد گفتگوی مستقیم بر سر این پرونده کند، در اکتبر 2020 با حمایت آمریکا اعلام کرد که قصد از سرگیری مذاکرات با لبنان جهت تعیین مرزهای دریایی را دارد. اما بعد از آغاز این مذاکرات که طرف لبنانی بر غیرمستقیم بودن آن تاکید داشت مشخص شد که تل آویو و واشنگتن هدف دیگری را دنبال میکنند و با دادن پیشنهادهایی چون صرف ناهار مشترک یا گرفتن عکس یادگاری قصد تبلیغ عادیسازی روابط میان لبنان و اسرائیل را دارند.
اما با هوشیاری تیم مذاکرهکننده لبنان، آمریکاییها و اسرائیلیها که متوجه شدند این هدفشان به نتیجه نخواهد رسید مذاکرات غیرمستقیم را متوقف کرده و تا چند ماه قبل که سید حسن نصرالله، دبیر کل حزبالله درباره تجاوزات اسرائیل به ثروتهای دریایی لبنان هشدار داد، اتفاق جدیدی در این پرونده رخ نداده بود تا اینکه بعد از تحولات متعددی که عمدتا ناشی از معادله حزبالله در دفاع از حقوق لبنان بود، قرار است اواخر اکتبر جاری توافق مرزبندی لبنان و فلسطین اشغالی در منطقه راسالناقوره به امضا برسد.
تکاپوی اسرائیلیها برای استفاده تبلیغاتی از توافق مرزبندی
با وجود اینکه حتی محافل اسرائیلی نیز تایید میکنند که انجام توافق مذکور در نتیجه معادله مقاومت یک دستاورد بزرگ برای لبنان محسوب میشود، اما صهیونیستها تلاش دارند به ویژه در آستانه انتخابات خود از این توافق به عنوان تبلیغات عادیسازی استفاده و وانمود کنند که با این توافق، درواقع لبنان اسرائیل را به رسمیت شناخته است.
این درحالی است که مقامات لبنانی از جمله «میشل عون» رئیس جمهور و «الیاس بوصعب» رئیس تیم مذاکرهکننده و معاون رئیس پارلمان لبنان و «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی بارها صراحتا تاکید کردهاند هیچگونه عادیسازی در بحث توافق مرزبندی مطرح نیست و لبنان هیچ معاهده بینالمللی مستقیمی را با اسرائیل امضا نمیکند. هیئت لبنانی در منطقه راس الناقوره در یک اتاق دیگر یک سند جداگانه از توافق مذکور را امضا میکند و آن را تحویل فرستاده آمریکایی میدهد و طرف صهیونیستی نیز به همین شکل عمل خواهد کرد، بر این اساس همانطور که طرف لبنانی پیشتر تأکید کرده بود هیچگونه دیدار مستقیمی میان هیئتهای لبنانی و اسرائیلی صورت نخواهد گرفت.
با این وجود توطئههای پیدا و پنهان یا اصطلاحا تلاش برای ترویج عادیسازی «نرم» با سوء استفاده از بستر توافق مرزبندی در لبنان توسط حامیان رژیم صهیونیستی ادامه دارد.
توطئه حامیان پروژه صهیونیستی برای ترویج عادیسازی «نرم» در لبنان
در همین راستا رسانههای لبنانی گزارش دادند که از روز چهارشنبه تا 30 اکتبر جشنواره بینالمللی ادبیات و زبان فرانسه توسط مرکز فرانسوی در لبنان بعد از 4 سال برگزار میشود. مشارکت در این جشنواره برای همه سنین آزاد و رایگان است. جشنواره بینالمللی زبان و ادبیات فرانسه به صورت دورهای طی این ده روز در مناطق مختلف لبنان و در مراکز فرهنگی، موزهها، مدارس و ...برگزار میشود. به گفته «آن گریو» سفیر فرانسه در بیروت این رویداد میزبان 110 نویسنده و ادیب زن و مرد از 18 کشور خواهد بود و برنامههای آن شامل جلسات گفتگو، سمینارها، فعالیتهای هنری مانند موسیقی و آواز و تئاتر و ... خواهد بود.
اما نکته قابل توجه در برگزاری این جشنواره، حضور نویسندگان و ادبایی است که به نشر فرهنگ صهیونیسم و دفاع از اسرائیل شهرت دارند و هرکسی را که مخالف پروژه صهیونیستی باشد یهودستیز میخوانند. «پاسکال بروکنر»، «امانوئل شمیت» و «پیار آسولین» از جمله این نویسندگان هستند که قرار است در جشنوار ادبیات و زبان فرانسه که در لبنان برگزار میشود حاضر شده و درباره آثار خود صحبت کنند. درست است که آنها اصالتا اسرائیلی نیستند اما در محافل فرهنگی و هنری فرانسه معروف به دفاع از رژیم صهیونیستی میباشند.
یکی از خطرناکترینِ این نویسندهها که تعصب زیادی به ترویج افکار صهیونیسم دارد پاسکال بروکنر، رماننویس، اندیشمند، روزنامهنگار و دانشگاهی غربی است. او یکی از برجستهترین نمادهای «فیلسوفان جدید» به شمار میرود که انقلاب ایدئولوژیک علیه جنبشهای آزادیبخش ملی و چپ را در دهه هفتاد قرن گذشته همراه با گروهی از بدنامترین صهیونیستهای فرانسه، برای دفاع از اسرائیل رهبری میکردند و ماموریت داشتند چهرهای شیطانی از مسلمانان و اعراب در جهان به نمایش بگذارند. این جریان صهیونیستی در فرانسه که «برنارد هنری لیوی» یکی از برجستهترین رهبران آن بود تلاش میکرد تا استعمارگران را از جنایتهایی که در دیگر کشورها انجام میدادند مبرا کرده و اتفاقاتی که در کشورهای جهان سوم رخ میداد را به فرهنگ و طرز فکر مردم آن ربط دهد.
جریانی که پاسکال بروکنر عضو آن است یکی از امضاکنندگان طوماری است که در سال 2021 در رد محکومیت اسرائیل و سیاستهای آپارتاید آن تهیه شده بود. پاسکال در سال 2017 در مصاحبه با یک رسانه صهیونیستی گفته بود «در شرق عقبمانده مسلمانان عرب، اسرائیل چراغ راه است»!
بروکنر و همکاران او بارها در رویدادهای به اصطلاح فرهنگی و ادبی در جهان با هجمه علیه آرمان فلسطین مدعی شدهاند که جنبشهای اسلامی از مسئله فلسطین به عنوان ابزاری برای اسلامسازی و نفوذ در جوامع اروپایی استفاده میکنند.
هشدار وزیر لبنانی برای ترویج عادی سازی روابط با اسرائیلسید حسن نصرالله: در موضع ترسیم مرزها حامی خواستههای دولت هستیم
امانوئل شمیت، دیگر نویسنده غربی که قرار است در جشنواره مذکور در لبنان حاضر شود یک بلژیکی فرانسویالاصل، استاد فلسفه، رماننویس، نمایشنامه نویس و کارگردان بوده و مواضع او حول «گفتگوی بین ادیان» و «صلح میان اسرائیل و اعراب» میچرخد؛ یعنی همان رویکردی که گرایش محبوب و غالب در فرانسه میان رسانهها و اندیشمندان و هنرمندان و ... است. او هرچند که مانند پاسکال بروکنر عموما مواضع تندی علیه مسئله فلسطین اتخاذ نمیکند اما از حامیان سرسخت عادیسازی فرهنگی با اسرائیل است.
پیر آسولین نیز که از جمله ادبای حاضر در جشنواره ادبیات و زبان فرانسه در لبنان است، روزنامهنگار، رماننویس و منتقد فرانسوی است که در مراکش متولد شده و سالهای اولیه عمرش را در این کشور زندگی میکرد. رویکرد اصلی وی توجیه جنایتهای رژیم صهیونیستی است.
فرهنگیان و دانشگاهیان لبنان معتقدند که دعوت از 3 نویسنده «صهیونیست» به بیروت توسط فرانسه در چارچوب یک توطئه سیاسی بینالمللی برای ترویج عادیسازی با رژیم صهیونیستی است؛ به ویژه اینکه فرانسه در خط مقدم کشورهایی است که تشویق به عادیسازی با اسرائیل و فراموش کردن آرمان فلسطین میکند.
این نویسندگان چون تابعیت اسرائیلی ندارند با گذرنامه فرانسوی به راحتی میتوانند وارد لبنان شود و این همان چیزی است که مسئولان فرهنگی لبنان درباره آن هشدار میدهند. به ویژه اینکه اداره کل امنیت عمومی لبنان نیز نمیتواند کاری در قبال آن انجام دهد.
10 روز قبل نیز وزارت فرهنگ لبنان اعلام کرد که برخی از کشورهای خارجی و عربی یک فعالیت به اصطلاح فرهنگی ترتیب دادهاند که تا چند هفته دیگر آغاز میگردد. اما در میان کسانی که قصد سفر به لبنان برای برگزاری چنین رویدادی را دارند نام افرادی دیده میشود که در آثار ادبی و زندگی عادی خود از پروژه صهیونیستی حمایت میکنند.
«محمد وسام المرتضی» وزیر فرهنگ در دولت موقت لبنان با صدور بیانیهای در این زمینه اعلام کرد، ما اجازه سوءاستفاده از فعالیتهای فرهنگی برای ترویج صهیونیسم و نقشههای پنهان و آشکار اشغالگران را نمیدهیم. عادیسازی فرهنگی با دشمن صهیونیستی حتی از عادیسازی سیاسی و امنیتی و نظامی نیز خطرناکتر است. قوانین و فرهنگ ملت لبنان هرگونه عادیسازی با اسرائیل را رد و ممنوع میکند. وزارت فرهنگ لبنان نیز از نظر قانونی و حقوقی نمیتواند به هر طریقی درهای خود را به روی فرهنگ صهیونیستی بگشاید یا اینکه اجازه دهد لبنان تبدیل به بستری تبلیغاتی برای ادبیات صهیونیستی و اهداف سازشکاران گردد.
پروژه از پیش شکست خورده صهیونیستها در توافق ترسیم مرزی
اما درباره اینکه آیا صهیونیستها میتوانند از توافق مرزبندی برای کشاندن لبنان به ورطه عادیسازی استفاده کنند یا اصلا در مفاد توافق مذکور به این مسئله اشاره شده است یا نه، علاوه بر مواردی که به آن اشاره شده و تاکید مقامات لبنانی بر رد هرگونه عادیسازی در مسئله مرزبندی، ناظران امور معتقدند که اگر چنین چیزی وجود داشت قطعا حزبالله به آن واکنش نشان میداد.
در این زمینه خبرگزاری رویترز در گزارشی درباره توافق مرزبندی لبنان و فلسطین اشغالی نوشت، قبل از موافقت دولت لبنان با این توافق، حزبالله به دقت پیشنویس آن را که توسط طرف آمریکایی تهیه شده بود مطالعه کرد. یک مقام ارشد لبنانی و یک منبع عربی در این زمینه گفت که حزبالله با جزئیات، توافق مرزبندی را زیر نظر داشته و اگر احساس میکرد منافع لبنان تامین نشده است ابایی از تهدید نظامی نداشت.
رویترز به نقل از یک منبع آگاه که با این خبرگزاری مصاحبه کرده بود گزارش داد: رهبری حزبالله قبل از تایید پیشنویس نهایی توافق، خط به خط آن را بررسی کرده بود. عباس ابراهیم، مدیر کل اداره امنیت عمومی لبنان که چندین بار با آموس هوکشتاین، فرستاده آمریکایی دیدار داشت، رهبری حزبالله را از پیشنهادهای آمریکا مطلع کرده بود. دو منبع دیپلماتیک فرانسوی نیز اعلام کردند که مقامات پاریس رایزنی جامعی با حزبالله درباره توافق مرزبندی داشتهاند.
روشن است که هدف لبنان از انجام توافق مرزبندی صرفا تامین منافع این کشور و محافظت از حقوق دریایی آن است اما مقامات این کشور باید نسبت به تحرکات حامیان پروژه صهیونیستی در داخل و خارج در قالب رویدادهایی چون جشنواره فرهنگی فرانسه یا اقدامات مشابه کشورهای عربی و غربی هوشیار بوده و با آنها مقابله کنند.