به گزارش ذاکرنیوز به نقل از شبکه تلویزیونی اِن بی سی نیوز، پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) امروز ادعا کرد که بازیگران خارجی در انتخابات میان دورهای کنگره در این کشور دخالت می کنند.
بر اساس اعلام این رسانه، پلیس فدرال آمریکا در ادامه سیاست های خصمانه خود علیه چین و روسیه، این دو کشور را به عنوان مداخله گران خارجی در این انتخابات معرفی کرده و در این خصوص ابراز نگرانی کرد.
بر این اساس، اف بی آی اعلام کرد که به منظور مقابله با دخالت های ادعایی مذکور، ۵۶ دفتر را در سراسر آمریکا راه اندازی کرده است.
در ادامه گزارش این نهاد آمریکای در این باره آمده است: اف بی آی مخصوصاً درباره اعمال نفوذ از سوی روسیه، چین و ایران در انتخابات میان دوره ای کنگره نگران است. آژانس امنیت ملی آمریکا و فرمان سایبری به دنبال شکار بدافزار و نظارت بر اقدامات کشورهای مورد نظر هستند.
انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا آغاز شد و از ساعاتی پیش درهای شعب اخذ رأی در برخی مناطق این کشور باز شده است.
انتخابات میان دورهای هر دو سال یکبار برگزار میشود، اما زمانی که با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که هر چهار سال یک بار برگزار میشود، همزمان نباشد، اهمیت ویژهای پیدا میکند.
همه اعضای مجلس نمایندگان برای یک دوره دو ساله انتخاب میشوند، بنابراین همه ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان در طول انتخابات میان دورهای با هم رقابت میکنند. همچنین یک سوم از ۱۰۰ سناتور (۳۵ کرسی) در انتخابات میان دورهای هر دو سال یک بار انتخاب میشوند. بعلاوه، انتخابات برای فرمانداران بسیاری از ایالتها (۳۶ ایالت)، و همچنین بسیاری از مناصب سیاسی محلی در ایالتها و شهرها نیز برگزار میشود.
امروز ۸ نوامبر (۱۷ آبان) روز رسمی رأیگیری حضوری انتخابات میاندورهای کنگره است، اما بسیاری از مردم آمریکا پیش از این آرای خود را از طریق پست ارسال کردهاند یا با حضور در مراکز رأیگیری، رأی دادهاند.
منابع آمریکایی روز دوشنبه اعلام کردند که تا کنون بیش از ۴۰ میلیون آمریکایی در جریان رأیگیری زودهنگام در انتخابات میان دورهای کنگره آمریکا، رأی خود را به صندوق انداختند. حدود ۱۸ میلیون نفر با حضور در مراکز رأیگیری و نزدیک به ۲۲ میلیون نفر هم از طریق پست رأی خود را به صندوق انداختهاند. همچنین گفته شده که تا کنون در مجموع ۱۵۱ میلیون نفر برای رأیدان در انتخابات میان دورهای کنگره آمریکا نام نویسی کردهاند.
در شرایطی که بسیاری از کشورهای خارجی به انتخابات میاندورهای که دو سال پس از انتخابات ریاستجمهوری برگزار میشود اهمیتی نمیدهند، آمریکاییها به دلیل تأثیر زیاد آن بر برنامههای سیاسی آمریکا و جهتگیری کشور، به این انتخابات علاقهمند هستند.
ناکامی بایدن در برابر چالشهای متعدد پیش روی دولت در حوزههای مختلف، باعث شده تا انتخابات میاندورهای امسال کنگره نسبت به سالهای گذشته از حساسیت فوقالعاده برخوردار باشد.
بسیاری از کارشناسان پیشبینی میکنند که جمهوریخواهان اکثریت صندلیهای مجلس نمایندگان و احتمالاً مجلس سنا را کسب خواهند کرد.