70 درصد اعتبارات خرید ادوات کشاورزی در استان مرکزی جذب شد

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: 386 هزار و 317 هکتار از اراضی کشاورزی استان تحت پوشش الگوی کشت قرار دارد.

به گزارش ذاکرنیوز، محمد زاهدی عصر امروز در جلسه کمیته اجرایی طرح جهش تولید در دیم‌زار‌های استان مرکزی با اشاره به وضعیت استان مرکزی در بحث بارش‌ها اظهار داشت: در پاییز و زمستان سال گذشته بارندگی‌های خیلی خوبی نداشتیم که همین امر دیم‌زار‌های ما را با مشکل مواجه کرد به طوری که متاسفانه  طی بازدید‌هایی که انجام شده از سبز شدن بخشی از دیم‌زارها نا‌امید شدیم.

وی افزود: بارندگی اخیر که در استان اتفاق افتاد به طور متوسط 15 میلی‌متر بود که این بارندگی ما را خیلی امیدوار کرد که امیدواریم تولید مناسب در دیم‌زارها داشته باشیم، البته  آمار کنونی ما از سطح زیر کشت دیم‌زارها  99 هزار هکتار است و  500 هکتار نسبت به هفته گذشته افزایش داشته که شامل  حبوبات و سایر محصولات بهاره می‌شود.

زاهدی بیان کرد: در بحث ادوات با همکاری که در شهرستان‌ها و ستاد اجرایی حضرت امام (ره) و بانک ملی صورت گرفته تاکنون موفق شدیم حدود 70 درصد اعتبارمان را جذب کنیم، براساس گزارشی که بانک داده اعتبارات برای دستگاه و ادوات مختلفی جذب شده از جمله تهیه یک دستگاه پهپاد اما برای تامین اعتبار خرید تجهیزات بازهم کمک می‌خواهیم. 

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان مرکزی خواستار برنامه ریزی جهت بازدید فنی کارشناسان استان  از سایر استان‌ها و نیز تامین اعتبار برای ساخت فیلم مستند و همچنین اختصاص اعتبار جهت کمک به سم پاشی مزارع که در حال 350 میلیون تومان است، شد و افزود: کاشت 83 هکتار از دیم‌زارهای طرح جهش تولید انجام شده است به طوری که در سطح یک هزار و 111 هکتار از اراضی استان در مقایسه با  سال قبل عملیات دفع علف‌های هرز پهن برگ را انجام دادیم  که در مجموع یک هزار و 179 هکتار را در برمی‌گیرد و همچنان هم ادامه داد.

زاهدی خاطرنشان کرد:  در مبارزه با سن قهوه ای هم  یک هزار 558 هکتار از اراضی استان تحت پوشش قرار گرفته است که تلاش داریم تا کمک بیشتری به بخش کشاورزی و کشاورزان استان داشته باشیم، البته در استان مرکزی طبق توافق انجام شده با وزارت جهاد کشاورزی 386 هزار و 317 هکتار از اراضی کشاورزی استان تحت پوشش الگوی کشت است.

اختصاص 306 هزار کنار از اراضی استان مرکزی در کشت پاییزه به تولید غلات

"علیرضا کیشانی" مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به نظارت بر الگوی کشت که از جمله مهمترین مباحث سازمان جهاد کشاورزی است، اظهار داشت: در زمینه تولید محصولات زراعی همکاران ما از ابتدای سال در مزارع حضور دارند و عوامل خسارت زا را شناسایی و در موعد خود به کشاورزان توصیه های لازم را دارند.

وی افزود: هدف اصلی الگوی کشت بهینه سازی مصرف آب و ارتقاء امنیت غذایی است اما اقلیم و اقتصاد پویا دو عامل تاثیرگذار بر الگوی کشت هستند که ثبات یا بی ثباتی هر یک از این دو عامل می‌تواند اثرات مثبت و یا منفی بر الگوی کشت در سطح مزارع کشاورزی داشته باشد.

کیشانی تصریح کرد: اقتصاد نقش بسزایی در تثبیت این طرح دارد بنابراین بی ثباتی در اقتصاد می‌تواند منجر به از هم پاشیدگی الگوی کشت و گرایش کشاورزان به سمت الگوی های جدید شود بنابراین با ثبات اقتصادی می‌توان از منابع کافی در زمینه آب و خاک بهره کافی برد.

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: 306 هزار کنار از اراضی استان در کشت پاییزه به تولید غلات اختصاص یافته است، گفت:  ما در تحقق این هدف  در کشت پاییزه تا کنون موفق بوده این اما در کشت و تولید لوبیا با توجه به مقدار آب مصرفی جهت تولید این محصول باید کشت آن را کاهش دهیم.
 
کیشانی افزود: در استان مرکزی و چند استان دیگر ابرپروژه  تحت عنوان  افزایش عملکرد و بهره وری آب در حال اجراست که اجرای آن با با این حجم از آب مصرفی در کشت لوبیا منافات دارد بنابراین اگر کشت این محصول مصرف آب را کاهش ندهیم مجبور به توقف تولید آن هستیم اما اجرای این ابرپروژه با بذرگواهی شده مانع از تعطیلی کشت لوبیا در استان مرکزی می‌شود.

وی ادامه داد: آموزش کشاورزان در قالب اجرای این ابرپروژه ضمن ارتقا عملکرد استان تغذیه بهینه و آبیاری های نوین در مزارع الگویی را نیز در پی خواهد داشت که گامی مهم و موثر در توسعه فعالیت های بخش کشاورزی در استان مرکزی به شمار می‌رود. 

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به اینکه در زمینه کشت محصولات علوفه ای استان مرکزی در طرح اصلاح الگوی کشت تغییرات چندانی نداشته است، گفت: یکی از برنامه های که وزارت جهاد کشاورزی توسعه گیاهان علوفه‌ای کم آب بر بوده است به همین منظور طی توافقنامه نامه ای با سپاه  در زمینه کشت و تولید چغندر علوفه ای، با تشکیل جلسات آموزشی ویژه کشاورزان ما با سپاه همکاری داشتیم که در یک  اقدام به  تشویق کشاورزان در مناطقی که از منابع آبی کمتری برخوردارند  شوند برای کشت جهت کشت چغندر علوفه ای در قالب قراردادهای کشت داشته ایم.

وی افزود: در کشت دانه قندی هزار هکتار برای کشت چغندر قند باید زیر کشت بروند و با برنامه های کاربردی باید کشاورزان را برای کشت این محصول قندی تشویق کنیم، همچنین در زمینه تولید دانه های روغنی نیاز به تلاش بیشتری در استان مرکزی داریم  اما باید توجه داشت که اصلاح الگوی کشت و رسیدن به امنیت غذایی صرفا در حیطه وظایف جهاد کشاورزی نیست بلکه تمامی نهادهای اجرایی که در بی واسطه یا با واسطه در زمینه تولید نقش دارند باید  از این طرح حمایت کنند تا با ارایه طراح های حمایتی کشاورزان را برای کشت محصول در بستر اجرای طرح اصلاح الگوی کشت ترغیب کنیم.

کیشانی خاطرنشان کرد: ناظر اجرای طرح اصلاح الگوی کشت در استان استانداری مرکزی است، در خود سازمان هم واحد‌های مختلف آن را پیگیری می‌کنند، در الگوی کشت بحث نظارت بر اجرای مطلوب آن به مرکز تحقیقات واگذار شده است همانگونه که خود این مرکز طرح را ارایه داده است نظارت بر آن هم برعهده  خود این نهاد است.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار