به گزارش ذاکرنیوز ، طرح شهید سلیمانی یکی از موفقترین برنامهها در مدیریت بیماری کرونا در کشور بوده و شاید تفاوت مدیریت بیماری در کشورما با سایر نقاط جهان اجرای همین طرح است که بر اساس آن موضوعاتی همچون بیماریابی، قرنطینه، امدادرسانی و حمایت از بیماران در قرنطینه و غیره صورت گرفت.
یکی از مهمترین موضوعات در مدیریت بیماری کرونا، جلوگیری از ورود و جابهجایی ویروس کرونا است که در همین راستا منع تردد شبانه و شهر به شهر از نقاط نارنجی و قرمز توسط نیروی انتظامی در سطح استان و کشور به صورت جدی مورد توجه قرار گرفت و مقرر شد زیرساختها و ملزومات مورد نیاز برای اجرای این کار، توسط فرمانداران مهیا شود.
به دنبال تاکیدات بسیار موثر و ارزنده مقام معظم رهبری در موضوع ضرورت اتخاذ تصمیمات فوری و موثر برای مقابله گسترش جهشوار ویروس کرونا در سطح کشور، تصمیمات اساسی و اقدامات سختگیرانه و یاری طلبیدن از همه عناصری که در این مسئله از جمله مردم موثر هستند تصمیماتی گرفته شد.
مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا(ع) استان خراسان جنوبی صبح امروز در کمیته حمایتی قرارگاه شهید حاج قاسم سلیمانی اظهار داشت: جهت جذب و هدایت و هماهنگی کمکهای همه دستگاهها و نهادها برای پشتیبانی از تیمهای حمایتی محله محور متشکل از نیروهای جهادی بسیج برای حمایت از خانوادههای درگیر بیماری کرونا در قالب طرح شهید حاج قاسم سلیمانی فعال شده است.
1200 جهادگران بسیجی حمایت از خانوادههای درگیر کرونا را برعهده دارند
سرهنگ مهدی هنری افزود: در حال حاضر حدود 200 تیم حمایتی شامل 1200 نفر از جهادگران بسیجی در محلات با محوریت مساجد و پایگاههای بسیج حمایت از خانوادههای درگیر بیماری کرونا را برعهده دارند که با پیگیری قرنطینه معکوس از تردد خانوادههای درگیر بیماری کرونا جلوگیری شده و مایحتاج خانوادهها و داروی مورد نیاز توسط تیمها خریداری و درب منزل تحویل میشود که شامل تامین ماسک و اقلام بهداشتی و اقلام پزشکی مانند اکسیژن ساز و کپسول اکسیژن است که با پیگیری این کمیته از طریق خیرین و نهادها تامین می شود.
مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی ادامه داد: بر اساس تصمیمات جلسه مقرر شد مقداری ماسک و اقلام بهداشتی و بسته معیشتی توسط برخی نهادها تعهد شود و همچنین با پیگیری خیرین و کمک هیئات مذهبی تعدادی کپسول اکسیژن و اکسیژن ساز تامین و به صورت امانت تحویل کمیته حمایتی شود و بر اساس هماهنگی صورت گرفته هلال احمر مرجع توزیع اکسیژن ساز و کپسول اکسیژن به خانواده بیماران به صورت امانت خواهد بود لذا باعث خواهد شد درمان بیماران خود را در منزل با کپسول اکسیژن در منزل پیگیری شده که باعث افزایش روحیه بیمار و کمک به بهبود او خواهد شد.
هنری گفت: همچنین یک تیم سیار با حمایت تجهیزاتی اعضا برای تست سریع در درب منازل هماهنگ شده که در صورت نیاز به راهاندازی مرکز جدید واکسیناسیون در بیرجند هماهنگی یک مرکز هلال احمر با نیرو و تجهیزات انجام شد و همچنین قرار شد تامین بستههای غذایی برای مادران باردار نیازمند و کودکان دچار سوءتغذیه نیز از طریق کمیته حمایتی پیگیری شود.
روزانه برای 200 بیمار غذا تهیه میشود
وی افزود: روزانه برای حدود 200 نفر بیمار غذا تهیه و درب منزل این عزیزان تحویل میشود همچنین در هر شهرستان در صورت نیاز یک موکب آمادگی طبخ غذا برا بیماران کرونایی و تحویل درب منازل را خواهد داشت.
مسئول بسیج جامعه پزشکی سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی هم با اشاره به اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در مقابله با موج پنجم بیماری کرونا در استان اظهار داشت: با اوجگیری دوباره کرونا و تاکید مقام معظم رهبری بر مهار و مقابله با این بیماری مجموعه بسیج جامعه پزشکی استان همچون مراحل قبل به کمک کادر بهداشت و درمان آمد.
هاشم هیهات بیان اینکه مرحله پنجم طرح شهید سلیمانی بر واکسیناسیون تاکید دارد گفت: بسیج جامعه پزشکی استان با برگزاری جلسات متعدد با دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به منظور تسریع در روند واکسیناسیون اقدام به ایجاد و راهاندازی مراکز واکسیناسیون در سطح استان کرد.
وی با اشاره به اینکه مجموعه نیروهای مسلح و بسیج استان با اختصاص درمانگاههای نیروهای مسلح از جمله درمانگاه شهدا، بوعلی و کلینیک امام سجاد (ع) به انجام واکسیناسیون عمومی به دانشگاه علوم پزشکی در تسریع روند واکسیناسیون کمک کردند، ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات مجموعه بسیج جامعه پزشکی انجام تست سریع درب منازل افراد ناتوان، به ویژه خانواده شهدا است، که بسیجیان با مراجعه به منزل بیماران اقدامات تشخیصی و درمانی را انجام می دهند.
مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسان جنوبی افزود: در این مرحله از طرح شهید سلیمانی همچون مرحله اول فرآیند بیماریابی نیز دنبال می شوند و بر اساس لیست دریافتی از دانشگاه علوم پزشکی، در محلههای محروم و کم برخوردار شهر، بسیجیان به درب منازل مراجعه و با بیماریابی به موقع و آموزشهای لازم در تشخیص و مهار بیماری با مجموعه بهداشت و درمان استان همکاری دارند.
وی با بیان اینکه در صورت نیاز کادر درمان به نیروی کمکی، جهادگران بسیج جامعه پزشکی به بیمارستانهای استان اعزام می شوند، افزود: همچنین در این طرح درصدی از افراد که جامعه هدف هستند و هنوز واکسن را تزریق نکردند با شناسایی این افراد توسط دانشگاه علوم پزشکی، جهت انجام واکسیناسیون به درب منازل آنها مراجعه می شود.
روزانه 8 تا 10 هزار واکسن در استان تزریق می شود
هیهات افزود: در حال حاضر سه مرکز تجمیعی واکسیناسیون در بیرجند و چهار مرکز در شهرستانهای فردوس، نهبندان، قاین و طبس فعال هستند که روزانه 8 تا 10 هزار واکسن تزریق می کنند و طرح شهید حاج قاسم سلیمانی یک برنامه همه جانبه است که در این طرح به افرادی که به لحاظ مالی دچار مشکل هستند با اهدا بستههای معیشتی و بهداشتی کمک میشود.
وی ادامه داد: در طرح شهید سلیمانی تیمهای مراقبتی، حمایتی و نظارتی در کنار هم فعالیت دارند و بسته به نیاز استان تاکنون بیش از هزار و 200 تیم در این طرح با همکاری بسیج، کمیته امداد امام خمینی (ره)، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی استان به مردم خدمات بهداشتی، درمانی و حمایتی ارائه کردند.
مسئول بسیج جامعه پزشکی استان، بیماری یابی به موقع و کاهش محسوس آمار بیماران کرونایی را از دستاوردهای طرح شهید سلیمانی دانست و افزود: بیماریابی و درمان به موقع، تاکید بر رعایت بهداشت عمومی و توزیع بستههای حمایتی توسط بسیج، سپاه و مجموعههای کمک رسان از جمله اقدامات موثر این طرح در استان و سطح کشور است.
هیهات روحیه بخشی و آگاهی بخشی به بیماران کرونایی و خانوادههای آنها را از دیگر مزایای طرح شهید سلیمانی دانست و گفت: یکی از ایدههای بسیج جامعه پزشکی استان تهیه برنامه غذایی برای فرد مبتلا به کرونا جهت بهبودی سریعتر، روحیه بخشی به بیمار و آگاهی بخشی به خانواده وی جهت رسیدگی به بیمار است.
وی با بیان اینکه اجرای طرح شهید سلیمانی در موج پنجم بیماری کرونا در یک بازه 6 ماه در استان ادامه دارد، گفت: تمام تلاشها و خدمات بسیج، سپاه، کادر بهداشت و درمان به همکاری و رعایت مردم بستگی دارد و این تلاشها زمانی به نتیجه میرسد که همه برای مهار این بیماری پای کار بیایند و دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند.