به گزارش ذاکرنیوز ، محسن ربانیزاده عصر امروز در سلسله نشستهای مدیران پاسخگو با اشاره به اینکه رشد اقتصادی که برای فارس پیشبینی شده 8 درصد است، اظهار داشت: برای تحقق این رشد 130 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است که 18 هزار میلیارد تومان از آن از طریق منابع دولتی، 8 هزار میلیارد تومان از طریق بودجه نهادهای عمومی و باقیمانده از طریق سرمایهگذاری بخش خصوصی و منابع بانکی باید تامین شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با بیان اینکه برای جذب سرمایهگذار در استان فارس بستههای حمایتی پیشبینی شده است، افزود: متاسفانه طولانی بودن روند اخذ مجوزها و پیگیریهای اولیه سبب دلسردی سرمایهگذاران میشود.
ربانیزاده با اشاره به وجود پروژههای راکد در استان فارس گفت: به طور مثال کاغذسازی زاگرس با ظرفیت اشتغالزایی برای 700 نفر تاکنون 75 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای تکمیل نیاز به تامین اعتبار دارد.
وی با بیان اینکه در بودجه 1400 اعتبارات بند الف تبصره 18 استان فارس نزدیک به 1000 میلیارد تومان بوده و برای جذب این اعتبار نزدیک به 3 هزار طرح در کارگروههای تخصصی تصویب و به بانک معرفی شده است، گفت: متاسفانه تاکنون نزدیک به 30 درصد از این اعتبار جذب شده و ما در حال عارضهیابی این موضوع هستیم تا بتوانیم تا پایان تیرماه که آخرین مهلت جذب این اعتبارات است جذب حداکثری داشته باشیم.
ربانیزاده با بیان اینکه بروکراسی اداری و ضوابط دستوپاگیر عامل اصلی جذب کم این اعتبارات است، افزود: اعتبارات بند الف تبصره 18 در سال 1401 رشد قابل توجهی داشته و به 2200 میلیارد تومان رسیده است.
اتاق تهاتر سرمایهگذاری در استان فارس راهاندازی میشود
مدیرکل اقتصاد و امور دارایی استان فارس نیز در این نشست یکی از چالشهای دیرینه اقتصاد کشور را بروکراسی اداری عنوان کرد و اظهار داشت: راهاندازی درگاه ملی مجوزها کمک زیادی برای رفع این چالش کرده است و حتی سبب شد که در زمستان 1400 استان فارس در بهبود فضای کسب و کار به رتبه دوم کشور برسد.
بابک دایی با اشاره به شناسایی 1300 مجوز در کل کشور و الکترونیکی شدن اخذ این مجوزها، خاطرنشان کرد: 98 فقره فرایند مخل کسب و کار در استان فارس شناسایی شده است.
وی با اشاره به فعال سازی پنجره واحد سرمایهگذاری در استان فارس برای کمک به رفع مشکلات سرمایهگذاران، عنوان کرد: برای رفع مشکل تامین مشکل ورود و خروج ارز از کشور، به زودی اتاق تهاتر سرمایهگذاری در استان فارس راهاندازی میشود.
دایی با بیان اینکه کلیه سیستمهای مالی و پرداختهای استان کاملا الکترونیکی شده و چکهای کاغذی حذف شده است، عنوان کرد: حسابهای دولتی دستگاههای اجرایی فارس از 7200 حساب به 1113 حساب کاهش داده شد.
وی با اشاره به اینکه در اردیبهشتماه امسال 87 میلیارد تومان حقوق به 9369 کارمند دولت در استان فارس پرداخت شده است، گفت: این حقوق مربوط به 24 دستگاهی است که اعتبارات استانی دریافت میکنند و آموزش و پرورش و چند دستگاه دیگر برای پرداخت حقوق و مزایا اعتبارات ملی دریافت میکنند.
مدیرکل اقتصاد و امور دارایی استان فارس با بیان اینکه تاکنون 25 هزار و 72 فقره ملک دولتی استان فارس در سامانه سادا ثبت شده است در مورد مولدسازی و فروش اموال مازاد دولتی در این استان گفت: وزارت اقتصاد تاکنون برای مولدسازی و فروش 138 فقره ملک مازاد دولتی به ارزش 1333 میلیارد تومان در فارس مجوز صادر کرده که 38 فقره به ارزش 146 میلیارد تومان به فروش رفته است.
دایی با بیان اینکه تاکنون از 10 هزار فقره سند قدیمی املاک دولتی فارس برای 5 هزار فقره، سند تک برگ صادر شده است، اظهار داشت: در استان فارس بیش از 6300 فقره خودرو دولتی داشتیم که تاکنون با نوسازی و از رده خارج کردن خودروهای فرسوده تعداد خودروهای دولتی را 4751 فقره رساندهایم.
وی افزود: در راستای کمک به مودیان مالیاتی در هئیت 251 استان که مرجع رسیدگی به شکایات مالیاتی است نزدیک به 6 میلیارد تومان بخشودگی مالیاتی به نفع مودیان داشتیم که شامل 60 درصد میزان شکایات مطرح شده بود.
مدیرکل اقتصاد و امور دارایی استان فارس با بیان اینکه در سال گذشته 1067 میلیارد تومان اعتبار بند الف تبصره 18 به استان فارس اختصاص یافت که برای جذب حداکثری بیش از 3 برابر این اعتبار طرح مصوب و به بانکها ارسال شد، گفت: تاکنون نزدیک به 300 میلیارد تومان به 91 طرح پرداخت شده است که این میزان تنها 30 درصد اعتبارات استان در این بخش است.
وی با بیان اینکه در سال 1400 اعتبار مصوب استان فارس برای اسناد خزانه اسلامی 1876 میلیارد تومان بوده که تاکنون 1096 میلیارد تومان معادل 60 درصد این اعتبار جذب شده است، افزود: دستگاههای اجرایی تا 31 تیرماه برای جذب این اعتبار فرصت دارند.
دایی با بیان اینکه GDP استان فارس 34.4 هزار میلیارد تومان است و استان فارس در این زمینه رتبه 6 کشور را دارد، گفت: نرخ بیکاری فارس در زمستان 1400 معادل 8.4 درصد و نرخ تورم نیز 39 درصد بوده است.
وی افزود: نرخ نفوذ بیمه در استان فارس 2.3 درصد است در حالی که این ضریب در کشور 2.5 درصد است.
منبع تسنیم