به گزارش ذاکرنیوز، از تیرماه سال گذشته تا مرداد امسال وزارت راه و شهرسازی فقط یک بار گزارش متوسط قیمت مسکن را منتشر کرده است. به عبارت دیگر طی 13 ماه اخیر معاونت مسکن و ساختمان گزارش متوسط قیمت مسکن آبانماه 99 را منتشر کرد که آنهم واکنشهای فراوانی را به دنبال داشت.
محمود محمودزاده در نشست خبری صبح 22 آذرماه سال گذشته دستور عدم انتشار تحولات بازار مسکن را به «تغییر رویکرد در معرفی اقتصاد بازار مسکن» تعبیر کرد و یادآور شد: از مردادماه 99 وزارت راه و شهرسازی به دلیل تکمیل اطلاعات در خصوص متوسط قیمت بازار مسکن، اطلاعات ماهانه شهر تهران را منتشر نکرد. طی دو ماه ساختار جدیدی پیاده سازی شد که نتایج آنرا اعلام می کنیم.
وی ادامه داد: ملاک تعیین متوسط قیمت مسکن که توسط بانک مرکزی، وزارت راه و مرکز آمار ایران منتشر می شود حاصل از معاملات کد رهگیری بود. این در حالی بود که فقط متوسط قیمت تهران در این گزارش ها استخراج می شد، بعد از مصوبه دولت در ستاد ملی کرونا مبنی بر لزوم ثبت همه معاملات مسکن در سامانه کد رهگیری این امکان به وجود آمد تا قیمت متوسط همه استان ها را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه به دنبال آن هستیم انتشار آمار بازارمسکن به یک ادبیات مشترک برسیم به متوسط قیمت برخی شهرها از جمله اهواز (متوسط قیمت 23 میلیون تومان) اشاره کرد و گفت: یکی از دلایل افزایش متوسط قیمت مسکن در خوزستان ورود خارجیها از ملیت های مختلف به بازار مسکن و خرید واحدهای مسکونی است.
به گزارش ذاکرنیوز، برخی کارشناسان و فعالان بازار مسکن، آمار ارائه شده از سوی معاون وزیر راه و شهرسازی را نادرست دانسته و نسبت به آن واکنش نشان دادند.
فرشید پورحاجت 24 ساعت بعد در گفتوگو با خبرنگاران در اینباره گفت:اساسا آماری که معاون وزیر راه و شهرسازی درباره متوسط قیمت مسکن در خوزستان (اهواز) اعلام کرده با واقعیت های بازار مسکن این شهر همخوانی ندارد.متوسط قیمت مسکن اهواز حدود 10 میلیون تومان است، از تمام کارشناسان بازار مسکن هم اگر سوال بپرسید همین را می گویند.
وی تصریح کرد: حدود 28 سال است که در شهر اهواز مشغول به ساخت و ساز مسکن هستم، ما نمی دانیم این آمارها از کجا می آید.
به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از تسنیم، قرار بود «بهزودی» تحولات بازار مسکن از سوی معاونت مسکن و ساختمان منتشر شود، اما در فاصله 10 روز مانده به پایان عمر دولت حسن روحانی باقیمانده که خبری از محقق شدن این وعده محمود محمودزاده نیست.
وی امروز طی گفتوگویی با بیان اینکه ارائه آمار صحیح از بازار مسکن در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد، گفته است: بهدلیل درگیری و مشغلهای که درخصوص سامانه املاک و اسکان داشتیم موضوع آمار به تعویق افتاده اما به زودی آمار اعلام خواهد شد.
وی با اشاره تلویحی به اینکه یکی از دلایل عدم انتشار آمار برای ایجاد نکردن انتظار تورمی در بازار مسکن، افزود: وقتی فضای کلی بازار به ثبات رسیده و فروشندگان حاضرند با قیمتهای پایین، واحدهای خود را به فروش برسانند نشان میدهد قبلا نرخها واقعی نبوده است. در حال حاضر خریدار به ندرت پیدا می شود و شاید فروشندگان هم دست نگه داشتهاند اما بازار در یک حالت پایدار قرار دارد.
اعلام شاخصهای اقتصادی یکی از مولفههای بسیار مهم برای فعالان بازار مسکن جهت برنامهریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت است. 13 ماه است که به دلایل غیرکارشناسی وزارت راه و شهرسازی از انتشار تحولات بازار مسکن خودداری میکند و بخش خصوصی فعال در ساخت و ساز کشور را دچار سردرگمی کرده است.