آمار بالای طلاق در قم

مدیر عامل موسسه صراط مبین گفت: با توجه به برقراری حکومت اسلامی در ایران، آیت‌الله سیستانی در دیدار یکی از علمای قم گفته بودند که باید فقه نوین در حوزه قم تدریس شود.
 به گزارش ذاکرنیوز ، دشتی، مدیر عامل موسسه صراط مبین امروز 11 اردیبهشت در مراسم رونمایی از آثار این موسسه گفت: با توجه به برقراری حکومت اسلامی در ایران، آیت الله سیستانی در دیدار یکی از علمای قم گفته بودند که باید فقه نوین، از قبیل فقه فاینانس در حوزه قم تدریس شود که در این زمینه نیازمند تحول بنیادی در حوزه‌های علمیه هستیم.  دشتی بیان کرد: موسسه صراط مبین دوفصلنامه فقه حکومتی را منتشر می‌کند که گرید علمی- ترویجی را از حوزه گرفته و در آستانه گرفتن درجه علمی- پژوهشی است.  وی افزود: این دوفصلنامه  به لحاظ نظری به بررسی فقه حکومتی می‌پردازد که این می‌تواند کمک شایانی به تحول در گفتمان فقه سیاسی، فقه حکومتی و مردم‌سالاری دینی کند.    

وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه کشور دچار بحران بلوغ شده است، گفت: اگر این بحران به خوبی مدیریت شود یک جهش تمدنی را خواهیم داشت و رشد خوبی را در پی دارد.

  

وی ادامه داد: اما اگر نتوان به درستی این بحران را مدیریت کرد باید منتظر پرخاشگری‌ها، انزوا و افسردگی در جامعه بود بنابراین همه نخبگان، مصلحان، موسسات و ... باید به سیستم اداری، سیاسی و مذهبی کمک کنند تا این رشد مطلوب اتفاق بیافتد.

  

مدیر عامل موسسه صراط مبین گفت: این موسسه برای خود رسالت کمک به نظام و جامعه را برای حل مسئله دینی فرهنگی قائل است و در این راستا به دنبال پژوهش های کاربردی و عملی در جامعه هستیم.

  

دشتی افزود: یکی از وظایف خود را پر کردن خلا بین پژوهش و اجرا تعریف کرده ایم و نهاد پژوهش، علم، و فهم را به نهاد اجرا متصل می‌کنیم.

  

وی با اشاره به آثار متعدد این موسسه در طی سال‌های فعالیت خود، به سراغ کتاب بررسی وضعیت طلاق در کشور رفت و گفت: در میان نظام های اجتماعی موجود، خانواده، ابتدایی ترین و بنیادی‌ترین و تنها نظام اجتماعی است که همه اجتماعات بشری آن را پذیرفته است و لازمه هر نظام متمدن است.

  

مدیر عامل موسسه صراط مبین بیان کرد: اگر خانواده با این مشخصات تضعیف شود بسیاری از اهداف نظام از بین می‌رود و این یکی از همان اهدافیست که دشمن در پی دستیابی به آن است.

  

به گفته آدشتی آمارها نشان می‌دهد از هر 3 یا 4 ازدواج در مناطق مختلف کشور یکی به طلاق منجر می‌شود، هرچند آمار کشور ما به نسبت جهان وخیم نیست اما برای جامعه اسلامی که خانواده برای آن امری مقدس است آمار خوبی نیست.

  

وی گفت: در سال 83 در استان قم به ازای هر 100 ازدواج، 13 مورد به طلاق منجر شده است، که این رقم در سال 96 به 35 مورد طلاق افزایش یافته که نرم کشوری 28 است و این نشان می‌دهد که رتبه قم خوب نیست.

  

مدیر عامل موسسه صراط مبین در کتاب بررسی وضعیت طلاق در کشور با تاکید بر استان قم، پژوهش‌های کمی و کیفی بسیاری در این کتاب استخراج و طبقه‌بندی شده است.

  

دشتی با اشاره به اینکه در مسئله طلاق پرخاشگری زن و مرد، دخالت اقوام و خانواده ها، و مواردی این چنین روبنای مشکلات زوجین است افزود: در لایه‌های زیرین باید نادانی، ناآگاهی، عدم مهارت، ناتوانی، نافرمانی از قوانین و مقررات و اخلاق مورد بررسی قرار گیرد.

  

وی لایه نهادهای اجتماعی (به عنوان نهاد متولی امر ازدواج)، و سپس لایه گفتمان (تغییر بنیادین ارزش‌های جامعه) را از عوامل اساسی طلاق برشمرد و گفت: همه این مشکلات در کتاب به صورت مبسوط بحث و بررسی شده است.

  

مدیر عامل موسسه صراط مبین گفت: برای کاهش طلاق و مشکلات پس از ازدواج، باید به چند سال قبل از ازدواج توجه کرد و آگاهی دختران و پسران را نسبت به این امر افزایش داد، همچنین 5 سال نخست ازدواج بسیار با اهمیت است و بیشتر طلاق‌ها در همین مدت صورت می‌گیرد به همین دلیل مراقبت‌های ویژه‌ای در این دوران لازم است.

  

انتهای پیام

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار