به گزارش ذاکرنیوز، چهاردهمین کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان زنجان ظهر امروز با حضور علی رسولیان معاون وزیر صمت و مدیرعامل صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، استاندار زنجان و دیگر مسئولان استانی ظهر امروز برگزار شد.
در این جلسه هفت دستور جلسه در خصوص بررسی مشکلات شرکت گوهر گستر، شرکت پارسیان مقاومت تجهیز، شرکت پدیده شیمی غرب، شرکت عایقهای الکتریکی پارس، شرکت تورال روی پارس، بررسی مشکل زمین یکی از سرمایهگذاران در شهرک صنعتی شهریاری و نهایتاً مشکل بازپرداخت تسهیلات واحدهای مرغداری بررسی شد.
نکته قابل توجه جلسه اینجا بود که علیرغم دستورات صریح استاندار زنجان در خصوص همکاری بانکها با واحدهای تولیدی، ولی مدیران بانک توسعه تعاون و کشاورزی همکاریهای لازم را با ستاد تسهیل انجام ندادند و همین موضوع سبب انتقاد استاندار از آنها شد. در همین راستا پس از کش و قوسهای فراوان مدیران توسعه تعاون مجبور به اجرای مصوبه ستاد تسهیل شدند و بررسی موضوع بانک کشاورزی هم به بعد جلسه موکول شد.
شرکت گوهر گستر زنجان
محل استقرار این شرکت در شهرک صنعتی نوآوران است که در زمان بهرهبرداری این واحد تولیدی با 40 هزار میلیارد ریال مورد بهرهبرداری قرار گرفت. این کارخانه در زمینه اسقاط خودرو فعالیت میکند و درخواست بهرامخانی مدیر این کارخانه از ستاد تسهیل این بود که بخشودگی جرائم طبق مصوبه دولت شامل حال این شرکت شود.
موضوع از این قرار است در اسفند سال 93 به منظور طرح اسقاط خودرو ، زمینی توسط شرکت شهرکهای صنعتی در شهرک صنعتی نوآوران به این شرکت اختصاص مییابد که در سال 95 به بهرهبرداری میرسد. در سال 96 تا سال 98 به دلیل عدم صدور گواهی اسقاط خودرو، واحد غیرفعال میشود.
در طی این سالها شرکت شهرکهای صنعتی نسبت به استمهال مساعدت کرد. با توجه به این استمهال در حال حاضر شرکت شهرکهای صنعتی جریمه دیرکرد را از واحد مربوطه مطالبه میکند. از سوی دیگر هم شرکت گوهر صنعت معتقد است استمهال بابت مساعدت به واحد بوده و جرائم به علت تعطیلی خارج از ید نباید شامل اینگونه واحدها شود.
در این جلسه رسولیان معاون وزیر صمت و مدیرعامل صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران دستور مساعدت این واحد تولیدی را داد. قرار شد معاونت حقوقی شرکت بررسی بیشتری برای مساعدت این واحد داشته باشند.
شرکت پارسیان مقاومت تجهیز
محل استقرار این شرکت در شهرک صنعتی نوآوران است که در زمان بهرهبرداری این واحد تولیدی با 30 هزار میلیارد ریال مورد بهرهبرداری قرار گرفت و در حال حاضر 50 نفر در این واحد مشغول به کار هستند.
تقاضای این شرکت دانشبنیان از کارگروه تسهیل این است که شهرکهای صنعتی به این شرکت تخفیف و مشوق ارائه دهد. این در حالی است که شرکت شهرکهای صنعتی استان به دلیل عدم اخذ پایان کار و پروانه بهرهبرداری در زمان مقرر این واحد را فاقد صلاحیت برای دریافت مشوق اعلام میکند.
مجید گلشنی منفرد مدیرکل صمت استان زنجان در دفاع از این شرکت گفت: در زمان مقرر واحد آماده اخذ پروانه بهرهبرداری بوده لذا به واسطه طولانی شدن فرآیند اخذ کد محصول و استعلام از ادارهکل محیط زیست استان، زمان مد نظر سپری شده است و از آنجایی که این شرکت دانش بنیان است پیشنهاد میشود به این شرکت مشوق اعطا شود.
رسولیان معاون وزیر صمت هم با اعلام اینکه سیاست دولت حمایت از شرکتهای دانش بنیان است گفت: مشوق های خوبی برای شرکت دانش بنیان در نظر گرفته شده که یکی از آنها این است هر شرکت دانش بنیان میتواند بدون مزایده در داخل شهرکهای صنعتی زمین خریداری کند.
محسن عباسی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان زنجان هم گفت: اگر کارگروه موافق ارائه مشوق به این شرکت است، تصویب میکنیم که انجام شود.
شرکت پدیده شیمی غرب
این شرکت در سال 98 با اخذ مصوبه از کارگروه تسهیل استان در شهرک صنعتی نوآوران مستقر شد. شرکت شهرکهای صنعتی با اخذ تعهدنامه محضری از متقاضی مبنی بر احداث و تجهیز تصفیه خانه با رعایت استانداردهای مورد تأیید اداره محیط زیست نسبت به اعطای زمین اقدام نمود.
اختلاف نظر بین شرکت شهرکهای صنعتی با این واحد تولیدی این است که متقاضی مدعی است خروجی تصفیه خانه باید به سیستم فاضلاب و تصفیه خانه شهرک صنعتی وارد شود و از سوی دیگر شرکت شهرکهای صنعتی معتقد است خروجی تصفیه خانه می بایست با استانداردهای اداره محیط زیست به منابع پذیرنده طبیعت هدایت شود.
مجید گلشنی منفرد مدیرکل صمت استان در خصوص این موضوع گفت: این موضوع در کمیته سه جانبه صمت، شرکت شهرکهای صنعتی و محیط زیست مطرح شد و مقرر شد ادارهکل محیط زیست در خصوص این اختلاف نظر نهایی خود را ارائه دهد.
شرکت عایقهای الکتریکی پارس
این شرکت از شرکتهای اقماری گروه صنعتی ایران ترانسفو است و محل استقرار این شرکت در شهرک صنعتی اشراق است؛ 300 نفر به طور مستقیم در این شرکت مشغول خدمت هستند و انواع عایق سلولزی ترانسفو را تولید میکند.
کاظمی مدیرعامل این شرکت در این جلسه گفت: بخشی از سرمایه در گردش این شرکت از سیستم بانکی تأمین میشود. ضامنین این شرکت از شرکتهای گروه صنعتی ایران ترانسفو است و گاهی اوقات به خاطر دیرکرد در پرداخت بدهی به بانک، بانک عامل از تمدید تسهیلات و یا ارائه تسهیلات جدید خودداری میکند.
وی گفت: این شرکت جزو شرکتهای خوش حساب است و واقعیت این است گاهی اوقات امکان پرداخت به موقع نیست و از سیستم بانکی و دبیر کمیسیون بانکهای استان درخواست داریم در این زمینه مساعدت کند.
محسن افشارچی استاندار زنجان هم در حمایت از این شرکت گفت: وزارت نیرو چند هزار میلیارد تومان به این گروه صنعتی بدهکار است و از شبکه بانکی درخواست داریم با شرکتهای این گروه صنعتی تعامل داشته باشند.
خاتمی دبیر کمیسیون بانکهای استان هم در این جلسه اعلام کرد: اگر طبق سنوات قبل در ستاد تسهیل این مورد مصوب شود ما مشکلی از این بابت نداریم.
شرکت تورال روی پارس
محل استقرار این شرکت در شهرک صنعتی انگوران است که میزان سرمایهگذاری آن 150 میلیارد تومان است. این شرکت در زمینه شمش روی فعالیت میکند که در صورت راهاندازی 150 نفر مشغول به کار خواهند شد. طرح در حال حاضر 98 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و لطفی مدیرعامل کارخانه معتقد است کمک 5 تا 6 میلیارد تومانی بانک توسعه تعاون سبب خواهد شد این کارخانه 11 فروردین سال 1402 افتتاح شود.
لطفی معتقد است: اگر برای بانک عامل مقدور نیست تسهیلات جدیدی بدهد، یکی از املاک اینجانب را ارزش فعلی آن 10 میلیارد تومان است آزاد کند تا این کارخانه فروردین سال آینده افتتاح شود.
مدیران بانک توسعه تعاون معتقد هستند که این بانک به دلیل بدهی، امکان دادن تسهیلات جدید وجود ندارد و مقاومت مدیران این بانک سبب شد که استاندار زنجان گلایه و انتقاد تندی را از مدیران این بانک داشته باشد. وی دستور داد با قید فوریت 3.5 میلیارد تومان به این شرکت پرداخت کنند و 1.5 تا 2 میلیارد باقی مانده هرچه سریعتر از طریق تعامل اداره صمت و این بانک حل شود.
بررسی مشکل زمین یکی از سرمایهگذاران در شهرک صنعتی شهریاری
چند سرمایهگذار در شهرک صنعتی شهریاری آبان سال گذشته زمینی را خریداری کردهاند. مشکل از این قرار است که میزان زمینهای تخصیص داده شده باید متراژ آن تغییر کند که شهرکهای صنعتی معتقد است مبالغ عودتی برای کاهش مساحت زمین بر مبنای تاریخ عقد قرارداد بوده و برای افزایش زمین مبنای قرارداد بر اساس بهای نرخ روز است.
از طرفی مدیر این پروژه معتقد است که اتاق بازرگانی کارت بازرگانی لازم را به وی نمیدهد تا دستگاهها از گمرک ترخیص یابد. البته مدیرکل صمت وعده داد که یکشنبه هفته آینده این مشکل را در وزارت صمت پیگیری خواهد کرد.
مشکل بازپرداخت تسهیلات واحدهای مرغداری
رئیس جهاد کشاورزی استان زنجان در نامهای به ستاد تسهیل مطرح کرد: با توجه به نوسانات قیمت در روند تولید واحدهای مرغداری در ماههای اخیر تعدادی از مرغداران با استناد به بخشنامه بانک مرکزی خواهان تمدید مصوبه شورای پول و اعتبار با موضوع امهال بدهی واحدهای تولیدی تا پایان تیر 1402 (حداکثر به مدت 5 سال با اخذ میزان 7.5 درصد از مانده بدهی و با تنفس 6 ماهه) هستند.
استاندار زنجان در دفاع از این درخواست خطاب به مدیران بانک کشاورزی گفت: بنده شاهد زحمات و حتی ضررات مالی این مرغداران هستم و باید بانک کشاورزی خواسته این افراد را عملی کند.
حتی یکی از تولید کنندگان که در این جلسه حضور داشت عنوان کرد: بانک کشاورزی به ما پیشنهاد میدهد بدهی خود را تصفیه کنید و به شما وام 23 درصد دهم. آیا برای تولید وام 23 درصد معقول است؟
نکته قابل موضوع اینجاست که مسئولان بانک کشاورزی مقابل این درخواست استاندار ایستادگی کردند و همین موضوع سبب شد که استاندار زنجان گلایه تندی را نسبت به این بانک داشته باشد.