به گزارش ذاکرنیوز، مصطفی پورکاظم امروز در جلسه ستاد مبارزه با چاق کالا و ارز استان قزوین که در سالن جلسات دادگستری استان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: در یکسال گذشته ارزش 35 هزار میلیارد تومان کالا در کشور قاچاق شده که در مقایسه با سالهای گذشته افزایش قابل توجهی پیدا کرده است.
وی با اشاره به حجم سنگین پروندههای قاچاق کالا در قوه قضائیه و سازمان تعزیرات حکومتی گفت: در حوزه قاچاق کالا هر سال به طور متوسط 160 هزار پرونده در کل کشور تشکیل میشود که 75 درصد این پروندهها در تعزیرات حکومتی و 25 درصد پروندهها هم توسط سایر دستگاههای اجرایی و قضائی مورد رسیدگی قرار میگیرند.
پورکاظم با اشاره به تغییرات ایجادشده در آییننامه اجرایی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اضافه کرد: برای تشویق افراد در حوزه مبارزه با قاچاق کالا برای هر کدام از کاشفان کالای قاچاق حق کشف در نظر گرفتیم و همچنین در این آییننامه مقررشده که اعتبار مورد نیاز ضابطان قضایی برای کشف کالای قاچاق توسط دولت تامین شود.
معاون امور مقابله و هماهنگی حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق کالا در بخش دیگری از سخنانش از اختصاص بخشی از خودروهای قاچاق مکشوفه به پلیس خبر داد و افزود: ماده 59 قانون مبارزه با قاچاق کالا حق تملک خودروهای کشفشده را برای ضابطان قضایی به ویژه محترم شمرده است و پلیس میتواند برای مبارزه با قاچاقچیان بخشی از خودروهای قاچاق را تملک کند.
قاچاق کلان کالا در استان قزوین 34 درصد افزایش یافت
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان قزوین هم در این جلسه از کاهش 20 درصدی تعداد پروندههای قاچاق کالا و ارز استان قزوین خبر داد و گفت: در 10 ماهه سال جاری 805 پرونده قاچاق در پلیس امنیت اقتصادی استان قزوین تشکیل شده است که در مقایسه با سال گذشته حدود 200 پرونده کاهش پیدا کرده است.
سرهنگ مهدی حاجیانراد به افزایش پروندههای قاچاق کلان کالا اشاره کرد و افزود: در این حوزه که مربوط به قاچاق یک تا 5 میلیارد تومانی است 4 پرونده تشکیل دادهایم که میزان آن در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 34 درصد بیشتر شده است. با این حال تعداد پروندههای قاچاق 500 میلیون تا یک میلیارد تومان 5 درصد کمتر شده است.
وی از تشکیل 57 پرونده قاچاق با ارزش 100 تا 500 میلیون تومان خبر داد و گفت: تعداد پروندههای قاچاق ما در این بخش 10 درصد کمتر از سال گذشته است. در ضمن 423 پرونده قاچاق کالای 10 تا 100 میلیون تومانی داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال پیش 2 درصد افزایش پیدا کرده است.
حاجیانراد با ذکر اینکه تعداد پروندههای قاچاق زیر 10 میلیون تومان در استان قزوین رشد 12 درصدی داشته است، تصریح کرد: در ضمن در استان قزوین برای نخستین بار یک پرونده قاچاق بالای 10 میلیارد تومان تشکیل شده که البته از نظر تعداد پرونده عدد قابل توجهی نیست.
افزایش 17 درصدی پروندههای قاچاق کالا و ارز دادسرای استان قزوین
معاون دادستان عمومی و انقلاب قزوین هم در این جلسه از افزایش 17 درصدی پروندههای قاچاق کالا و ارز ارسالشده به دستگاه قضایی استان خبر داد و گفت: در 10 ماهه نخست سال قبل 95 پرونده قاچاق کالا و ارز در دستگاه قضایی استان داشتیم که این تعداد در 10 ماهه امسال به 111 پرونده افزایش یافته است.
محمد رمضانی با اشاره به صدور قرار قضایی برای 88 درصد از این پروندهها اضافه کرد: همچنین در حوزه قاچاق کالا و ارز 63 پرونده معوق از سال گذشته داشتیم که برای 86 درصد از این پروندهها آرای قضایی لازم را صادر کردهایم. در ضمن 40 درصد از پروندههای قاچاق کالا و ارز امسال به شعبه اجرای احکام معرفی شدند و 35 درصد از احکام پروندههای قاچاق کالا و ارز استان در سال جاری اجرا شده است.
وی ادامه داد: ریشه افزایش پروندههای کلان قاچاق کالا در استان قزوین افزایش قیمت ارز است که میل افراد را به وارد کردن کالای قاچاق به استان قزوین افزایش داده و بسیاری از افراد تلاش میکنند تا از طریق فروش این کالاهای قاچاق صاحب سود کلان شوند و به همین خاطر دستگاههای متولی مانند سازمان صمت باید با تنظیم قیمتها توجیه اقتصادی قاچاق را از بین ببرند.