به گزارش ذاکرنیوز، جهانگیر رحیمی در گفتوگو با ایسنا، ضمن تشریح آخرین وضعیت پرداخت مالیات بر خانههای خالی، اظهار کرد: اخذ مالیات بر خانههای خالی در جزء دو بند ط تبصره ۶ بودجه امسال به سازمان امور مالیاتی تکلیف شده اما باید به این موضوع نیز توجه شود که این مالیات پیش از این در قانون دائمی مالیاتهای مستقیم پیشبینی شده و برای اخذ آن زمان تعیین شده تا پس از پایان هر سال، سازمان امور مالیاتی در تیرماه باید نسبت به صدور برگه مطالبه و انجام سایر مراحل تشخیص اقدام کند و به مشمولان مالیات واحدهای مسکونی خالی از سکنه این موضوع را اعلام کند.
بنابراین، پیش از فرا رسیدن موعد قانونی، به سازمان امور مالیاتی برای اخذ این مالیات تکلیف شد و سازمان هم نتایج اقدامات صورت گرفته را در درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی منتشر کرد.
وی افزود: آنچه که در قانون پیشبینی شده به گونهای است که باید سیستمهای شناسایی خانههای خالی به صورتی باشد که سازمان امور مالیاتی به عنوان بهره بردار از اطلاعات آنها، به سازمان املاک و اسکان دسترسی داشته باشد که هنوز این موضوع توسعه نیافته است و اما سرانجام، اطلاعات واحدهای مسکونی خالی از سکنه شناسایی شده در ۹ ماهه سال جاری به سازمان امور مالیاتی اعلام شد که براساس این اطلاعات، حدود ۵۷۰ هزار خانه خالی به سازمان اعلام شد.
البته، تمام این واحدها در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت نبودند بلکه در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بودند که به طبع، آن خانهها مشمول مالیات در این زمان نشدند. از واحدهای خالی از سکنه شناسایی شده، حدود ۴۸۰ تا ۴۹۰ هزار تا از آنها در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت قرار داشتند.
حدود ۵۰۰ نفر مالیات خانه خالی را پذیرفتهاند
مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرآیندهای مالیاتی با بیان اینکه مالیات محاسبه شده برای خانههای خالی شناسایی شده، معادل ۴۰۰۰ میلیارد تومان است، ادامه داد: در این زمینه، حدود ۵۰۰۰ نفر از مالکان خانههای خالی در درگاه سازمان امور مالیاتی اعلام کردند که خانه آنها خالی نبوده و عدم پذیرش را انتخاب کردند.
از سوی دیگر، حدود ۵۰۰ نفر از آنها نیز پذیرش مالیات خانه خالی را اعلام کردند اما همه این افراد مالیات خود را پرداخت نکردهاند بلکه نصف این افراد مالیات خود را پرداخت کردند. برخی دیگر از مشمولان مالیات خانه خالی نیز وارد درگاه سازمان امور مالیاتی شدند و هیچ عکسالعملی نداشتهاند.
رحیمی بیان کرد: تعدا زیادی از مالکان خانه خالی که در درگاه سازمان امور مالیاتی مشمولیت این مالیات را نپذیرفتند به دلیل، ثبت نکردن اطلاعات واحد مسکونی در سامانه املاک و اسکان است. از ۴۰۰۰ میلیارد تومان مالیاتی که برای واحدهای مسکونی خالی از سکنه محاسبه شده، تاکنون فقط ۱ میلیارد تومان مالیات خانه خالی پرداخت شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد که بخش عمدهای از مالیات خانههای خالی در سال آینده وصول خواهد شد.
طبق این گزارش، بر اساس قانون مالیات خانههای خالی مصوب آذرماه سال گذشته، اگر واحد مسکونی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر بیش از ۱۲۰ روز خالی از سکنه باشد، مشمول مالیات میشود و به ازای هر ماه بیش از زمان مذکور، ماهانه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره به شرح ضرایب سال اول معادل شش برابر مالیات متعلقه، سال دوم معادل ۱۲ برابر مالیات متعلقه و سال سوم به بعد معادل ۱۸ برابر مالیات متعلقه خواهد شد.
در این بین، وظیفه شناسایی خانههای خالی را برعهده وزارت راه و شهرسازی از طریق سامانه املاک و اسکان گذاشته شده است که این وزارتخانه با راهاندازی سامانه املاک و اسکان نسبت به ثبت اطلاعات سکونتی افراد اقدام کرد و کسانی که در مهلت تعیین شده نتوانستند این اطلاعات را ثبت کنند، خانه آنها به عنوان خاله خالی به سازمان امور مالیاتی از سوی وزارت راه و شهرسازی معرفی شد.
از سوی دیگر، تعداد زیادی از کسانی که به عنوان مالک خانه خالی شناسایی شدند، به ایسنا اعلام کردند که خانه آنها خالی نیست و در آن سکونت دارند که پیگیریها نشان داد، اطلاعات این خانهها در سامانه املاک و اسکان ثبت نشده و وزارت راه و شهرسازی آنها را به عنوان خانه خالی شناسایی کرده است که این وزارتخانه مهلت داد تا اطلاعات واحد مسکونی خود را سامانه املاک اسکان ثبت کنند.
انتهای پیام