به گزارش ذاکرنیوز، فضای مجازی در هفتههای منتهی به انتخابات به یکی از اصلی ترین عرصههای فعالیت نامزدها، رسانهها و کاربران برای اعلام نظر در خصوص انتخابات ۱۴۰۰ تبدیل شده است. کاربران در فضای مجازی به اظهار نظر در خصوص مسایلی چون مشارکت در انتخابات می پردازند و چهره های مختلف جریان های سیاسی در شبکه هایی نظیر توییتر و کلاب هاوس به صریح ترین شکل مورد نقد و تحلیل قرار می گیرند.
تلگرام و حمایت برخی نمایندگان مجلس از مصوبه شورای نگهبان
در پی مصوبه جدید شورای نگهبان در راستای تغییر نظام انتخابات، گروهی از نمایندگان مجلس با ارائه بیانیه ای از این مصوبه حمایت کردند. یک کانال تلگرامی در این باره نوشت: ۲۰۳ نماینده یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در بیانیهای از مصوبه اخیر شورای نگهبان مبنی بر شرایط کاندیداتوری نامزدها در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کردند.
وزیر کشور نیز اقدام شورای نگهبان را یک گام رو به جلو دانست. یک کانال تلگرامی اصولگرا در پستی با عنوان واکنش وزیر کشور به مصوبه انتخاباتی شورای نگهبان از قول عبدالرضا رحمانی فضلی نوشت: ما منتظر تفسیر حقوقی معاونت حقوقی ریاست جمهوری در مورد مصوبه اخیر شورای نگهبان در مورد شرایط ثبتنام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری هستیم. تاکنون این تفسیر بدست ما نرسیده است اما معتقدم این اقدام شورای نگهبان یک گام رو به جلو است.
جلسه دیروز محمدجواد ظریف با نمایندگان کمیسیون امنیت ملی مجلس بازتاب زیادی در کانال های مختلف تلگرامی داشت. یک کانال تلگرامی با بازنشر بخش کوتاهی از اظهارات شهریار حیدری نایب رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجی نوشت: ظریف در این جلسه گفت به هیچ وجه قصد حضور در انتخابات را ندارد. ظریف همچنین اعلام کرد در مصاحبه اخیرش قصد تضعیف سردار سلیمانی را نداشته و با این صحبتها نیز قصد نداشته فضای انتخابات را دوقطبی کند.
محسن مهرعلیزاده به طور رسمی نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد. یک کانال تلگرامی در این باره نوشت: حزب راه ملت با انتشار بیانیهای محسن مهر علیزاده را به عنوان نامزد خود برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرد.
در شرایطی که برخی کانالهای تلگرامی در خصوص احتمال ثبت نام سیدابراهیم رئیسی در روز عید فطر به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری گمانه زنی کردهاند، یکی از نمایندگان مجلس دهم هم از قبول نامزدی ریاست جمهوری از سوی علی لاریجانی خبر داده است. کانال تلگرامی اعتماد آنلاین از قول کمال الدین پیرموذن نماینده مجلس نهم نوشت: لاریجانی کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را قبول کرده است. اطلاع موثق یافتم که دکتر لاریجانی با توجه به درخواست گروه های مرجع و بزرگان دین و ملت، کاندیداتوری ریاست جمهوری را قبول کرده و مجدانه وارد این عرصه خطیر گشته است.
حضور روز گذشته محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهور در کلاب هاوس نیز بازتاب زیادی در فضای مجازی داشت. یک کانال تلگرامی در خصوص احتمال نامزدی وی در انتخابات ریاست جمهوری نوشت: مطلقا کاندیدا نمی شوم و برای بازگشت به دانشگاه روزشماری می کنم و برنامه تحصیلیام را هم تدوین کردهام.
یک کانال تلگرامی اصولگرا در بازنشر برنامههای انتخاباتی محمد شریعتمداری نامزد اصلاح طلبان در انتخابات از قول وی نوشت: دولت من دولت حل منازعه است. اگر من بر سر کار بیایم هدفم ایجاد وفاق است. دولت من، دولت گفتمان مشترک بین گروههای ذینفع است. وقتی تجربه موفق جلوی روی ما هست چرا باید بگوییم نمیتوانیم کشور را اداره کنیم؟ من اطمینان دارم اگر کشور مدیریتش به سبکی که ما میگوییم تغییر کند، میتوانیم شرایط را بهبود ببخشیم. پس میشود برای حل مشکلات و کاهش منازعات داخلی گام برداشت.
توییتر و گمانه زنی در باره نامزد اصلی اصولگرایان
در توییتر نیز، کاربران به بحث و نظر و ادامه گمانه زنی ها در خصوص نامزدی برخی چهره های اصلی انتخابات ریاست جمهوری پرداختند. برای نمونه برخی کاربران اصولگرا در توییتر فارسی، از افزایش احتمال حضور سید ابراهیم رئییسی در انتخابات نوشتند و بدین ترتیب استدلال کردند که محمد باقر قالیباف در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شرکت نخواهد کرد و در ائتلاف با رئیسی، ثبت نام نمی کند.