مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس:

کم توجه ای به شبیخون فرهنگی ضربه به فرهنگ اسلامی رابه همراه دارد

شیراز - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس گفت:کم توجه ای به موضوع شبیخون فرهنگی می تواند ضربات جبران ناپذیری را به استقلال فرهنگی کشور وارد کند.

به گزارش ذاکرنیوز، حمیدرضا قانعی در جلسه شورای فرهنگ عمومی فارس بیان کرد: تهاجم فرهنگی شاید مشهورترین مفهومی باشد که بسیاری از مردم ایران آن را به عنوان رکنی از کلید واژگان آیت‌الله خامنه‌ای می‌شناسند.


او افزود: رهبر معظم انقلاب این اصطلاح را در اواخر دوره ریاست جمهوری خود برای اشاره به توطئه غرب علیه ارزش‌ها و مقدسات مسلمانان به کار برده بود که مصداق وقت آن انتشار کتاب «آیات شیطانی» سلمان رشدی و امواج تبلیغاتی پیرامونش بود.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: این اصطلاح سپس در نخستین ماه‌های دوره رهبری آیت‌الله خامنه‌ای برای اشاره به تغییر رویکرد مواجهه دشمنان از جنگ نظامی به کارزار فرهنگی به کار رفت و آرایش جدیدی را در برابر بیداری فرهنگی مسلمانان به طور عام و ایرانیان به طور خاص نشان می‌داد.


قانعی گفت: به هر حال همین وجه پنهانی تهاجم بود که موجب شد بعدها اصطلاح «شبیخون» فرهنگی نیز به عنوان مترادف آن مطرح شود طبیعتاً خواب آلودگی در برابر این شبیخون می‌تواند ضربات جبران ناپذیری بر استقلال فرهنگی کشور وارد کند.


او خاطرنشان کرد: از نظر رهبر انقلاب، هدف اصلی این تهاجم جوانان بودند و ممکن بود نشانه‌های آن در سبک رفتار فرهنگی آنان نمایان شود اما در سطح افکار عمومی، تا مدت‌ها -و شاید تا همین امروز - تهاجم فرهنگی تنها به مظاهری از ابتذال اخلاقی تقلیل داده شده است و به اشتباه برخی رفتارهای جوانانه را به عنوان مظاهر تهاجم فرهنگی جا زده است.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بیان کرد: اگر چه به ابتذال کشاندن اخلاق جوانان از طریق محصولات به اصطلاح فرهنگی که محتوای هنجارشکن دارند، یکی از مصادیق بارز تهاجم فرهنگی است و دولت اسلامی نیز در این رابطه وظیفه دارد از حریم ایمانی جامعه پاسداری کند اما فرو کاستن مسئله تهاجم فرهنگی به این سطح ساده انگاری است.


قانعی تصریح کرد: معنای اصیل تهاجم فرهنگی در اندیشه آیت‌الله خامنه‌ای خشکاندن ریشه‌های خودباوری علمی فکری و فرهنگی به خصوص در میان جوانان و تحمیل ارزش‌ها و هنجارهای غربی است که میراث شوم دوران طاغوت برای جمهوری اسلامی است.


او اظهار کرد: پادزهر آن نیز باور به ما می‌توانیم به معنای اعتماد به نفس ملی است. همین اعتماد به نفس و ابتکار عمل است که زمینه تبادل فرهنگی به عنوان یک ارزش را به جای پذیرش تهاجم فرهنگی به مثابه یک آسیب فراهم می‌کند.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با بیان اینکه مراکز تولید فکر مانند حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها و نهادهای سامان دهنده فرهنگ به ویژه آموزش و پرورش و رسانه‌های کشور، بار اصلی مسئولیت را در این زمینه بر عهده دارند، گفت: حال باید دید واقع بینانه‌ای نسبت به وضعیت فرهنگی خودمان پیدا کنیم، هنوز چند صباحی بیشتر از ماه مبارک رمضان نگذشته است و شاید توجه جدی به این رزمایش بندگی، با جمعیت‌هایی چند ده هزار نفره عرصه را برای ما روشن‌تر کند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار