به گزارش ذاکرنیوز، مهدی شکوری؛ مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ به این پرسش که کمکهزینه مراسم ترحیم به چه کسانی پرداخت میشود، اظهار کرد: برقرار بودن ارتباط بیمهای با سازمان تأمین اجتماعی تا زمان فوت را شرط اصلی پرداخت کمکهزینه مراسم ترحیم است.
وی در خصوص مشمولان دریافت این کمکهزینه گفت: مشمولان دریافت این کمکهزینه، بیمهشدگان اجباری، اختیاری، توافقی، رانندگان، کارگران ساختمانی، مقرریبگیران بیمه بیکاری و قالیبافان بیمهشده هستند.
مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی در مورد مبلغ ریالی کمکهزینه مراسم ترحیم افزود: تا سال 86 رقم این کمکهزینه در شهرهای مختلف براساس جمعیت هر شهر، مبالغ متفاوتی بود اما از سال 86 به بعد، مبلغ پرداختی به یک ماه حداقل حقوق زمان فوت برمبنای مصوبه شورای عالی کار اصلاح شده و در تمامی شهرها بهصورت یکسان پرداخت میشود.
شکوری ادامه داد: در 9 ماهه سال جاری، مجموعاً 167 میلیارد تومان در قالب کمکهزینه مراسم ترحیم به 46 هزار و 444 نفر از بیمهشدگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی یا بازماندگان واجد شرایط آنان پرداخت شده و این در حالی است که در سال 1400 در مجموع به 81 هزار نفر متقاضی واجد شرایط 202 میلیارد تومان پرداخت شده بود.
به گفته شکوری، غیرحضوری شدن فرایند اداری درخواست و دریافت کمکهزینه مراسم ترحیم، تعداد متقاضیان دریافت آن را افزایش داده است؛ چون افراد بهراحتی میتوانند از طریق سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی درخواست بدهند و بدون نیاز به مراجعه به شعب تأمیناجتماعی، در کمترین زمان آن را دریافت میکنند.
براساس این گزارش، بهمنظور تسهیل در پرداخت هزینه مراسم ترحیم مشمولان قانون تأمین اجتماعی، مدتی است که زمینه ارائه تعهد مذکور به بازماندگان واجد شرایط بهصورت غیرحضوری و از طریق مراجعه به درگاه غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir فراهم شده است. تنها با بارگذاری گواهی فوت بیمهشده یا همسر وی در این سامانه، کمکهزینه ترحیم بدون نیاز به مراجعه حضوری به شعب سازمان تأمین اجتماعی به حساب بیمهشده یا بازماندگان وی واریز میشود.