کرونا فروش اینترنتی صنایع‌دستی در استان زنجان را افزایش داد

معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی استان زنجان از معافیت مالیاتی تولیدکنندگان صنایع‌دستی این استان خبر داد و گفت: تنها مزیت کرونا برای صنایع‌دستی زنجان افزایش فروش اینترنتی بود.

به گزارش ذاکرنیوز،الناز خدایی فرد در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: در استان زنجان در حال حاضر 10 هزار نفر صنعت‌گر  شناسنامه‌دار مشغول فعالیت هستند.

وی به رشته‌های صنایع دستی اشاره کرد و گفت: 65 رشته فعال در حوزه صنایع دستی وجود دارد که بیشتر افراد در استان در 55 رشته فعالیت می‌کنند که از این تعداد پنج رشته اصلی مختص و بومی استان زنجان است.

معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان استان بیان کرد: استان زنجان جز پنج استان برتر در حوزه تولید محصولات صنایع دستی در کشور و اولین استان تولید کننده محصولات صنایع دستی فلزی درکشور است و 80 درصد از محصولات مسی کشور در این استان تولید و عرضه می‌شود.

وی افزود: رشته‌های اصلی در استان مس، چاقو، ملیله، چارق، حکاکی سنتی، ساخت زیورآلات سنتی از جمله ساخت رکاب است.

خدایی فرد با اشاره به این‌که دهه 90، دهه طلایی در حوزه مسگری بود گفت: سه هزار نفر درحوزه مسگری و و یک هزار و 500 نفر در چاقوسازی مشغول به کار هستند.

 وی به چالش‌های صنایع دستی اشاره و گفت: شیوع ویروس کرونا سبب کم رونق شدن تولید و فروش صنایع دستی شد و همین‌طور از سال 98 گرانی مواد اولیه در‌صنایع دستی را با توجه به قیمت نوسانات ارز و تورم ناشی از شرایط اقتصادی شاهد بودیم  که در برخی موارد تا قیمت مواد اولیه تا 10 برابر افزایش پیدا کرد.

معاون صنایع دستی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان استان افزود: تلاش ما در دوران کرونا این بود که کارگاه‌های صنایع دستی تعطیل نشوند اما ظرفیت تولیدی این کارگاه‌ها کاهش پیدا کرد و امیدوار هستیم با فروکش کردن کرونا شاهد رونق گرفتن مجدد صنایع دستی باشیم تا به تراز سال 97 برسیم.

وی به تسهیلات ارائه شده به‌ صنعتگران درحوزه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: درحدود 15 میلیارد تومان به 700 نفر فعال صنایع دستی در دوران کرونا اختصاص پیدا کرد و در سال 1400 نیز مبلغ 9.5 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد.

خدایی‌فرد با بیان این که سهمیه استان زنجان 14 میلیارد تومان بود افزود: از محل تسهیلات تبصره 18 ابلاغی سال 1400 که از دو ماه آخر 1400 نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام شده و با توجه به تزریق اعتبار، نزدیک به 21 میلیارد تومان برای دریافت تسهیلات، صنعتگران به صندوق کارآفرینی امید معرفی شده‌اند.

وی تصریح کرد: ارائه تسهیلات به مسگری، چاقو سازی، ملیله در اولویت است و هر صنعتگری که پروانه تولید از صنایع دستی داشته باشد می‌تواند اقدام به گرفتن تسهیلات نماید.

معاون صنایع دستی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان استان به متقاضیان دریافت تسهیلات مشاغل خانگی اشاره کرد و گفت: صنعتگران و هنرمندانی که رشته‌های آن‌ها جزء رشته‌های مشاغل ‌خانگی است و قصد دریافت تسهیلات دارند می‌توانند با مراجعه به سایت ثبت نام کنند که از نیمه دوم  سال این تسهیلات پرداخت خواهد شد.

وی به مالیات صنایع دستی اشاره کرد و گفت: تولید صنایع دستی معاف از مالیات است ولی باید اظهارنامه مالیاتی خود را پر کنند و پس از بررسی، مالیات آن‌ها صفر خواهد شد.

خدایی‌‌فرد ابراز داشت: در صورت عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی از سوی صنعتگران، مشمول جریمه خواهند شد.

وی تصریح کرد: صنعتگرانی که از سازمان صمت مجوز دارند معاف از مالیات نیستند زیرا شامل تولید صنعتی است و دارندگان مجوز از سازمان میراث فرهنگی وصنایع دستی باشد معاف از مالیات هستند.

معاون صنایع دستی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان در خصوص ملیله گفت: از دهه 50 کارگاه آموزش ملیله در شهر زنجان در معاونت صنایع‌دستی فعال است و اساتید بسیاری در آن آموزش دیده‌اند و شهر زنجان در سال 98 به عنوان شهر جهانی ملیله معرفی شد و هدف ما برندسازی و معرفی ملیله به دنیا بوده و هست.

وی بیان کرد: در سال جاری 20 اثر صنایع دستی موفق به دریافت نشان ملی کیفیت شد، که بیشترین تعداد دریافت کننده نشان اصالت در ملیله بوده و همچنین نشان فاخر در جشنواره فجر صنایع دستی که ملیله موفق به دریافت نشان شده است با توجه به این که تعداد تولید کنندگان این رشته افزایش پیدا کرده و نگاه ویژه به این رشته را می‌طلبد و پیگیر بازارچه تخصصی ملیله هستیم.

خدایی‌‌فرد به بیمه صنعتگران اشاره کرد و گفت: درحال حاضر یک هزار و 300 نفر فعال صنایع‌دستی استان زنجان بیمه هستند و نزدیک به 300 صنعتگر نیز درخواست بیمه دارند که در سال 1400، 107 دیگر به بیمه‌شدگان اضافه شده است.

وی به محدودیت صادرات چاقو اشاره کرد و گفت: فقط در سه محصول قمه، قداره و شمشیر محدودیت ‌دارد اما صنعتگری که از معاونت صنایع‌دستی مجوز دارد تولید آن بلامانع است و به هیچ عنوان محدودیت و منع قانونی برای تولید و صادرات چاقو وجود ندارد.

این مسئول در پایان از ضربه‌های سنگین دوران کرونا به صنایع دستی زنجان خبر داد و گفت: تنها مزیت کرونا برای صنایع دستی زنجان افزایش فروش اینترنتی بود.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار