به گزارش ذاکرنیوز ، محمد تقی محمدیان ظهر امروز در نشست خبری ویژه سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد، ضمن گرامیداشت اعیاد شعبانیه و میلاد امام زمان( عج)، به نقش ویژه مساجد در فرهنگ و انقلاب اسامی اشاره کرده و اظهار داشت: مساجد در کیان اعتقادی و عقبه فکری و معرفتی عالم اسلام و در نظریه فرهنگی انقلاب اسلامی جایگاه ویژهای دارند؛ مساجد از یک طرف خانه خدا به شمار میروند و از طرف دیگر پناهگاه مردم هستند و تمام کارکردهای توحیدی و عبادی، امدادی و اجتماعی را در خود جمع کردهاند. علاوه بر این مساجد پایگاه ولایت هستند و میتوان تمامی کارکردهای سیاسی، بصیرتی، مطالبهگری، عدالتطلبی را از دل مساجد احصا کرد.
وی با بیان اینکه مساجد نخستین جبهه انقلاب اسلامی بوده و استمرار آن نیز از طریق مساجد میسر خواهد شد، افزود: در مجموعه وزارت و فرهنگ اسلامی این ضرورت احساس میشد که مساجد میتوانند به عنوان یکی از کانونهای مولد و خاستگاه فرهنگ و هنر اسلامی، در تربیت عناصر فرهنگی کشور در مسیر انقلاب نقشآفرین باشند و وظیفه تامین و پرورش نیروهای فرهنگی و هنری را در زیست بوم انقلاب اسلامی بر عهده بگیرد.
رئیس دبیرخانه شورای سیاستگذاری ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به نقش مساجد در شکلگیری فعالیتهای انقلابی خاطرنشان کرد: بسیاری از شهدای فرهنگ و هنر در مساجد پرورش پیدا کردهاند و کلید واژه "بچههای مسجد" گویای این کارکرد است.
وی اضافه کرد: مجموعه کانونهای فرهنگی هنری مساجد در طول سی سال گذشته علیرغم تمام کش و قوسهای موجود در فضای فرهنگ کشور، با رویکرد تربیت نیروهای مجاهد و انقلابی به عرصه فرهنگ و هنر ورود کردند و امیدواریم در گام دوم انقلاب نیز پرچمدار عناصر انقلابی و فرهنگی باشند.
محمدیان گفت: ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در دور جدید فعالیتهایش تلاش میکند تا با یک رویکرد هویتبخشی به عناصر فرهنگی و هنری مساجد، نسبت به توانمندسازی آنها در جریان فرهنگی کشور مبادرت کند و با شبکهسازی و توانمندسازی عناصر انسانی بتواند در اتمسفر فرهنگی کشور ایفای نقش کند و به یک ارگان فرهنگی_هنری پویا و بالنده تبدیل شود.
"نهضت بازگشت به مسجد" رویکرد فرهنگی دولت سیزدهم است
وی با بیان اینکه "نهضت بازگشت به مسجد" رویکرد فرهنگی دولت سیزدهم است، بیان کرد: گام دوم انقلاب از خاستگاه مسجد آغاز میشود و همان طور که مقام معظم فرمودند ما به بازسازی و طراحی دوباره نظام فرهنگی کشور نیاز داریم و نقطه عزیمت آن مسجد خواهد بود.
رئیس دبیرخانه شورای سیاستگذاری ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: مردممداری ، محلهمحور بودن و همافزایی با مجموعههایی فرهنگی و اجتماعی کشور مانند ائمه جماعت و جمعه، بسیج جزو ویژگیهای ممتاز کانونهای فرهنگ_هنری مساجد است و اگر در فضای فرهنگی اتفاقاتی این چنینی رقم بخورد، به سمت توسعه فرهنگی کشور، توانمندسازی و مشارکت حداکثری مردم به ویژه اداره محلات با نگاه انقلابی حرکت خواهیم کرد. هر محله یک سلول بنیادین برای ساخت یک جامعه ممتاز اسلامی است و امیدواریم با حضور در صحنه تمام مشکلاتمان را پیش ببریم.
وی اضافه کرد: تمام نوجوانان و جوانانی که ظرفیتها و استعدادهای فرهنگی و هنری دارند، میتوانند از محل امن و بستر توحیدی مساجد استفاده کنند و آموزشهای مختلفی را مبتنی بر استعدادهایشان طی کرده و در عرصههای فرهنگی و هنری توانمند و با استفاده از بسترهای موجود، به عرصه تولید فرهنگ و هنر وصل شوند.
سرپرست کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان، یادآور شد: حوادث اخیر کشور نشان داد که دشمن روی قشر جوان و نوجوان کشور متمرکز شده و متاسفانه به جهت کمکاریهای صورت گرفته در بدنه تربیت و تعلیم و جریان رسانه کشور، بخشی از نسل جوان کشور مورد هجمه دشمن قرار گرفتهاند. بنابراین رویکرد جدی ما در مساجد، جذب و پذیرفتن همه جوانان و نوجوانان کشور است و تلاش میکنیم که این قشر در بستر توحیدی مساجد تربیت شده و اتفاقات خوبی برای آنها رخ دهد.
وی متذکر شد: البته رسیدن به این هدف به لوازمی احتیاج دارد و باید امامان مساجد، جریان تبیین و دینی، جریانهای رسمی فرهنگی_هنری کشور از نظر تولید محصولات فرهنگی آمادگی لازم را داشته باشند. مسجد امنترین و بهترین جایگاه برای تربیت نسل جوان است و باید بتوانیم مساجد را به کارکردهای حقیقی خودش نزدیک کنیم.
عضویت 300 هزار نفر در کانونهای مساجد استان اصفهان
محمدیان با بیان اینکه مجموعه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان از نظر شاخصهای کمی و کیفی رتبه اول کشور را دارند، گفت: در سطح استان اصفهان یک هزار و 923 کانون فعالند و حدود هزار و 300 کتابخانه فعال مسجدی به صورت مخزن باز به شهروندان خدمترسانی میکنند.
وی اضافه کرد: در عرصه هنر کانونهای استان اصفهان دارای 409 گروه سرود مسجدی، 269 گروه نمایش، 144 گروه فیلمسازی بوده و 495 گروه در زمینه هنرهای تجسمی و ادبی فعالیت میکنند.
رئیس دبیرخانه شورای سیاستگذاری ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد بیان داشت: در مجموع حدود 340 هزار نفر در این گروهها حضور دارند و بر همین اساس استان اصفهان از نظر تعداد نفرات عضو در کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، رتبه اول کشور را دارد.
وی با تاکید بر مردممدار بودن فعالیت کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، خاطرنشان کرد: نیروهای این کانونها، بدون توقع مالی و البته با کمبودهای مالی، فعالیتها و وظایف انقلابی خود را عمل دنبال میکنند.
محمدیان بیان کرد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد برخی نهادها در عرصه مسائل اجتماعی مشارکت دارند و در همین راستا طرح 2020 با هدف توانمندسازی محلات کمتر برخوردار با محوریت کانونهای فرهنگی هنری مساجد دنبال میشود. علاوه بر این طرح کلان مواسات در نیمه ماه قمری به صورت ماهانه برگزار میشود و در هر دوره بالغ بر یک و نیم تن گوشت در بین خانوادهها کمتر برخوردار توزیع میشود و تا کنون 14 دوره آن برگزار شده است.
وی با اشاره به فعالیت فرهنگی و هنری کانونهای مساجد در روستاها و عشایر متذکر شد: در این راستا استان اصفهان با 500 کانون در مناطق عشایری و روستایی، جایگاه ممتاز دارد.
سرپرست کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان ادامه داد: همچنین مجموعه برنامهها و حمایتهای محتوایی در ماه رمضان، شعبان و مناسبتهای دینی دیگر تولید و در اختیار قرار میگیرد. طرح پالایش کتابهای کتابخانههای مساجد در حال اجرا و این طرح در اصفهان در 300 کتابخانه اجرا شده است.
وی بیان کرد: مجموعه کانونهای فرهنگی هنری مساجد در کنار عملیاتهای شبکه فرهنگی کشور رویکرد نیروسازی را ذیل کانونهای مساجد دنبال میکند و امیدواریم با صلابت بیشتر طی شود.
رئیس دبیرخانه شورای سیاستگذاری ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد افزود: ایجاد تماشاخانه یکی دیگر از اقدامات کانونهای مساجد است، در حدود هزار شهر کشور فاقد سینما هستند، درحالی که برخی از مساجد دارای سالنهای آمفیتاتر هستند و چرا نباید از این کانونهای فرهنگی به نفع ارتقا و تولید محصولات فرهنگی استفاده کرد؟