به گزارش ذاکرنیوز ، آیتالله اعرافی ظهر امروز در گردهمایی ائمه جمعه استان که در دفتر نماینده ولیفقیه در استان لرستان برگزار شد، با بیان اینکه ائمه جمعه چراغهای نورافشان استان لرستان هستند، اظهار داشت: لرستان استانی پهناور، تاریخی، در قلب کشور و به عنوان چشم و چراغ کشور با مردمی بسیار شجاع و غیور و پایبند به ارزشهای الهی و اسلامی و معارف اهل بیت در طول تاریخ بوده است.
وی با بیان اینکه در طول تاریخ بزرگانی از این استان برخواستهاند که این استان را اداره، نورافشانی، هدایت و روشن کردند، افزود: ما چهرههای تابناکی از این استان سراغ داریم که درسطح ایران و جهان مشعلهای نورافزون شدند و این استان یک وزن سنگینی در حوزههای علمیه، نهاد روحانیت و در تبلیغ معارف اسلامی در کشور و دنیا داشته و دارد.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به سفرهای متعدد به شهرهای مختلف کشور عنوان کرد: در همه سفرها از 20 تا 60 مصوبه داشتیم و تلاش دوستان بر این است که این مصوبات به پیش برود، علیرغم اینکه چند وقتی است دستمان باز شده در سختترین شرایط اقتصادی و بودجهای حوزه علمیه در چهار و پنج سال گذشته بودیم و با وجود موانع و مشکلات زیاد و فقدان امکانات کافی و لازم، سختیهای زیادی را به جان خریدیم برای اینکه گامی در راستای اعتلا و ارتقای و پیشبرد حوزه برداشته شود.
وی با اشاره به اینکه حوزههای علمیه یک درخت تناوری است که در طول تاریخ شکل گرفته و به شکل پیوسته استمرار داشته و امروز این امانت بزرگ دست ما است، بیان کرد:حوزه علمیه هم مادر و هم تئوریپردازی انقلاب و ضامن عزت و سعادت این ملت و امت اسلام و از تاریخ کهنی برخودار است و عظمت حوزه علمیه به این است که تاریخی هزار و چند صد ساله دارد.
اعرافی با اشاره به تاریخ بزرگ و متنوع حوزههای علمیه گفت: از خصوصیات حوزههای علمیه ما این است که یک روز در تاریخ دیرین آن انقطاع و گسست نمیبینیم، جریان فقاهت ما یک جریان زنده، پرنشاط، تاریخی، مستمر و پیوسته است و فلسفه، کلام و حدیث ما هم همین طور است.
وی تصریح کرد: نهاد حوزه و روحانیت یک نهاد تاریخی است، قطبها و کانونهای حوزههای علمیه جابهجا شده، در هر دورهای از ادوار حوزههای علمیه و هر مرحلهای یک جایی کانون که محور اصلی بوده است، ولی هیچ وقت انقطاعی در حوزههای علمیه شاهد نبودیم ولی فراز و فرود و دشواریها بوده است، اما این یک تاریخ به هم پیوسته است و این پیوستگی، عمق تاریخی و هویت بیش از هزار سال یک وجه بسیار مهم در تاریخ حوزه علمیه است.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه حوزههای ما در ادواری از تاریخ همه علوم و معارف مورد نیاز بشر را پوشش داده است، خاطرنشان کرد: در دورههای اخیر درسهای حوزه علمیه تخصصی و عرصههای کاری از دانشگاه جدا شده است، اما تاریخ علم، فرهنگ، تمدن ایران و امت اسلام ریشه در همین نهاد علمی و جایگاه بزرگ حوزههای علمیه دارد.
اعرافی با اشاره به پایگاه بزرگ علمی، اجتماعی، اخلاقی، سیاسی و مردمی حوزههای علمیه گفت: حتما ما ضعف هم داریم و مواردی اشکال وجود دارد که آنها را نفی نمیکنیم ولی دستگاهی با این عظمت به انقلاب اسلامی و به دست ما و شما رسیده است و رسالت همه ما در صیانت از حوزه و نهاد روحانیت یکسان است که تقاضا دارم حوزه علمیه به عنوان کانون اصلی تربیت و تولید فکر باید در موضع اهتمام همه ما و شما باشد.
وی با اشاره به اینکه اولویت باید تربیت نیرو و تولید فکر برای ارتقای علمی و فرهنگی جامعه و صیانت از ارزشهای الهی، اسلامی و انقلابی باشد، اظهار داشت: ریشه همه اینها است که ما روحانیت بیدار، پاک و عالم داشته باشیم، در قم باید 200 تا 300 مجتهد، جامعالشرایط، آگاه، خبیر و بصیر داشته باشیم که شرایط رهبری و مرجع تقلید داشته باشند در عین اینکه خودشان هم هیچ پیشگام نبوده و ادعای ندارند، دائم باید ما نیرو تربیت کرده و دستمان از نیرو پر باشد.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به جمعآوری مطالبات بزرگان، رهبری و بدنه حوزه علمیه افزود: 15 سند راهبردی برای دهههای آینده حوزه علمیه تدوین شده و برنامه پنج ساله حوزه انجام شده که 42 بند و هزار شاخص برنامه ای دارد که اولین برنامه آن به صورت آزمایشی در حال اجرا است که در درون این برنامه 300 برنامه مهم و بیش از 100 برنامه تحولی و راهبردی پیشبینی شده است که دفتر برنامهریزی آنها را به شکل منظم و مسلسل آماده میکند و تاکنون 70 برنامه از این طرح چاپ شده است.
وی تصریح کرد: یکی از طرحهای مهم برای آینده حوزه علمیه درخت واره رشتههای حوزه است که با مشارکت قریب به هزار استاد در چهار سال به شکل جامع طراحی شده است که سال گذشته ابلاغ و در حال انجام است که در این درخت واره رشتهها 16 یا 17 حوزه دانشی از فقه، اصول، کلام، علوم اجتماعی و انسانی پیشبینی شده است و در ذیل آنها 400 رشته گرایش، مقطع در سطح سه و چهار و یک دوره ویژهای به عنوان سطح پنج پیشبینی شده است که طرح بزرگی است.
اعرافی با بیان اینکه قرار است در هر استانی یک مرکز تخصصی برای رشتهها در مرکز استان باشد تا بتواند رشتههای استان را خودش پوشش دهد، خاطرنشان کرد: از نکات مهم این طرح واسپاری اختیارات سیاست بر این بود که تا آنجایی که میسر است اختیارات را از قم به استانها، شهرستانها و مدارس علمیه کنیم که این سیاست لایتغیر است که حدود 30 محور در بخش واسپاری است.
وی با اشاره به درس خارج غیر از قم افزود: ما به جز قم و مشهد و برخی از مراکز استانها که از قدیم درس خارج داشتهاند در سایر بلاد درس خارجی که از نظر حوزه و مدیریت مقبول و مورد حمایت باشد نداشتیم که در این چهار سال این حرکت به عنوان یک طرح راهبردی به پیش رفته که بیش از 30 استاد و قریب 50 درس خارج فقه اصول در خارج از قم رسمی است و تلاش این است که از همه امکاناتی که در قم برخودار هستند سایر طلاب هم برخودار شوند.
اعرافی گفت: آموزشهای کاربردی و مهارتی حوزه علمیه نهایی شده که 200 دوره و مهارت است که 30 دوره آن مختص همه طلاب سطح یک است تا مهارتهای آخوندی آنها تقویت شود و مابقی هم تخصصی است که در قم مرکز آموزش های کاربردی راهاندازی شده است.
مدیر حوزه علمیه با اشاره به تعامل با نهادهای نظام برای تامین آنها به نیرو افزود: 200 کارویژه برای روحانیت شناسایی شده و برای اینکه نقش روحانیت تعریف شود ما وارد تعامل با 50 نهاد از وزراتخانهها و دستگاههای کشوری شدیم که خیلی کار بزرگی راهاندازی شده است.
وی به ضرورت توجه ائمه جمعه به طرحهای تبلیغ عنوان کرد: دو سیاست خروجی هدفمند و ماندگاری مکمل هم هستند، سالانه دو تا سه هزار نفر حوزوی باید در مساجد، مدارس و محراب حضور پیدا کرده و خدمت کنند و یک سیاست هم این است که نخبهها و ممتازین حفظ شده و نگهداری شوند تا به قلههای بزرگ اجتهاد برسند که این دو طرح را استان باید با هم به پیش ببرد.
اعرافی بیان کرد: 200 طرح را در بخش ساختمانی با زحمت زیاد و همکاری استانها تکمیل کردیم و 150 پروژه دیگر هم باقی مانده که در سه سال آینده باید آنها را تکمیل کنیم.
وی با اشاره به اینکه معدل ورود به حوزههای علمیه به 17 رسیده افزود: نباید سطح ورودی حوزههای علمیه پایین بیاید و باید تلاش کنیم پذیرش حوزههای علمیه را افزایش دهیم.