به گزارش ذاکرنیوز ، آیین رونمایی از پوستر دهمین سوگواره ملی تعزیه ده زیار امروز با حضور محسن روحی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، احمد علیرمضانی مدیرکل صدا و سیمای استان کرمان و مجتبی اسدی رئیس حوزه هنری استان کرمان در صدا و سیمای مرکز کرمان برگزار شد.
در این مراسم محسن روحی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با اشاره به اینکه توفیق داشتم در دورههای قبل این سوگواره در روستای دهزیار حضور داشته باشم، اظهار داشت: امسال به دنبال این هستیم که به واسطه برگزاری سوگواره یک هویت فرهنگی مذهبی برای این این روستا ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه مردمی برگزاری کردن این رویداد و نقش خود مردم روستا در میزبانی از مهمانان این رویداد ملی، فضاسازی و ... بسیار ارزشمند است که امیدوار هستیم تداوم داشته باشد، گفت: ما نیازمند هویتسازی برای روستاها در مناطق مختلف استان هستیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با اشاره به لزوم فرهنگسازی و اطلاعرسانی برای برگزاری این سوگواره و حضور مردم از دیگر نقاط استان به ویژه شهر کرمان در این مراسم، بیان کرد: روستای ده زیار خاستگاه و روستای تعزیه است و امیدوار هستیم در سراسر ایام سال شاهد برگزاری تعزیه در این روستا باشیم.
وی با بیان اینکه امسال به مناسبت دهمین دوره برگزاری این سوگواره، تلاش شده که همراهی بیشتری برای برگزاری این رویداد ملی انجام شود، افزود: تلاش میکنیم تا مشکلات برگزاری این سوگواره به حداقل برسد.
احمد علیرمضانی مدیرکل صدا و سیمای استان کرمان نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت اقدامات انجام شده در جهت ترویج دین و معارف اسلام، اظهار داشت: از ظرفیت شبکه معارف، شبکه قرآن و شبکه خبر هم میتوان برای پوشش رسانهای این رویداد ملی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه در سند تحول صدا و سیما به دو مقوله عدالت و هویت تاکید ویژه شده که در جریان برگزاری سوگواره ملی تعزیه به هر دو این مفاهیم به صورت پررنگ نهادینه شده است، گفت: تعزیه به خودی خود در بردارنده هویت است و در برگزاری این سوگواره با تمرکززدایی از مرکز استان به برقراری عدالت در حوزه روستا هم توجه شده است.
مدیرکل صدا و سیمای استان کرمان از امکان پخش زنده گوشههایی از این آیین از شبکه پنج کرمان و معارف خبر داد و افزود: در قالب هنر تعزیه باید شمر و امام حسین زمانه را به مردم شناساند؛ تعزیه باید به مردم شناخت و معرفت بدهد.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب به جهاد تبیین، گفت: یکی از ابزارهایی که میتواند در این حوزه موثر عمل کند، ابزار هنر است که تعزیه در اوج آن قرار دارد و میتوان مفاهیم مهم و بصیرت افزایی را برای مردم پای مجلس تعزیه نهادینه کرد.
علیرمضانی با بیان اینکه اگر مردم ما شمرهای زمانه را بشناسند خیلی از اتفاقات نمیافتد، افزود: اولین تعزیهخوان تاریخ در موضوع عاشورا خود حضرت زینب (س) بوده است که با روشنگری پرده از حقایق عاشورا برداشتند و در زمانی که هنوز رسانههای امروز نبودند تعزیه به عنوان رسانه در آن دوران عمل میکرد.
مجتبی اسدی رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کرمان نیز در این جلسه با بیان اینکه سال گذشته و در دوره قبل این رویداد ملی تا جایی که توانستیم از این سوگواره حمایت کردیم، اظهار داشت: وقتی به تعزیه به عنوان یک هویت فرهنگی تاکید میکنیم باید روی مسئله تعزیه حساستر شویم و باید با نگاه سختگیرانه به آن توجه کنیم.
وی با اشاره به اینکه به تعزیه باید به عنوان یک آیین نگاه جدی شود و نسخههای تعزیه و موسیقی اصیل آن به عنوان یک آیین شکل بگیرد و در فضای امروز تغییری در اصالت آن ایجاد نشود و به درستی ادامه پیدا کند، گفت: نسل جوان ما باید با فلسفه تعزیه به طور دقیق و درست آشنا شوند.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کرمان با بیان اینکه در معماری فضای اجرای تعزیه هم باید توجه ویژه شود، افزود: در کنار همه این موارد باید بهروز رسانی تعزیه، کوتاه و عمومیتر شدن آن نیز مورد توجه واقع شود تا تعزیه مختص ایام و مناسبتهای خاص نباشد.
در این مراسم ثارالله انکوتی دبیر اجرایی سوگواره ملی تعزیه ده زیار نیز با بیان اینکه امسال دهمین دوره سوگواره ملی تعزیه دهزیار برگزار میشود، اظهار داشت: در دهمین دوره برگزاری این رویداد ملی مذهبی برنامههای ویژهای تدارک دیده شده که بخشی از آن برای نخستین بار در حوزه تعزیه اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه رونمایی از تمبر سوگواره از جمله برنامههای پیشبینی شده برای این رویداد است که برای نخستین بار در کشور تمبری با موضوع تعزیه رونمایی میشود، گفت: پوستر سوگواره به غیر از زبان فارسی به پنج زبان انگلیسی، عربی، هندی، افغانستانی و ترکی نیز منتشر شده است.
دبیر اجرایی سوگواره ملی تعزیه ده زیار با بیان اینکه در برنامه است که در سوگواره امسال از پنج ملیت، در طول 12 شب برگزاری این رویداد میزبانی شود، افزود: در زمان ثبت جهانی تعزیه در یونسکو چند کشور دیگر ادعا داشتند که تعزیه متعلق به آن کشورها است و بنا داریم که این رویداد فرهنگی مذهبی در سالهای آینده به صورت بینالمللی برگزار شود.
وی با تقدیر از جوانان و مردم روستای ده زیار که همکاری خوبی با خادمان هیئت تعزیه خوانی حضرت ابوالفضل (ع) ده زیار در برگزاری سوگواره دارند بیان کرد: این سوگواره هر ساله به مناسب ارتحال امام خمینی (ره) برگزار میشود و روستای ده زیار در دهمین دوره برگزاری این سوگواره 12 شب میزبان این رویداد است.
انکوتی با بیان اینکه فضاسازی محل برگزاری سوگواره از حدود یک ماه و نیم قبل از برگزاری سوگواره آغاز و تا کنون جلساتی با مسئولان ارشد استان کرمان در ارتباط با برگزاری این رویداد ملی برگزار شده است، بیان کرد: کاری که در استان کرمان با عنوان این سوگواره برگزار میشود کار بینظیری در سطح ملی است.
وی با اشاره به اینکه پوستر این جشنواره توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کرمان طراحی شده است، گفت: توفیقی نصیب ما شد که در آستانه شهادت امام صادق علیه السلام از این پوستر رونمایی شود.