به گزارش ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری «تاس»، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه عصر روز پنجشنبه، در جلسه عمومی پاسخ به سئوالات حضار پس از سخنرانی خود در باشگاه بین المللی گفتگوی "والدای" در مسکو، تاکید کرد که به عنوان رئیس دولت، تنها بر اساس منافع کشور هدایت می شود و از انجام وظیفه خود در این سمت ترسی ندارد.
وی یادآور شد: «وقتی کار میکنم، به هیچ دستاورد تاریخی فکر نمیکنم. من در انجام وظایفم بعنوان رئیس جمهوری فدراسیون رسیه صرفاً بر اساس منافع کشور هدایت شده و تلاش می کنم از آن دفاع کنم.»
پوتین در مورد ترس از کارش نیز گفت: «اگرچه خیلیها اکنون دوست دارند بشنوند که من میترسم، ولی اگر می ترسید، کاری انجام نمی داد.»
رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد که اوج مشکلات اقتصادی کشور در رابطه با اعمال تحریمها دیگر پشت سر گذاشته شده است. به گفته وی، قرار بود اقتصاد روسیه فرو ریزد و این هدف تعیین شده بود که اقتصاد روسیه سقوط کند. ولی در واقع شرایطی بوجود آمده به یک امکانات جدید برای اقتصاد روسیه تبدیل شده و آن را بسیار سازگارتر و انعطاف پذیرتر کرده است.
به عقیده وی، اقتصاد روسیه بر بستری با ثبات تر و مستقل تر توسعه خواهد یافت. پوتین گفت: تحریم های ضدروسی نشان داده که این کشور بسیار قویتر از آن چیزی است که حتی خودمان فکر می کردیم. اخیراً، ما خودمان با نگرانی فکر میکردیم که داریم به نوعی نیمه مستعمره تبدیل میشویم. ما بدون شرکای غربی خود نمی توانیم کاری انجام دهیم. ... همه چیز در کشور ما ممکن است بهم بریزد، اما نه، هیچ چیز از هم نپاشید، و پایههای اساسی وجود اقتصاد روسیه و خود فدراسیون روسیه بسیار قوی تر از آن چیزی است که هرکسی تصور میکرد.
وی با اشاره به وجود برخی مشکلات، یادآور شد: در کنار هزینههای اقتصادی، دستاورهایی نیز وجود دارد که در نهایت به نفع روسیه است، زیرا به این ترتیب حاکمیت کشور در حوزه اقتصادی تقویت میشود.
پوتین از تمایل غرب برای تبدیل روسیه به ابزاری برای دستیابی به اهداف سیاسی خود خبر داد
ولادیمیر پوتین در پاسخ به سئوال دیگری، هدف از اعمال فشارهای غرب را تبدیل روسیه به ابزاری برای دستیابی به اهداف سیاسی آنها نامید. رئیس جمهوری گفت: «هدف این است که روسیه را آسیب پذیرتر کنند، هدف این است که روسیه را به ابزاری برای دستیابی به اهداف ژئوپلیتیک خود تبدیل کنند. در واقع، این یک قانون جهانی است، آنها سعی میکنند همه را به ابزاری تبدیل کنند تا با استفاده از آنها به اهداف خود دست یابند.»
وی یادآور شد: فدراسیون روسیه در تلاش برای ایجاد روابط منطقی با غرب و ناتو است. پیام مسکو این است: «بیایید از دشمنی دست برداریم، بیایید با هم زندگی کنیم، بیایید گفتگو کنیم، اعتماد ایجاد کنیم، و در نهایت به صلح دست یابیم». <…> ولی در عوض چه چیزی به دست آوردیم؟ به طور خلاصه، عملاً در تمام زمینههای اصلی همکاری احتمالی پاسخ غرب "نه" است.»
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در پاسخ به سئوالی یادآور شد که دیدگاه وی نسبت به انتشار محتوای مذاکرات تلفنی اش با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، کاملاً منفی است. وی تاکید کرد که وضعیت خاصی در خصوص ارتباطات بین رهبران کشورها وجود دارد که رعایت آنها بسیار ضروری است وگرنه اعتماد بین طرفین از بین خواهد رفت.
پوتین افزود: به طور کلی، اگر آنچه ما گفته و درباره آن صحبت می کنیم، اگر ارزیابیهای ما به دست نمایندگان رسانهها برسد، هیچ چیز قابل سرزنشی نیست، ولی باید در مورد آن از قبل هشدار داده شود. رئیس جمهوری روسیه یادآور شد، پس از این واقعه، وی دیگر از رهبر فرانسه درباره اینکه آیا کسی در دفترش نشسته یا خیر، سئوال نمی پرسد، برای اینکه اصل را بر این گذاشته که "کسی به حرفهای آنها گوش می دهد".
پوتین افزود که مکالمات تلفنی بین سران کشورها، از جمله از طریق کانالهای ارتباطی بسته، همواره به معنای محرمانه بودن محتوای مذاکرات است.
پوتین: اروپا توانایی دفاع از منافع خود در عرصه اقتصاد را ندارد
رئیس جمهوری روسیه در باشگاه گفتگوی بین المللی والدای اعلام کرد که اروپا نمی تواند از منافع خود در عرصه اقتصادی محافظت کند، همانطور که حادثه انفجارها در خطوط لوله نورد استریم این واقعیت را نشان داده است.
ولادیمیر پوتین افزود: «آنها سیستمهای خط لوله گاز را منفجر کردند، اینها مال ما نیستند، آنها متعلق به کل اروپا هستند. پنج شرکت اروپایی در طرح خط لوله نورد استریم نمایندگی دارند، ولی همه در این حادثه ساکت هستند.»
وی یادآور شد که شرکت گازپروم روسیه تصاویری از سال 2016 منتشر کرده است که نشان می دهد یک بمب انفجاری آمریکایی در بستر یک خط لوله گاز کار گذاشته شده بود. با این حال، سپس اعلام شد که آن در جریان مانورها گم شده است. این در حالی است که رسانه های غربی حتی اشارهای به این موضوع نکردند که حاکی از استفاده انحصاری از رسانهها برای ترویج آنچه مورد نیاز نیاز غرب است، دارد.
رهبر روسیه در ادامه، در پاسخ به سئوالی تاکید کرد که این کشور آماده عرضه گاز و نفت به اروپا است، اما اگر کشورهای اتحادیه اروپا مایل به دریافت آن نباشند، فدراسیون روسیه اصرار نخواهد کرد.
پوتین: تصمیم کره جنوبی برای تامین تسلیحاتی اوکراین می تواند روابط مسکو و سئول را از بین ببرد
رئیس جمهوری روسیه هشدار داد که ارسال محمولههای احتمالی تسلیحات نظامی از سوی کره جنوبی به اوکراین روابط این کشور با روسیه را از بین خواهد برد. پوتین گفت: ما روابط بسیار خوبی با جمهوری کره داریم. و ما همیشه این فرصت را داشته ایم که هم با جمهوری کره و هم با کره شمالی گفتگو داشته باشیم. اما اکنون می دانیم که جمهوری کره تصمیم به تامین سلاح و مهمات به اوکراین گرفته است. این تصمیم رابطه ما را از بین می برد.»
وی این سئوال را مطرح کرد که کره جنوبی چه واکنشی به ارسال تسلیحات احتمالی از سوی روسیه به کره شمالی خواهد داشت؟
پوتین سفر پلوسی به تایوان را به احساس مصونیت از مجازات آمریکا مرتبط دانست
رئیس جمهور روسیه، سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان را به موضوع اعتماد به نفس و احساس مصونیت از مجازات در ایالات متحده مرتبط دانست.
ولادیمیر پوتین افزود: تایوان بخشی جدایی ناپذیر از خاک چین است، روسیه همیشه به این موضع گیری پایبند بوده و مسکو سفر مقامات آمریکایی به این جزیره را اقدامی تحریک آمیز علیه پکن ارزیابی میکند.
وی ادامه داد: « در رابطه با اتفاقی که در حال رخ دادن است و بحران کنونی در اوکراین، تمام غرب در آنجا بر سر ما افتاده است، تلاش میکند اقتصاد ما را خراب کند، میلیاردها سلاح، و مهمات به اوکراین تحویل داده شده و جنگی با روسیه براه افتاده است. خوب، در چنین شرایطی چرا باید آمریکا روابط خود با چین را خراب میکرد؟ اقدامات غرب برخلاف عقل سلیم و منطق است. ولی مسئله اینجاست که آنها میخواهند نشان دهند که هر کاری دلشان میخواهد انجام خواهند داد.»
پوتین امکان حضورش در اجلاس سران گروه 20را رد نکرد
رهبر روسیه در پاسخ به سوالی یکی از خبرنگاران از جوکو ویدودو، رئیس جمهوری اندونزی برای دعوت از وی برای شرکت در نشست سران کشورهای عضو گروه 20 تشکر کرد و اطمینان داد که روسیه قطعا در این اجلاس "در سطح بالایی" حضور خواهد داشت.
ولادیمیر پوتین، با اشاره به اینکه در حال حاضر روابط بسیار گرمی بین روسیه و اندونزی وجود دارد، احتمال حضورش در نشست سران گروه 20 را رد نکرد و قول داد که در باره آن فکر کند.
پوتین از پیوستن احتمالی عربستان سعودی به گروه بریکس حمایت کرد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در پاسخ به سئوالی در نشست عمومی باشگاه بین المللی گفتگوی والدای، گفت که از پیوستن احتمالی عربستان سعودی به گروه بریکس (متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی) حمایت می کند.
وی گفت: «عربستان سعودی کشوری است که به سرعت در حال توسعه است. رهبر برنامههای بزرگی برای تنوع بخشیدن به اقتصاد است. البته این کشور شایسته عضویت در سازمان های بین المللی بزرگ مانند بریکس، مانند سازمان همکاری شانگهای است و ما همکاریهای دوجانبه خود با عربستان را توسعه خواهیم داد.»
وی یادآور شد که برای پیوستن یک کشور به این گروه، اجماع همه کشورهای عضو آن لازم است.
پوتین غرب را عامل کمبود کودهای شیمیایی در فقیرترین کشورهای جهان نامید
ولادیمیر پوتین گفت که روسیه آماده است تا کودهای شیمیایی گیر کرده در بنادر اروپایی را به صورت رایگان به فقیرترین کشورها منتقل کند، اما غرب اجازه چنین کاری را نمی دهد.
رئیس جمهور از تصمیم لغو محدودیتها و ممنوعیتهای کودهای روسی در اروپا خشمگین شده و سپس توضیح داد که ارسال این کودها فقط برای کشورهای اتحادیه اروپا لغو شدهاند و بدین ترتیب عرضه آنها به کشورهای نیازمند محدود شده است. وی افزود: روسیه فهرستی از بنادر را به کشورهای آفریقایی ارسال کرده که در آن کودهای روسی به میزان 300 هزار تن همچنان توقیف بوده و نگهداری می شود.
پوتین معتقد است که در شرایط هژمونی نمی توان تعادل منافع را پیدا کرد. وی گفت: «این هژمونها باید این خواستههای مشروع اکثریت قریب به اتفاق شرکتکنندگان در ارتباطات بینالمللی و نه در گفتار، بلکه در عمل را به حساب آورند».
به عقیده پوتین، در کلام همه طرفدار برابری و حمایت از کشورهای آفریقایی هستند، اما در عمل تنها از ابزار دلار و یورو استفاده می شود.
پوتین هدف غرب از لفاظیهای هستهای را فاش کرد
ولادیمیر پوتین یادآور شد که هدف از لفاظیهای هستهای غرب این است که همه اعضای جامعه بین المللی را برای مقابله با روسیه تحت فشار قرار دهند.
وی گفت: «چنین لفاظی بسیار بدوی است. ... این تلاشی از سوی غرب برای تحت فشار قرار دادن همه شرکت کنندگان در ارتباطات بین المللی است. آنها سعی می کنند دوستان و کشورهای بی طرف را در مورد لزوم مخالفت در برابر روسیه متقاعد کنند، آنها می خواهند بگویند - ببینید از چه کشور وحشتناکی حمایت می کنید، نیازی به همکاری با آن ندارید.»
پوتین تاکید کرد که روسیه هرگز درباره احتمال استفاده از سلاح هستهای چیزی نگفته است، بلکه تنها به سخنان مخالفان در این باره اشاره کرد. رئیس جمهور روسیه در عین حال یادآور شد: تا زمانی که سلاحهای هسته ای وجود دارد، خطر استفاده از آنها همیشه وجود دارد.
رئیس روسیه همچنین تاکید کرد که غرب در سالهای اخیر گامهایی برای تشدید اوضاع در مناطق مختلف جهان برداشته است – اقدامات تحریک آمیز در اوکراین، تحریکات در تایوان و بیثبات کردن بازارهای انرژی. به گفته وی، سیاست غرب "یک بازی خطرناک، خونین و کثیف است که در آن به منافع سایر کشورها توجه نمی شود."
وی در عین حال تاکید کرد که روسیه تنها از حق موجودیت خود دفاع میکند و نمیخواهد به یک هژمون جدید تبدیل شود. موضع آن این است که یک نظم جهانی دموکراتیک و عادلانه باید بر اساس قانون و حق و همچنین بر اساس اصول احترام و اعتماد بنا شود.
آمادگی روسیه برای حل و فصل هرگونه مشکل در زمینه تسلیحات با آمریکا
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در پاسخ به سئوالات در باشگاه گفتگوی والدای تاکید کرد که این کشور آماده حل و فصل هر گونه مشکلی با ایالات متحده است و مدتها پیش مسکو اسنادی را در مورد ثبات استراتژیک پیشنهاد کرده که تاکنون بی پاسخ مانده است.
وی گفت: ما آماده حل هر مشکلی هستیم، و امتناعی در این خصوص نداریم. حتی در دسامبر سال گذشته، ما به ایالات متحده پیشنهاد دادیم که گفتگوها در خصوص ثبات استراتژیک را ادامه دهد. آنها هیچ پاسخی به ما ندادند - در دسامبر سال گذشته. سکوت محض. اگر آنها بخواهند، ما آماده ادامه مذاکرات هستیم. و اگر آنها نمیخواهند، که هیچ.»