به گزارش ذاکرنیوز، محمد طهرانیها امروز در نخستین نشست شورای هماهنگی مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین که در سالن جلسات باغستان برگزار شد، اظهار داشت: تا امروز 150 هزار و 700 هکتار از محصولات باغی و زراعی استان قزوین تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفتهاند که 94.3 درصد آنها محصولات زراعی و باقی محصولات باغی هستند.
وی اضافه کرد: طی یکسال گذشته از محل بیمه محصولات کشاورزی در مقابل حوادث و بلایای طبیعی مانند سرمازدگی و سیل 1040 میلیارد ریال خسارت به کشاورزان و بهرهبرداران این بخش پرداخت شد که در مقایسه با سال 1400 افزایش محسوسی داشته است.
طهرانیها در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرارسیدن فصل کشت حبوبات در استان قزوین تصریح کرد: مهلت بیمه کشت حبوبات در استان قزوین تا پایان ماه جاری تمدید شده است و کشاورزان بیش از 3 هفته زمان دارند که کشت حبوبات خود به ویژه محصولات راهبردی مانند عدس، لوبیا و نخود را تحت پوشش بیمه محصولات زراعی قرار دهند.
وی افزود: از ابتدای سال جاری تا امروز 173 هکتار از اراضی دیم کشت نخود و عدس در استان قزوین تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفتهاند و از کشاورزان و حبوباتکاران انتظار داریم که به سرعت نسبت به بیمه کردن کشت خود اقدام کنند.
تزریق روزانه 26 میلیون لیتر آب طالقان به دشت قزوین
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان قزوین هم در این نشست هم اجرای سند الگوی کشت را مهمترین کار مجموعه جهادکشاورزی در سال 1402 دانست و گفت: با توجه به اینکه روزانه حدود 26 میلیون لیتر آب کشاورزی از کانال سد طالقان به دشت قزوین تزریق میشود، باید با پایش دقیق اجازه ندهیم که بیش از سهمیه تعیینشده کشت هیچ محصولی صورت بگیرد.
علی راهانجام اضافه کرد: خبری از اختصاص منابع آبی جدید در سال زراعی جاری نخواهد بود و تنها با رصد و نظارت دقیق میتوانیم جلوی کشت بیش از حد محصولات آببر مانند محصولات جالیزی را بگیریم و باید کشت این محصولات را به شهرک گلخانهای نودهک منتقل کنیم.
وی توسعه کشت زیرپلاستیک را از مشکلات کشاورزی در استان قزوین برشمرد و ادامه داد: همچنین شاهد این هستیم که استفاده از کود در مزارع بر اساس اصول علمی صورت نمیگیرد که نتیجه آن استفاده بیش از حد از علفکش و آسیب دیدن نحوه تغذیه گیاهان است که باید این موارد به صورت جدی توسط کارشناسان جهاد کشاورزی رصد و پایش شود.
راهانجام یادآور شد: اگر به دنبال آفتکشی و جلوگیری از رشد علفهای هرز در باغات و مزارع هستیم باید بهموقع اقدام کنیم و اگر زمانبندی درستی نداشته باشیم، فقط هزینهها اتلاف میشود.
2.5 میلیون اصله نهال در قزوین تولید شد
مدیرکل منابع طبیعی استان قزوین هم در این جلسه هم درباره اجرای طرح مردمیسازی حفاظت و صیانت از منابع طبیعی و جنگلی استان قزوین گفت: در این راستا اجرای طرح همیاران طبیعت را در استان قزوین آغاز کردیم و تا امروز بیش از 5 هزار نفر همیار طبیعت به صورت اختیاری در سامانه مربوطه ثبت نام کردهاند تا یار و یاور منابع طبیعی و محیط زیست باشند.
محسن قاسمزاده جلب مشارکت مردمی در حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی و رواج فرهنگ حراست از منابع طبیعی را از اهداف اجرای طرح جذب همیاران طبیعت برشمرد و افزود: منابع طبیعی استان قزوین در قالب اجرای طرح ملی کاشت یکمیلیارد اصله درخت بنا دارد، در طول سال جاری 2.5 میلیون اصله نهال در سطح استان بکارد که تا امروز همه این نهالهال تولید شده و آماده کاشت شدهاند.
وی همچنین از کاهش بالای میزان اختلافات حقوقی بین نهاد متبوعش و مردم در روستاها خبر داد و گفت: این کاهش اختلافات حقوقی و ملکی نتیجه راهاندازی قرارگاه رفع تداخلات اراضی استان قزوین است که هر هفته تشکیل جلسه میدهد.
قاسمزاده ادامه داد: در ضمن طی یکسال اخیر برای جلوگیری از تعرض واحدهای معدنی به اراضی طبیعی و ملی استان قزوین فعالیت 50 معدن فعال استان قزوین را زیر ذرهبین بردیم و در موارد زیادی جلوی خسارتهای آنها به منابع طبیعی و زمینهای ملی را گرفتیم.
توزیع گوشت گوسفندی تنظیم بازاری با نرخ 295 هزار تومان
معاون بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم در این جلسه درباره آخرین وضعیت طرح تعادلبخشی به قیمت گوشت قرمز در استان گفت: در حال حاضر نرخ گوشت قرمز تنظیم بازاری در استان قزوین 269 هزار تومان برای گوشت گوساله و 295 هزار تومان برای گوشت گوسفندی است و روزانه بین 1.5 تا 2 تن توزیع گوشت قرمز تنظیمبازاری داریم.
مجید رحمانی اضافه کرد: محدودیتی در تأمین و توزیع گوشت قرمز گرم نداریم و اگر شهرستانی خواستار توزیع چنین گوشتهایی در فروشگاهها خود است، باید از طریق رئیس اداره جهادکشاورزی خود اقدام کند و فروشگاههای منتخب خود را برای این منظور به شرکت پشتیبانی امور دام استان قزوین معرفی کنند.
وی با بیان اینکه عرضه گوشت گرم تنظیمبازاری تا متعادل شدن کامل قیمت گوشت در بازار قزوین ادامه مییابد، تصریح کرد: البته بازرسان سازمان که در واقع بازرسان قرارگاه امنیت غذایی هستند، به جز گوشت نرخ 91 کالای اساسی دیگر در بازار را رصد و پایش میکنند و متخلفان بازار کالاهای اساسی را به سازمان تعزیرات حکومتی معرفی میکنند.