پاکستان: مجبوریم شرایط صندوق بین‌المللی پول را بپذیریم

درحالی‌که افزایش قیمت سوخت در پاکستان واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشته است، وزیر دفاع پاکستان می‌گوید اسلام‌آباد برای رسیدگی به مشکلات اقتصادی این کشور چاره‌ای جز شرایط صندوق بین‌المللی پول را نداشت.

 به گزارش  ذاکرنیوز ، درحالی‌که پاکستان قیمت بنزین را 35 روپیه در هر لیتر افزایش داد، «خواجه محمد آصف» وزیر دفاع این کشور گفت اسلام‌آباد برای رسیدگی به مشکلات اقتصادی خود مجبور شده است تا شرایط «بسیار سخت» تحمیل شده توسط صندوق بین المللی پول را بپذیرد.

هیئت صندوق بین المللی پول قرار است فردا، 31 ژانویه، به پاکستان سفر کند تا در مورد از سرگیری برنامه وام 7 میلیارد دلاری خود با مقامات اسلام‌آباد گفتگو کند، زیرا پاکستان به شدت به دنبال یک قسط وام دیگر برای تقویت ذخایر ارزی خود است. ذخایر ارزی پاکستان به 3.6 میلیارد دلار کاهش یافته است که حتی برای پوشش یک ماه واردات این کشور کافی نیست.

پیشتر «اسحاق دار» وزیر دارایی پاکستان از افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی در این کشور به میزان 35 روپیه در هر لیتر خبر داده بود. وی اظهارداشت این تصمیم به دلیل کاهش ارزش روپیه و افزایش 11 درصدی قیمت جهانی سوخت اتخاذ شده است.

به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از «عرب نیوز»، افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی بخشی از شروط صندوق بین‌المللی پول برای احیای برنامه وام متوقف شده است که پاکستان را ملزم می‌کند یارانه‌های انرژی را حذف کند. انتظار می‌رود افزایش قیمت باعث افزایش بیشتر تورم در این کشور شود.

درحالی‌که در هفته جاری ارزش روپیه برابر دلار در بازار آزاد به پایین‌ترین سطح، یعنی هر 269.60 روپیه معادل یک دلار، سقوط کرده است، این وام دهنده جهانی همچنین از پاکستان خواسته است که مکانیزمی مبتنی بر بازار را برای تعیین ارزش روپیه پاکستان ایجاد کند.

آصف به خبرنگاران گفت: برنامه صندوق بین‌المللی پول، که به دلیل شرایط فعلی از روی اجبار مجبور شدیم دوباره وارد آن شویم، شرایط بسیار سخت را برای پاکستان تعیین کرده است.

وزیر دفاع پاکستان در پاسخ به پرسشی مبنی بر کمبود شدید ذخایر ارزی در پاکستان و متعاقب آن کاهش ارزش روپیه در برابر دلار گفت واردات این کشور که به دلیل کاهش ذخایر باید متوقف می‌شد، به تدریج کاهش خواهد یافت.

 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار