به گزارش ذاکرنیوز به نقل از روزنامه "هامبورگر ابند بلات" آلمان، فنلاند و سوئد در تلاش برای پیوستن به ناتو هستند، در حالی که ترکیه مانع از آن می شود. این همان چیزی است که در سفر امروز "آنالنا بائربوک"، وزیر امور خارجه آلمان به این دو کشور به آن پرداخته خواهد شد. اما همچنین مسئله تحویل تسلیحات به اوکراین هم مطرح خواهد شد.
آنالنا بائربوک (سبزها)، وزیر امور خارجه آلمان امروز دوشنبه در یک سفر دو روزه به فنلاند و سوئد سفر می کند. تمرکز اصلی باید بر پذیرش برنامه ریزی شده هر دو کشور در ناتو باشد، اما همچنین بر کمک به اوکراین که مورد حمله روسیه قرار گرفته است. در این سفر نشستی با پکا هاویستو، وزیر امور خارجه فنلاند و بازدید از یک مرکز حفاظت مدنی زیرزمینی در هلسینکی پایتخت فنلاند برنامه ریزی شده است. وی روز سه شنبه به سمت استکهلم، پایتخت سوئد به سفر خود ادامه خواهد داد.
تحت تأثیر جنگ روسیه علیه اوکراین، فنلاند و سوئد مشترکاً در ماه می 2022 درخواست عضویت در ناتو را مطرح کردند. همه 30 عضو این اتحاد دفاعی باید الحاق این دو کشور را تصویب کنند. 28 عضو قبلاً این کار را انجام داده اند و فقط مجارستان و ترکیه هنوز این کار را انجام نداده اند.
ترکیه مدت هاست که مانع گسترش ناتو در شمال بوده است. او موضع خود را در درجه اول با این واقعیت توجیه می کند که سوئد اقدام کافی علیه سازمان های تروریستی انجام نمی دهد. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، بویژه حزب ممنوعه کارگران کرد پ.ک.ک را مد نظر دارد.
آنالنا بائر بوک در سفر خود به سوئد و فنلاند همچنین می تواند به تحویل برنامه ریزی شده تانک های نبرد اصلی لئوپارد 2 به اوکراین نیز بپردازد. هم سوئد و هم فنلاند این تانک ها را در اختیار دارند. دولت فدرال آلمان هنوز به دنبال متحدانی است که مایل به تحویل آنها باشند. سنا مارین، نخست وزیر فنلاند روز یکشنبه در رادیو Suomi گفت که دولت وی هنوز تصمیمی در این مورد نگرفته است. وی با نگاهی به مرز طولانی فنلاند و روسیه، به وضوح نشان داد که این موضوع پیچیده است. سوئد هم هنوز در مورد تحویل تانک اصلی غربی به اوکراین تصمیم نگرفته است.
البته اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد این موضوع را رد نمی کند که کشورش در نهایت هواپیماهای جنگی را به اوکراین تحویل دهد. او هفته گذشته گفت که البته در حال حاضر این مسئله برای سوئد مطرح نیست. به گفته وی در زمانی که سوئد درخواست عضویت در ناتو را داده است، اما هنوز عضو آن نشده است، باید مراقب وضعیت امنیتی متشنج بود. همه میدانند که این یک اقدام بسیار دشوار است.
ماتئوش موراویتسکی، نخست وزیر لهستان هم امروز دوشنبه با کریسترسون، نخست وزیر سوئد در استکهلم دیدن خواهد کرد. لهستان هم اعلام کرده با تحویل جت های جنگنده به اوکراین موافق است اما این کار را تنها با همکاری متحدان ناتو انجام می دهد.