به گزارش ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری سوریه(سانا)، مسئولان امور آب سوریه از اقدام خرابکارانه علیه تاسیسات تامین آب آشامیددنی در حومه درعا در جنوب این کشور و از کار افتادن دو ایستگاه پمپاژ آب خبر دادند.
این منابع بیان کردند که بر اثر این اقدام خرابکارانه، آب شماری از مناطق قطع و 150 هزار شهروند سوری از آب آشامیدنی محروم شدند.
«اسامه القادری» از مسئولان آب و فاضلاب درعا اعلام کرد: افراد ناشناس به ایستگاه پمپاژ آب تغذیه کننده شهر« نوی» در حومه شمال غربی درعا، حمله و اقدام به تخریب آن و سرقت تجهیزات برقی آن کردند که این سبب از کار افتادن این ایستگاه شد. این ایستگاه آب آشامیدنی حدود 120 نفر را تغذیه میکرد.
وی افزود: حمله دیگری به ایستگاه تامین آب« ضخ الحاره» در حومه درعا که با انرژی خورشیدی کار میکرد، انجام شد و افراد ناشناس 80 صفحه خورشیدی و دیگر تجهیزات این ایستگاه را ربودند که 30 هزار نفر از آب آشامیدنی محروم شدند.
کشته شدن سه غیرنظامی در اردوگاه الهول
سانا به نقل از منابع محلی از کشته شدن سه غیرنظامی در اردوگاه الهول تحت کنترل شبه نظامیان« قسد» وابسته به آمریکا و نظامیان آمریکایی خبر داد.
این منابع بیان کردند: سه غیرنظامی که در میان آها یک زن دیده م شود با گلوله سلاح کمری در اردوگاه الهول در حومه شرقی حسکه کشته شدند.
سانا گزارش داد: این اردوگاه شاهد هرج و مرج و شرایط سخت برای غیرنظامیان است. علاوه بر آن شرایط بهداشتی آن یک فاجعه انسانی را رقم خواهد زد زیرا نه آبی وجود دارد نه دارو و غذا. امنیتی هم در این اردوگاه تحت کنترل نظامیان آمریکایی و شبه نظامیان وابسته به آنها وجود ندارد.
ورود کاروان متعلق به نظامیان آمریکایی به حسکه
خبرگزاری رسمی سوریه از ورود یک کاروان متعلق به نظامیان امریکایی به پایگاه الشدادی در حومه حسکه در شمال شرق سوریه خبر داد و این درحالیست که دیده بان حقوق بشر سوری از احتمال احداث پایگاه نظامی جدید در سوریه توسط امریکا خبر میدهد.
سانا اعلام کرد که نیروهای امریکایی به تقویت پایگاه های خود در منطقه الجزیره ادامه میدهند و از طریق دو بالگرد نظامی، تجهیزات، مهمات و مواد لجستیک و شماری نظامی به پایگاه «الشدادی» در جنوب حسکه وارد کردند.
از طرفی دیگر سازمان دیده بان حقوق بشر سوری نیز گفت که این کاروان متشکل از 75 کامیون بود که اکثر آنها حامل خودروهای نظامی و زرهی بودند که از طریق گذرگاه مرزی «الولید» با اقلیم کردستان عراق وارد خاک سوریه شدند.
این سازمان به نقل از منابع خود خبر داد که نیروهای ائتلاف بین المللی به رهبری امریکا این کاروان را با هدف احداث پایگاه نظامی جدید در شمال و شرق سوریه وارد کردند.
اکثر خاک استان های حسکه، دیر الزور و الرقه که سرشار از منابع انرژی هستند، تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) که تحت حمایت ائتلاف بین المللی به رهبری امریکا هستند، قرار دارد.
نیروهای آمریکایی در حالی در سوریه حضور دارند که نه مجوزی از سوی شورای امنیت برای آنها صادر شده است و نه به دعوت سوریه آمدهاند.
هدف اصلی دولت سوریه دست یابی به راهکار سیاسی و بازسازی و نیز بازگشت آوارگان است اما نیروهای آمریکایی در راستای نابودی این تلاشهای مسالمت آمیز دولت سوریه حرکت میکنند.
دمشق حضور نظامی آمریکا در سوریه را غیرقانونی میداند و اینکه هدفش غارت منابع طبیعی سوریه است و بارها هم به شورای امنیت درباره سرقت منابع نفتی و غلات سوریه، شکایت برده است.
ملت سوریه از حضور نیروهای آمریکایی در کشور خود ناراضی هستند و این نیروهای اشغالگر را به مثابه چالشی در مقابل تلاشهای دولت سوریه میدانند.
صبح 23 مارس گذشته 300 تانکر حامل نفت دزدیده شده سوریه از طریق گذرگاه غیرقانونی «المحمودیه» به عراق برده شد.
در واقع نیروهای اشغالگر آمریکایی ماهانه دهها محموله نفت مسروقه را به عراق میبرند. علاوه بر آن شبه نظامیان «قسد» مورد حمایت آمریکا روزانه 140000 بشکه نفت خام میزدند و این طبق گفته «غسان خلیل» استاندار حسکه است. این اقدامات شبه نظامیان «قسد» با حمایت کامل اشغالگران آمریکایی در سوریه انجام میگیرد.
«بسام طعمه» وزیر نفت و منابع طبیعی در 18 مارس گذشته اعلام کرد که آمریکا بر بیش از نود درصد از ذخایر نفت خام سوریه که در بخش شمال شرقی سوریه قرار دارد، سیطره دارد.
وی به خسارات ناشی از سرقت نفت سوریه در نتیجه راهزنی آمریکاییها اشاره کرد و گفت که این از 92 میلیارد دلار فراتر رفته است.
با این حال واشنگتن با هدف سرپوش گذاشتن بر اقدامات جنایتکارانه خود در سوریه به هجمه علیه دمشق و مسکو روی آورده است و آنها را مسئول بحران انسانی در سوریه قلمداد میکند و به این اکتفا نکرده و در راستای بی ثباتی سوریه حرکت کرده است.
واشنگتن با جنجال فراوان از کمکهای انسانی به سوریه سخن به میان آورده است در حالی که با رصد این کمک ها مشخص میشود که به سمت تروریستها در شمال غرب سوریه رهسپار میشوند.
آمریکا با غارت غلات سوریه به بحران انسانی در سوریه دامن میزند که محمولههای زیادی از طریق گذرگاه غیرقانونی «سیمالکا» عازم عراق میشود تا بحران غذایی در سوریه تشدید شود.
اقدامات جنایتکارانه آمریکا زمانی بیشتر ملموس میشود که نیروهای اشغالگر آمریکایی مانع از فروش محصولات کشاورزان در مناطق اشغالی به دولت سوریه میشوند.
علاوه بر اینکه محصولات کشاورزان سوری را در مناطق تحت اشغال شبه نظامیان «قسد» با قیمت ناچیز میخرند، هواپیماهای آمریکایی محصولات گندم در شمال شرق سوریه را به آتش میکشند و با پرواز در ارتفاع پایین موجبات رعب و وحشت غیرنظامیان را فراهم میآورند.
واشنگتن به شکل منظم و مداوم اقدام به سرقت غلات سوریه از دشتهای کشاورزی و نفت از چاههای آن با هدف طولانی کردن بحران و وارد کردن زیان به ملت سوریه میکنند و این را جز تروریسم اقتصادی و جنایت ضد بشری نمیتوان، نامید.