هنرمند باید همیشه تشنه یادگیری باشد

کارتونیست اردبیلی گفت: فردی که قدم در عرصه هنر می‌گذارد، باید همیشه تشنه یادگیری باشد.

به گزارش ذاکرنیوز، فاطمه اکرامی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آموزش و یادگیری فرایندی جدایی‌ناپذیر از زندگی یک هنرمند است، مثلاً اگر هر رشته و شغلی تا مقطع دکترا یا فوق دکترا نیاز به آموزش داشته باشد تا فرد به دست آوردی منطقی و کاربردی برسد، در هر رشته هنری یادگیری تا آخرین لحظه از زندگی هنرمند با وی خواهد بود چون به‌اندازه تمام هنرمندان جهان سبک و تکنیک جدید برای یادگیری وجود دارد.


وی اضافه کرد: در مورد رشته کارتون و کاریکاتور، هنرمندان برجسته‌ای در سطح استان داریم ولی به نظر می‌رسد که یادگیری در این رشته هنری بیشتر خودآموز بوده و است که این روش یادگیری مستلزم سعی و خطای فراوان و متعاقباً صرف زمان زیادی است.


این کارتونیست اردبیلی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برای ارتقای سطح آموزش در رشته شما چه باید کرد، گفت: یک مورد خیلی خوب و مؤثری که در کلان‌شهرها شاهد آن هستیم این است که خانه کاریکاتورِ یک سری از استان‌های فعال معمولاً وبینارهای آموزشی برای ارتقای سطح اعضا و حتی سایر علاقه‌مندان به هنر برگزار می‌کنند که بسیار ارزشمند است.


اکرامی تصریح کرد: هرچند تا به امروز شاهد چنین رویدادی در اردبیل نبوده‌ام اما با توجه‌ به این که امروزه دیگر زمان و انرژی کافی برای گلایه و صرفاً انتظار برای تغییر شرایط را نداریم پس باید خودمان به طریق دیگری دست‌به‌کار شویم که با توجه‌ به مجازی شدن بسیاری از آموزش‌ها، به نظر می‌رسد که علاقه‌مندان، دیگر محدودیت‌های جغرافیایی قبل را برای دسترسی به اساتید و آموزش‌های لازم ندارند که این یکی از دستاوردهای مثبت حاصل از تغییرات جبری دوران کرونا بوده و است.


این کارتونیست اردبیلی اضافه کرد: باتوجه‌به اینکه تصور می‌کنم، حمایت مؤثر نهادهای متولی می‌تواند برگزاری کلاس‌های آموزشی، کارگاه‌ها، ایجاد محیطی پویا برای جلسات یا برگزاری مناسبت‌ها و جشنواره‌ها به‌صورت مستمر باشد، شاهد چنین حمایت‌هایی نیستیم.


وی ادامه داد: هدف از این صحبت (ها) گلایه و شکایت نیست چون شخصاً منتظر حمایت نهاد خاصی نیستم و فقط می‌خواهم بگویم که هنر و هنرمند در هر زمان و مکانی مسیر خود را طی خواهد کرد و این هوشمندی یک نهاد یا حتی حاکمیت یک منطقه جغرافیایی در جهان خواهد بود که با حمایت‌های معنوی و مادی، از ابزار هنر برای فرهنگ‌سازی و ارتقای بشریت بهره ببرد.


به گفته این هنرمند اردبیلی، جهان غرب، چنان به قدرت هنر پی برده است که برای ساختن فرهنگ و تاریخ و اسطوره جعلی از هنر به‌عنوان یک راهبرد و ابزار اساسی بهره می‌برد وگرنه قدمت سوپرمن کجا و رستم و سهراب کجا؟


اکرامی تشریح کرد: هنر کارتون و کاریکاتور باتوجه‌به ماهیت خبری و پیام رسانی خود، معمولاً همکاری تنگاتنگی با رسانه ها و مطبوعات دارد ولی تا به امروز شاهد چنین همکاری بین مطبوعات و هنرمندان اردبیلی نبوده‌ام؛ هرچند که هنرمندان سایر شهرها هم معمولاً به علت عدم پرداخت به موقع یا مبالغ ناچیز دریافتی از درآمد حاصل راضی نیستند.


به گفته این هنرمند اردبیلی، یک منبع دیگر درآمدی، شرکت در جشنواره‌های داخلی و خارجی است که نمی‌تواند منبع درآمدی ثابت و مطمئنی به‌حساب بیاید و متأسفانه یا خوشبختانه اکثر کسانی که در هنر کارتون و کاریکاتور فعالیت دارند یا کارمند و معلم هستند یا در خوش‌بینانه‌ترین حالت با تصویرسازی و همکاری با ناشران امرارمعاش می‌کنند.


اکرامی اضافه کرد: اگر کسی هنر را به‌عنوان منبع درآمد خود انتخاب کند باید واقعیت‌ها را پذیرفته و ابتدا در جهت پیشرفت هنری و تکنیکی خود زمان و انرژی بالایی گذاشته و بتواند سطح کیفیت کارهای خود را ارتقا داده و بعد به ابعاد درآمدزایی فرا مرزی بیندیشد و همچنین فقط در یک شاخه هنری خاص فعالیت نداشته باشد.


انتهای پیام

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار