به گزارش ذاکرنیوز، عطر عود و اسپند فضای شهرها و محلات را پر کرده است و هریک به نوعی دست به کار شدهاند تا به آقا و مولایمان در آستانه نیمه شعبان شادباش گویند.
هشتک های مجازی از چندی پیش به اوج رسیده و کاربران حقیقی فضای مجازی با تغییر عکس پروفایلها و یا دل نوشتههایی در مدح و ثنای فرزند فاطمه (س) هشتک های مختلفی را به راه انداختند.
دختران و پسران مازندرانی سرودهایی را در وصف مولا و مقتدا و فرمانده از بر شدهاند و آن را در صفهای کلاس و مدرسه همخوانی میکنند. حال و هوای مساجد و محلات مازندران که از دیرباز دل در گرو اهل بیت عصمت و طهارت دارند، بیش از دیگر زمانها مهدوی و علوی شده است. در جشنهای شعبانیه و شبهای منتهی به نیمه شعبان در مساجد و حسینه های مختلف مراسمهای گوناگونی برپا شده است.
یکی نذر صلوات کرده و دیگر شیرینی و شکلات پخش میکند، نوغلامان و پیرغلامان نیز در وصف و مدح مولا مدیحه سرایی و مولودی خوانی میکنند. در مصلی ساری و مساجد مختلف نیز برنامههای مختلفی طراحی شده است تا میلاد مسعود منجی عالم بشریت باشکوهتر از سالهای قبل برپا شود.
ویژه برنامه پیک انتظار در مازندران
برپایی موکب در شهرهای و مسیرهای مواصلاتی مازندران از دیگر برنامههایی است که در آستانه نیمه شعبان برپا شده است. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران از ۱۴ اسفند ویژه برنامههایی را با عنوان پیک انتظار در شهرهای مختلف استان کلید زده است.
حامد فاضلی کبریا مدیرکل کانون پرورش فکری و مسئول کمیته کودک و نوجوان ستاد گرامیداشت جشنهای نیمه شعبان در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه با هدف ترویج فرهنگ مهدویت و آشنایی کودکان با فرهنگ انتظار و اخلاق مهدوی برنامههایی طراحی شده است، گفت: این برنامهها از ۱۴ تا ۱۷ اسفند در استان برگزار میشود.
وی نمایش عروسکی، مسابقه، جنگ شادی، اجرای سرود گروهی و غیره را در قالب تریلی نمایشی از جمله برنامهها بیان کرد و گفت: این برنامهها در دوشنبه بازار چالوس، پیاده راه آیت الله کریمی، آمل میدان ۱۷ شهریور، پل سفید جنب شهرداری و ساری میدان امام حسین (ع) بوستا ولایت برگزار میشود.
موکبهای مهدوی در مازندران
امسال با همکاری شورای تبلیغات اسلامی مازندران و ورود گروههای جهادی و هیئات مذهبی، موکبهای مردمی برای اولین بار همزمان با جشنهای نیمه شعبان در مازندران طراحی شده است.
روح الله سلگی معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران با بیان جشنهای نیمه شعبان بهترین فرصت برای امیدآفرینی و شور و نشاط در جامعه است، افزود: کمیتههای مختلفی برای جشنهای مهدویت و نیمه شعبان تشکیل شده است.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر، طرح بوستان مهدوی و راه اندازی موکب مقابل فرمانداریها و راههای مواصلاتی سه گانه استان را از برنامهها برشمرد.
جشنهای مهدوی در ۶۲ مسجد مازندران
تبلیغات اسلامی مازندران با بهره گیری از ظرفیت شبکه هیئت و تشکلهای دینی و مذهبی برنامه ریزی گستردهای برای برپایی جشنهای نیمه شعبان کرده است. این سازمان اقدام به تهیه و انتشار لیست مساجد و هیئتهایی کرده که در آن جشنهای مردمی نیمه شعبان برگزار میشود. این مراسمها در ۶۲ مسجد استان همراه با جشن و مداحی و سخنرانیهای مذهبی برگزار میشود.
حجت الاسلام اصغری رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی مازندران نیز با اظهار اینکه جشنهای نیمه شعبان بهترین فرصت برای تبیین مهدویت که باعث حرکت اصلاحی در جامعه آرمانی مهدوی در ایران اسلامی خواهد شد، افزود: اهتمام فوق العاده در فضای مجازی، فرهنگ انتظار تبیین مهدویت نیز با توجه به ظرفیت خوب دیار علویان پوشش برنامههایی چون جنگ شادی، کاروان خودرویی، اجرای سرود خیابانی، پخش بانگ تکبیر لبیک یا مهدی از ماذنههای مساجد سراسر استان، آذین بندی و چراغانی سطح شهر قطعاً زیبایی کار را دوچندان خواهد کرد.
اصغری گفت: برپایی جشن مردمی همراه با ارائه خدمات اجتماعی و تبیین دستاوردهای انقلاب باشد و بنیاد مهدویت کادر تشکیلاتی را با هماهنگی استانداری مازندران ایجاد کرده و همه دستگاههای اجرایی درگیر کار هستند.
وی افزود: نذر ذبح قربانی گوسفند به نیت سلامتی و ظهور آقا امام زمان (عج)، برگزاری مسابقه کتاب خوانی، مسابقه دل نوشتهای برای امام زمان (عج)، مولودی خوانی و کاروان شادی در شهرها و پویش ۳۱۳ میلیونی ختم صلوات، همچنین سخنرانی در مساجد در سطح شهرستانها، غبار روبی و عطر افشانی گلزار شهدا، قرائت دعای ندبه و … از اهم برنامههایی است که در ایام شعبانیه و جشن نیمه شعبان اجرا میشود.
روزهای پایانی سال و تقارن آن با نیمه شعبان سبب شده تا شور و نشاط خاصی در مازندران برپا شود و مردم دیار علویان خود را برای برپایی جشن بزرگ انتظار مصادف با شب و روز میلاد منجی عالم بشریت مهیا میکنند.