نگرانی‌ها از افزایش قیمت گوشت در کرمانشاه/ کاهش قیمت در گرو حذف واسطه‌ها

افزایش ناگهانی قیمت گوشت قرمز در استان کرمانشاه در حالی به اوج خود رسیده که دلالان در سایه غفلت و عدم نظارت دستگاه‌های متولی کنترل بازار را در دست گرفته‌اند.

 به گزارش ذاکرنیوز، افزایش قیمت گوشت قرمز در استانی که یکی از مهمترین ظرفیت‌های آن تولید گوشت است، این روزها سبب کاهش خرید این محصول پروتئینی شده و شهروندان می‌گویند افزایش نظارت‌ها می‌تواند به ثبات قیمت گوشت کمک کند.

در این بین کاسبان نیز از افزایش قیمت ناراضی هستند و می‌‌گویند قیمت دام زنده به طور ناگهانی افزایش یافته و چون قیمت‌ها بالا است عرضه گوشت نیز صرفه اقتصادی ندارد، زیرا تقاضای مردم کاهش یافته است.

به نظر می‌رسد وجود واسطه‌های متعدد غیرقانونی و عدم نظارت مستمر این افزایش قیمت را به دنبال داشته و چنانچه تصمیم اساسی برای آن اتخاذ نشود این روند صعودی قیمت به یک بحران تبدیل خواهد شد، زیرا کنترل بازار به جای اینکه در دست مسئولان باشد در دست دلالانی است که به راحتی فعالیت می‌کنند.

اما مسئولان وعده داده‌اند با افزایش نظارت‌ها و تصمیمات اتخاذ شده قیمت گوشت قرمز در چند روز آینده به ثبات برسد و مردم نیز امید دارند این وعده‌های در آینده نزدیک جامه عمل بپوشاند.

محمدطیب صحرایی، استاندار کرمانشاه نیز در نشستی با فرماندار کرمانشاه، از برنامه‌های کوتاه مدت و کاربردی برای تنظیم قیمت و عرضه مناسب برخی کالاهای مهم سبد خانوار خبر داد و اظهار داشت: جهاد کشاورزی با همکاری معاونت اقتصادی استانداری با هدف منطقی کردن قیمت گوشت قرمز در کرمانشاه و ساماندهی کشتارگاه‌‌ها و میدان عرضه دام، یک برنامه تدوین کرده‌اند که قرار است با رفع موانع اجرایی شود.

وی عنوان کرد: بر اساس این برنامه در پنج نقطه کرمانشاه مکان‌هایی برای عرضه مستقیم گوشت قرمز با قیمت مناسب بدون دخالت واسطه‌ها تعیین خواهد شد.

 صحرایی کشتار گوسفند زنده در کنار خیابان‌ها را تهدیدی برای سلامت مردم دانست و گفت: قرار است مشابه ایام عید مبارک قربان، دو مرکز عرضه دام زنده در سطح شهر دایر شود و با نظارت دامپزشکی و به شکل بهداشتی پس از ذبح گوسفند، لاشه آن را تحویل مردم دهد

استاندار کرمانشاه افزود: همچنین میدان‌هایی برای عرضه مستقیم گوشت مرغ، میوه و دیگر مایحتاج ضروری راه‌اندازی می‌شود تا مردم در کوتاه‌مدت شاهد یک سامان مناسب در این حوزه باشند.

کاهش 40 هزار تومانی قیمت گوشت در روزهای آینده

عباسی، معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: در 20 روز گذشته شاهد افزایش قیمت گوشت گوسفندی در سراسر کشور بودیم که ناشی از شرایط جوی، نبود مراتع و افزایش قیمت علوفه و جو از اردیبهشت و اثرگذاری آن در شرایط کنونی بود.

توزیع گوشت گوسفندی 142 هزار تومانی بدون محدودیت در کشورواردات گوشت گرم گوسفندی از اواسط هفته آیندهوی عنوان کرد: بخشی از افزایش قیمت ناشی از فعالیت دلالان بود که به این منظور از میدان دام تا کشتارگاه بازدیدهایی انجام شده است.

عباسی از توزیع مقدار زیاد و بدون محدودیت گوشت منجمد در سطح شهر و شهرستان‌ها در فروشگاه‌ها و به صورت سیار خبر داد و گفت: در آینده نزدیک نیز گوشت گرم وارداتی توزیع می‌شود و با شهرداری هماهنگ شده که مراکز توزیع گوشت ایجاد شود.

وی افزود: در تلاش برای عرضه مستقیم گوشت هستیم به طوری که دامی که در کشتارگاه کشتار می‌شود به صورت مستقیم به دست مردم برسد و با این اقدامات در روزهای آینده قیمت گوشت حداقل 40 هزار تومان کاهش خواهد یافت.

پیگیری برای قطع دست واسطه‌ها از بازار گوشت قرمز

عبدالواحید محمدی، سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز با اشاره به تجربه موفق ساماندهی بازار مرغ، اظهار داشت: استان در زمینه تنظیم بازار گوشت مرغ موفق عمل کرد و حذف برخی واسطه‌ها از چرخه تولید، تامین عرضه، به منطقی شدن قیمت‌ها در بازار کمک کرد.

وی افزود: با هم‌افزایی و همراهی دستگاه‌های استان می‌توان این تجربه موفق را در بازار گوشت قرمز هم به اجرا گذاشت تا این کالاهای مهم با قیمت مناسب‌تری در اختیار شهروندان قرار گیرد.

محمدی خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی باید یک برنامه مدون پیرامون ساماندهی میدان دام، کشتارگاه‌ها و اصلاح شبکه توزیع ارائه دهد تا پس از تصویب در کارگروه سریعا اجرایی شود.

وی گفت: متاسفانه به دلایل مختلف در این سال‌ها واسطه‌ها در بازار دام سبک کرمانشاه نقش پررنگی داشته‌اند و همین موضوع باعث افزایش قیمت دام زنده شده است.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری افزود: در این زمینه باید با مدیریت جهاد کشاورزی، یک مجموعه ضوابط قانونی بر میدان دام زنده حاکم شود و با حذف برخی واسطه‌ها به تعادل بازار و کاهش قیمت‌ها کمک کنیم.

وی از مشکلات بازار گوشت را مرتبط با عملکرد کشتارگاه‌ها دانست و گفت: کشتارگاه‌ها نیازمند یک ساماندهی جدی در زمینه برقراری داخلی این مجموعه‌ها و همچنین حذف فرآیندهای اضافی و هزینه آفرین در قیمت تمام شده، هستند.

محمدی عنوان کرد: در سطح استان شرکت‌های بسته‌بندی گوشت متعلق به بخش خصوصی وجود دارند که از ظرفیت این مجموعه‌ها برای تأمین نیاز بخشی از بازار مصرف استفاده کنیم.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار