به گزارش ذاکرنیوز، مهمترین اخبار روزنامههای یکشنبه ـ ۲۵ مهر ماه ـ به روایت آلبرت کوچویی ـ گوینده پیشکوست به شرح زیر است:
چالشی تازه برای افغانستان
روزنامه گاردین نوشت: حمله انتحاری به مسجد شیعیان در افغانستان، هنوز، نگاه نخست بسیاری از روزنامه های جهان است. انگشت اتهام به سوی داعش است. بمبگذاری منجر به قربانی شدن دستکم چهل و هفت تن شد، حمله انتحاری که داعش به پا کرد. این دومین حملهای بود که در افغانستان، نمازگزاران شیعه را قربانی کرده است. حادثه در قندهار قلب سرزمین طالبان اتفاق افتاد. نخستین بار است که ساکنان شیعه، در این جا، هدف قرار می گیرند. این حادثه همسان با حادثه هفته پیش از آن در قندوز بود، حمله ای انتحاری که داعش به عهده گرفت. یک فعال اجتماعی به گاردین گفت: مردم انتظار تامین امنیت از سوی طالبان را دارند.
روزنامه گاردین همچنین نوشت: زندگی برای هر اتفاقی، در این زمان، پرخطر شده است. به ویژه آنکه داعش، شیعیان را در افغانستان، هدف قرار داده است. در این هنگامه دشوار، جهان باید به یاری افغانها و افغانستان بشتابد. با آمدن طالبان، داعش، شرق و شمال افغانستان را هدف بمب گذاری قرار داده بود. اما اکنون حمله به جنوب سرزمین طالبان، چالشی سختتر را علیه حکومت نشانه رفته است.
سردرگمی در مورد میانمار
ال پائیس روزنامه اسپانیایی نوشت: میانمار همچنان در پشت پردهای آهنین است. سازمان ملل میگوید در رسیدگی به پناهجویان روهینگیا، سردرگم است. اردوگاهی که پر شباهت به یک زندان جزیرهای است.
از سوی دیگر، «شین مونگ زاو» وکیل آنگ سان سوچی، تنها منبعی که خبر از رهبر پیشین و برکنارشده میانمار دارد، میگوید: او قادر به اطلاعرسانی درباره آنگ سان سوچی نیست زیرا مقام های میانمار، مانع شدهاند.
سرباز نویسنده افغانستان
فایننشال تایمز نوشت: عدنان سرور در دهه هشتاد میلادی در انگلیس به دنیا آمده است. او همیشه در زندگی، رویای افغانستان، سرزمین اجدادیاش را داشت. رویایی دلخواه برای آن سرزمین. با روی کار آمدن طالبان، راهی افغانستان شد. سربازی که دست به قلم است، او روایت سرباز نویسنده را در سفر به قلب افغانستان، نوشته است. نوشته ای که به گفته فایننشال تایمز، روزنامه انگلیس، پرصدا، ماندنی و اثرگذار است. عدنان سرور، اکنون همراه با طالبان است. از او با عنوان، خیال پرداز و شجاع یاد میکنند.
در حاشیه خبرهای امروز آمده است:
پرندههای مضطرب
لوموند نوشت: پرندههای شهری، پرندههای مضطرب. دانشمندان پژوهشگر مرکز مطالعات زیست شناسی در «شیزه» درباره اثرهای صداهای شهری، سر و صداها، روشنایی و نبود حشرهها، بر روی پرندگان کار کرده اند. اینها سبب شدهاند، تا بسیاری از پرندهها، از شهرها بگریزند. حاصل این پژوهش در مجله علمی «لوژورئال» آمده است که پرندههای شهری، پرنده های مضطرب اند.
انتهای پیام