به گزارش ذاکرنیوز، بانک توسعه اسلامی موافقت کرد تا هفت پروژه توسعهای و رفاهی برای افغانستان را تأمین مالی کند.
این تصمیم شنبه 23 اردیبهشت در جریان نشست سالانه رؤسای بانک توسعه اسلامی در جده و با حضور وزرا و هیئتهای کشورهای عضو، اتخاذ شد.
به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از «العربیه»، این پروژهها به منظور بهبود خدمات تغذیهای و بهداشتی برای کودکان و مادران در مناطق دورافتاده روستایی در افغانستان اجرا خواهند شد. مقابله با بیماریهای ناشی از مصرف آب آلوده مانند وبا از طریق ارائه سیستمهای تصفیه آب به کمک انرژی خورشیدی از هدفهای دیگر این پروژه عنوان شده است.
ارزش دو پروژه توسعهای این بانک که با حمایت صندوق امانی بشردوستانه افغانستان و صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) امضا شد، هریک دو میلیون دلار برآورد شده است.
این دو پروژه به کمک یونیسف به ارائه خدمات تغذیهای «نجاتدهنده» و آب پاک برای دهها کودک آسیبپذیر در استانهای قندهار، لوگر، پکتیا و دیگر مناطق روستایی افغانستان اختصاص خواهد یافت.
دفتر یونیسف در افغانستان نیز در توئیتی در مورد این پروژهها نوشت که از طریق این کمک صندوق امانی بشردوستانه افغانستان میتواند برای بیش از 18 هزار و 700 کودک مبتلا به سوءتغذیه حاد در افغانستان درمانهای غذاهای آماده تهیه کند.
به گفته یونیسف، آنها از طریق این پروژه برای 32 هزار نفر از ساکنان روستاها در افغانستان آب آشامیدنی سالم فراهم خواهند کرد.
سومین پروژهای که در چارچوب این همکاریها اجرا خواهد شد، یک پروژه دو میلیون دلاری دیگر است که با همکاری سازمان بینالمللی مهاجرت به منظور تامین آب آشامیدنی سالم برای بیش از 13 هزار نفر انجام میشود.
محمد الجاسر، رئیس گروه بانک توسعه اسلامی، هنگام امضای این توافقنامهها گفت: امضای این توافقنامهها گواه مؤثرترین و مشارکتیترین تلاشهای تیمی است.
صندوق امانی بشردوستانه افغانستان سال 2022 با شرکت 57 کشور عضو سازمان همکاری اسلامی تأسیس و هدف آن بهبود وضعیت بحران انسانی و اقتصادی در افغانستان اعلام شد. این صندوق به ابتکار پاکستان تأسیس شد.
رئیس بانک توسعه اسلامی همچنین از کمک 30 میلیون دلاری عربستان سعودی به این صندوق از طریق مرکز امداد و کمکهای بشردوستانه ملک سلمان، کمک سازمان همکاری اسلامی برای بسیج منابع در سراسر جهان و کمک دولتهای الجزایر کویت، مالزی و ترکیه به صندوق امانی بشردوستانه افغانستان قدردانی کرد. او تأکید کرد: ما مشتاقانه منتظر دریافت کمکهای بیشتر کشورهای عضو و سایر ارائهدهندگان به صندوق هستیم.
الجاسر افزود که کار روی دسته بعدی پروژهها که از طریق کمکهای سخاوتمندانه صندوق توسعه عربستان سعودی تأمین میشود، هم آغاز شده است.
سلطان عبدالرحمن المرشاد، مدیرعامل صندوق توسعه عربستان سعودی، هم در برنامه امضای این توافقنامه گفت: این توافقها کمکهای ملموسی برای تقویت یک چارچوب اصولی به منظور دستیابی به توسعه فراگیرند.