به گزارش ذاکرنیوز، روزنامه "پاسایر نویه پرسه در گزارشی نوشت: جورجیا ملونی، امروز (پنج شنبه) به عنوان نخست وزیر سومین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا به بروکسل سفر می کند. او در آنجا با "اورزولا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا و روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا دیدار خواهد کرد. ملونی که همیشه از اروپا انتقاد کرده یا با آن دشمنی داشته است حالا در اولین سفر خارجی خود به پایتخت اروپا پرواز می کند. این یک سیگنال است - اما چه نوع پیامی دارد؟
لفاظی های ملونی در قبال اتحادیه اروپا اخیراً کم ترسختگیرانه بوده است. در اواسط سپتامبر، رهبر حزب راست افراطی برادران ایتالیا اعلام کرد که کشورش مانند سایرین از منافع ملی خود دفاع خواهد کرد. بر این اساس، بروکسل کنجکاو بود که بداند با روی کار آمدن ملونی برای اتحاد کشورها چه اتفاقی خواهد افتاد.
در ادامه این گزارش آمده است: اندکی قبل از انتخابات، فون در لاین به ملونی و رقبای او هشدار داد که خیلی از خط خارج نشوند. او خطاب به احزاب راست افراطی در ایتالیا گفت که اگر دستورالعملهای اتحادیه اروپا نقض شود، بروکسل ابزار مناسبی برای واکنش دارد. ملونی و متحدانش آن را به عنوان یک تهدید خواندند. با این حال بروکسل آرام بود زیرا برایش خیلی مهم نیست که چه کسی در رم قدرت را در دست دارد، هر دولتی که باشد به میلیاردها دلار از صندوق کرونای اتحادیه اروپا وابسته است.
تنها یک ماه و نیم پس از پیروزی ائتلاف راستگرایان در ایتالیا اکنون به نظر میرسد که این ائتلاف رویکرد خود در قبال بروکسل را تغییر داده است. ملونی در اولین سخنرانی اصلی خود در پارلمان گفت: ایتالیا به طور کامل بخشی از غرب، سیستم اتحاد، عضو موسس اتحادیه اروپا، منطقه یورو و اتحاد آتلانتیک است. وی تاکید کرد که ایتالیا نمی خواهد در یکپارچگی اروپایی خرابکاری کند، بلکه می خواهد به اتحادیه اروپا کمک کند تا به بحران ها واکنش موثرتری نشان دهد.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: توبیاس مورشل از بنیاد فردریش ایبرت وابسته به حزب سوسیال دموکرات در رم می گوید که ملونی می داند که ایتالیا به اروپا و به ویژه به پول صندوق کرونا وابسته است. از نظر دولت جدید ایتالیا این پرداخت ها به هیچ عنوان نباید به خطر بیفتد. علاوه بر این، دولت او باید در چند هفته آینده بودجه 2023 را به پارلمان بیاورد.
به این ترتیب هدف از سفر ملونی به بروکسل احتمالاً در درجه اول بررسی آزادی سیاست مالی است. مورشل میگوید برای بودجه، ملونی به یک سیگنال واضح از بروکسل در مورد اینکه تا چه اندازه میتوان معیارهای ثبات و در نتیجه اندازه بدهی جدید را گسترش داد نیاز دارد. پول اضافی بهویژه برای جلوگیری از افزایش شدید قیمتهای انرژی، به فوریت برای ایتالیا مورد نیاز است.
روزنامه دی ولت آلمان هم در گزارشی نوشت: جورجیا ملونی روز پنجشنبه به بروکسل سفر می کند. این واقعیت که منتقد سابق اتحادیه اروپا این شهر را برای اولین سفر خارجی خود به عنوان نخست وزیر ایتالیا انتخاب کرد، نشان می دهد که اتحادیه اروپا دیگر برای وی دشمن نیست. با این حال احتمالا این اقدامی تحریک کننده برای برلین خواهد بود.
در ادامه این گزارش آمده است: روز پنجشنبه، جورجیا ملونی، نخست وزیر جدید ایتالیا، اولین سفر خارجی خود را آغاز خواهد کرد. او قبل از همه جا به بروکسل می رود. ملونی ناسیونالیست دست راستی که تا چند ماه پیش هنوز با انتقادات خود از اتحادیه اروپا شناخته شده بود، نشان می دهد که اکنون اولویت های دیگری دارد؛ اتحادیه اروپا دیگر برای ملونی دشمنی نیست که برای جمع آوری رای باید با آن مبارزه می کرد و از این پس مهم ترین متحد ایتالیا می شود.
این تغییر جهت نشان می دهد که ملونی سیاست واقعی را در رابطه با اتحادیه اروپا دنبال خواهد کرد. وی می داند که موفقیت کشورش و دولتش به طور جدایی ناپذیر با اتحادیه اروپا مرتبط است: به دلیل حدود 190 میلیارد یورویی که بروکسل به عنوان بخشی از صندوق بازیابی کرونا "نسل بعدی اتحادیه اروپا" به رم منتقل می کند، به دلیل سیاست مالی اتحادیه اروپا که برای قواعد بودجه ایتالیا تعیین کننده است و به ویژه به دلیل موضوع سیاست مهاجرت، که در آن ملونی به حمایت بیشتر از سوی بروکسل امیدوار است.
در این شرایط دولت فدرال آلمان احتمالاً به این لحنهای دوستانهتر ایتالیا توجه خواهد کرد، زیرا اگر ملونی اکنون خود را به عنوان یک نخست وزیر میانه رو و قابل اعتماد نشان دهد، در بروکسل جدی گرفته میشود. از این گذشته، ایتالیا به عنوان سومین اقتصاد بزرگ و کمک کننده خالص به بودجه اتحادیه اروپا پس از آلمان و فرانسه، مهمترین بازیگر در آنجاست. منافع این کشور در بروکسل شایسته شنیده شدن است و این می تواند برای آلمان مشکل ساز شود، زیرا منافع ایتالیا از بسیاری جهات با منافع آلمان در تضاد است.
به عنوان مثال ملونی در حال ترویج ایده تعیین سقف قیمت گاز در سراسر اتحادیه اروپا است که اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان خیلی با آن موافق نیست.علاوه بر این، ملونی قصد دارد پیمان ثبات اتحادیه اروپا را که سیاست مالی کشورهای اتحادیه اروپا را تعیین می کند تضعیف کند، و مایل است اتحادیه اروپا در آینده به طور مشترک به بدهی خود ادامه دهد و هر دو پیشنهاد برای کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان یک خط قرمز است.
تنها در حوزه سیاست مهاجرت ، منافع آلمان و ایتالیا می توانند در کنار هم قرار گیرند، حتی اگر در نگاه اول اینطور به نظر نرسد. ماتئو پیانتدوسی، وزیر کشور جدید ایتالیا، اعلام کرد که از ورود کشتیهای نجات دریایی با پرچم آلمان به بنادر ایتالیا خودداری میشود و خاطرات دوره «بندر بسته» را که ماتئو سالوینی دنبال کرده بود، تداعی میکند. اما در عین حال، ایتالیا و آلمان هر دو مشتاق سازماندهی مجدد سیاست مهاجرت در اتحادیه اروپا هستند.
به خصوص این مسئله جالب است که ملونی در زمینه مسائل مالی با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه همسو است. اگر او ماهر باشد، می تواند برای پیشبرد منافع خود با ماکرون متحد شود . زیرا زمان پیدا کردن اتحاد علیه منافع آلمان خوب است , روابط بین فرانسه و آلمان در حال حاضر در نقطه پایینی قرار دارد.
از طرفی سایر کشورهای اتحادیه اروپا نیز از اینکه برلین همیشه قبل از در نظر گرفتن منافع بقیه اتحادیه اروپا منافع خود را در نظر می گیرد آزرده خاطر هستند. علاوه بر این، موقعیت آلمان در حال حاضر ضعیف تر از حد معمول است.در حالی که آلمان به طور معمول خود را الگوی اتحادیه اروپا می داند، اکنون باید بپذیرد که اشتباهاتی مرتکب شده است. مهمتر از همه، وابستگی بیش از حد به گاز روسیه شرایط خوبی را برای آلمان ایجاد نکرده است. بنابراین، شرایط خوبی برای تضعیف سلطه آلمان در اتحادیه اروپا است.
اما این تنها در صورتی می تواند موفقیت آمیز باشد که ملونی در اولین حضور خود در بروکسل چهره خوبی را از خود نشان دهد.