مشکلات شرکت‌های نوپای آلمانی به روایت «زوددویچه سایتونگ»

یک رسانه آلمانی در گزارشی به وضعیت ضعیف و نامناسب آلمان در بخش شرکت‌های نوپا (شرکت‌های استارت‌آپ) اشاره کرده و با استناد به اظهارات رئیس انجمن استارت آپ ها در این کشور آلمان را در معرض خطر فقر فناوری ارزیابی کرد.

به گزارش ذاکرنیوز  ، روزنامه "زوددویچه سایتونگ" در مطلبی نوشت: آلمان به عنوان یک منطقه برای استارت آپ ها تحت فشار قابل توجهی است: تعداد استارت آپ ها در سال 2022 در این کشور به میزان قابل توجهی کاهش یافته است (با 18 درصد کاهش به حدود 2600 استارت آپ رسیده است.) همواره شرکت‌های فناوری جوان و نوپای بیشتر و بیشتری توسط سرمایه‌گذاران خارجی خریداری می‌شوند (203 معامله در سال 2022 ( . مقدار سرمایه ریسک سرمایه گذاری شده در این بخش تقریباً به نصف کاهش یافته است (با 41 درصد به 9.9 میلیارد یورو در سال 2022.)

در ادامه این گزارش آمده است: افزایش هزینه های انرژی، تورم و کمبود کارگران ماهر بر کل اقتصاد آلمان فشار وارد می کند. اما در حالی که شرکت‌های مستقر اغلب بهتر می‌توانند چنین بحران‌هایی را کاهش دهند، استارت‌آپ‌ها معمولاً در صورت کوچک‌تر یا حتی کامل شدن دورهای تأمین مالی موجودیت خود را در معرض خطر می بینند. کمبود کارگران ماهر نیز به طور فزاینده ای به ترمزی برای این شرکت های در حال رشد تبدیل می شود.

همچنین برای "اولاف شولتز"، صدراعظم آلمان نیز این مسئله روشن است که باید جسارت بیشتری برای پیشرفت دراین زمینه ایجاد شود.

اولاف شولتز اخیرا در مراسم جوایز استارت‌آپ آلمان که سالانه توسط انجمن فدرال استارت‌آپ آلمان اعطا می‌شود، گفت: صحنه استارت‌آپ به ما نشان می‌دهد که چقدر مهم است که «اولین محرک» باشیم. وی افزود: آلمان همچنین می‌خواهد در مسیر بی‌طرفی آب‌وهوایی «اولین محرک» باشد و به شرکت‌هایی نیاز دارد که «فقط چند ماه می‌توانند کارهای به ظاهر غیرممکن را به روزمرگی تبدیل کنند».

وی افزود: بنابراین، دولت می‌خواهد شرایط مکانی را برای استارت‌آپ‌ها بهبود بخشد. "کریستین میله"، سرمایه‌گذار و رئیس انجمن استارت‌آپ‌ها، به وضوح بیان می‌کند که چقدر این مسئله ضروری است و آلمان در معرض خطر فقر فناوری قرار دارد.

وی هشدار داد که در رقابت بین المللی برای نوآوری، آلمان بیشتر از قبل عقب می ماند. این مقام اقتصادی در آلمان گفت: در حالی که شرکت ها در ایالات متحده و چین بیشتر و بیشتر برای تحقیق و توسعه هزینه می کنند، شکاف سرمایه گذاری در این بخش ها در آلمان در حال افزایش است. وی تاکید کرد: چشم انداز تحقیقات خوب است، اما مشکل در عملی کردن آن است. میله درباره کمبودها در آلمان در این زمینه هشدار داد.

در حالی که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه مدت هاست کشورش را یک ملت استارت آپ، معرفی کرده است و به طور منظم با بنیانگذاران ملاقات می کند، اما اولاف شولتز در مورد نگرانی های استارت آپ ها اولین محرک نبوده است.

برای استارت‌آپ‌ها، مشارکت در سود ابزار مهمی برای جذب استعدادها است، زیرا شرکت‌های جوان معمولاً در ابتدا نمی‌توانند به اندازه شرکت‌های تاسیس شده حقوق پرداخت کنند. در زمان کمبود کارگران ماهر، این نقطه ضعف بسیار سنگین تر می شود، همچنین در رقابت بین المللی، جایی که، برای مثال، در ایالات متحده آمریکا فضای بسیار بیشتری برای مانور وجود دارد.

حالا با قانون تامین مالی آینده، که تحت رهبری "کریستین لیندنر"، وزیر دارایی آلمان ایجاد می شود، شرایط باید بهبود یابد. شولتز توضیح داد که در حال حاضر یک "لمس نهایی" روی پیش نویس قانون در حال انجام است و باید در تابستان وارد کابینه شود.

این قانون در نظر دارد کمک‌های مالیاتی برای مشارکت در سرمایه کارکنان را از 1440 یورو قبلی به 5000 یورو افزایش دهد و مشکل «درآمد خشک» را نیز حل کند. همچنین قرار است عرضه اولیه سهام آسان تر شود، برای مثال با کاهش حداقل سرمایه مورد نیاز برای این کار از 1.25 میلیون یورو فعلی به 1 میلیون یورو.

میله این مسئله را روشن کرد که در مورد سرمایه چقدر نیاز به پیشرفت وجود دارد. به گفته وی از نظر سرانه سرمایه گذاری در شرکت های نوپا، آلمان ضعیف تر از مکان های اروپایی قابل مقایسه مانند فرانسه، هلند یا انگلیس است - و به گفته وی فاصله تا اکوسیستم ایالات متحده حتی بیشتر است.

نه تنها برای استارت آپ ها، بلکه به عنوان یک مکان تجاری به طور کلی، فرانسه در حال حاضر روی گسترش بیشتر موقعیت پیشرو خود کار می کند. بر اساس مطالعه اخیر EY، این کشور در سال 2022 بیش از هر کشور دیگری در اروپا سرمایه گذاری خارجی را جذب کرد.

بر این اساس، تعداد پروژه های سرمایه گذاری در فرانسه در سال گذشته پس از افزایش 24 درصدی در سال قبل با سه درصد افزایش به 1259 پروژه رسید. انگلیس در رتبه دوم قرار دارد (929 پروژه، کاهش شش درصدی نسبت به سال قبل). آلمان با 832 پروژه با یک درصد کاهش در رتبه سوم قرار دارد.

ماکرون می خواهد هفته آینده قانون صنعتی جدیدی را تصویب کند که احتمالاً به نفع استارت آپ ها نیز خواهد بود. یکی از اهداف این قانون تسریع توسعه فناوری های آینده است. میله هم خواستار سرعت بیشتر در این زمینه از طرف دولت فدرال است. وی در این باره گفت: آلمان باید رهبر بازار جهانی برای استارت آپ ها شود - اما برای این کار ما به شرایط چارچوب بهتری برای شرکت های جوان نیاز داریم.

"شولتز" اطمینان داد که استارت‌آپ‌ها در آینده باید قدرت و انرژی خود را در تولید محصولات و «نه بروکراسی» قرار دهند. با این حال، آلمان به احتمال زیاد در مورد دیجیتالی‌سازی همچنان عقب است.به ویژه ورود کارگران ماهر از خارج از کشور به دلیل فرآیندهای آهسته به تعویق افتاده اند. یک مطالعه OECD اخیرا نشان داد که آلمان در رقابت برای استعدادهای برتر عقب تر است که این به طور فزاینده ای بر استارت آپ ها تأثیر می گذارد.

میله هشدار داد: بدون ورود متخصصان واجد شرایط - مهم نیست در کدام حوزه - ما نمی توانیم با تحولات ناشی از تغییرات جمعیتی و فراتر از آن کنار بیاییم.

 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار