به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرنگار مهر، علی آذری عصر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: پروژه خط انتقال آب و آبرسانی از سد تبارک دارای تأثیرات مثبت بر کیفیت آب و کاهش تنشهای آبی داشت.
نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه این پروژه بهعنوان بزرگترین و ارزشمندترین اقدام در منطقه محسوب میشود، گفت: این پروژه که به دلیل نوسانات اقتصادی و تغییرات قیمتها با تأخیر چهارساله مواجه شد، بالاخره خرداد سال جاری به مرحله بهرهبرداری رسید.
وی همچنین به مشکلات آلودگی آب پیش از اجرای این پروژه اشاره کرد و افزود: آب تصفیهشده که اکنون در دسترس مردم قرار دارد، نهتنها شفاف است، بلکه از خطرات جدی مانند بیماریهای کلیوی و کبدی که ناشی از آلودگی آب بود، جلوگیری میکند.
آذری بابیان مشکلات موجود در حوزه انرژی و گاز در منطقه گفت: اقتصاد کشور بهطور مداوم در حال تغییر است و ما بهعنوان نمایندگان مردم، باید در کنار یکدیگر برای حل این مشکلات تلاش کنیم.
مشکلات انرژی و گاز در مرز باجگیران نیازمند پیگیری جدی بود
نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه مشکلاتی ازجمله نبود گاز در منطقه مرزی باجگیران نیازمند پیگیری جدی و مستمر بوده است، تصریح کرد: در گذشته، نمایندگان قبلی زحمات زیادی برای حل این موضوع کشیده بودند، اما به دلیل عدم همکاری وزارتخانهها، پروژهها قفلشده بود.
وی با تأکید اینکه هدف اصلی از پیگیری این پروژهها، تأمین گاز برای روستاها و شهرهای فاقد گاز بوده است، افزود: با توجه به تغییرات ناگهانی اقتصادی، اگر پروژهها از مراحل ابتدایی کلنگ زنی آغاز میشد، امروز وضعیت بهتری داشتیم.
هزینههای پروژه استخر دانشآموزی قوچان به ۶۰ میلیارد تومان رسید
آذری به پیشرفتهای پروژههای ورزشی و چالشهای اقتصادی در منطقه اشاره کرد و گفت: پروژه استخر دانشآموزی و استخر عمومی این شهرستان که در حال حاضر به بهرهبرداری رسیده، نشاندهنده تلاشها در بهبود زیرساختهای ورزشی است.
نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی به هزینههای بالای ساخت استخر دانشآموزی نیز اشاره و تصریح کرد: این استخر بعد از ۱۶ سال به ۶۰ میلیارد تومان رسیده که نشاندهنده اهمیت این پروژههاست.
وی بابیان اینکه این پروژهها باوجود فشارهای اقتصادی و تغییرات ناگهانی در کشور، به سرانجام رسیدهاند، افزود: متأسفانه برخی از تصمیمگیریها باعث ایجاد مشکلاتی برای استخر شده است که اصلیترین مشکل آن واگذاری پروژه به بخش خصوصی و ناتوانی مدیریت آن بود.
آذری در خصوص آخرین وضعیت استخر مهر و تأکید وزارت ورزش و جوانان مبنی بر مولدسازی اموال در قالب قراردادها و رساندن به بهرهوری گفت: بر اساس دستور وزیر ورزش و جوانان این استخر به یکی از هیئتهای ورزشی یا خود تربیتبدنی واگذار میشود تا درآمد حاصل از آن صرف نگهداری و توسعه ورزش در شهرستان شود.
فاز اول بیمارستان جدید قوچان با ساخت ۱۷۰ تخت
نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالشهای موجود در راهاندازی بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی قوچان اظهار کرد: باوجود تصویب اولیه این پروژه، تغییرات دولت و مشکلات اداری باعث شد که روند پیشرفت آن با اختلال مواجه شود.
وی ادامه داد: مجوز ماده ۲۳ برای این پروژه پس از پیگیریهای فراوان اخذ شد که در فاز اول آن ساخت بیمارستان با ۱۷۰ تخت خواب به مرحله اجرا خواهد رسید و در فاز دوم ۱۵۰ تخت باقیمانده تکمیل میشود.
آذری اضافه کرد: منطقه ویژه اقتصادی نیز از دیگر پروژههایی است که با مشکلاتی مواجه بود، اما با پیگیریهای مداوم، این موضوع به نتیجه رسید و اکنون در حال بررسی ظرفیتهای موجود برای استفاده از این منطقه هستیم.
نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی به مشکلات زیرساختی در شهرک صنعتی شماره ۲ قوچان اشاره کرد و گفت: پروژههای زیرساختی مانند پست برق و تأمین آب ازجمله مواردی هستند که بر روی جذب سرمایهگذاران تأثیر مستقیم دارند، در حال حاضر در حال پیگیری انتقال آب از سطح تبارک به شهرک صنعتی هستیم تا این مشکل حل شود.
مرزها فرصتهای زیادی برای توسعه اقتصادی فراهم میکنند
وی با تأکید بر اینکه طی سالهای گذشته توجه کافی به مرزها بهویژه مرز باجگیران صورت نگرفته بود، تصریح کرد: مرزها فرصتهای زیادی برای توسعه اقتصادی فراهم میکنند، اما متأسفانه در گذشته برخی تصمیمات باعث ایجاد حواشی و مشکلاتی در این زمینه شده است.
آذری با اشاره مشکلات ملکی پروژه مجتمع فرهنگی این شهرستان و ضرورت حل اختلافات حاشیهای آن تصریح کرد: برای ایجاد خانه جوان از محل اعتبارات ارزشافزوده یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اختصاصیافته که با تخصیص آن پروژه سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی در خصوص وضعیت پروژههای آبخیزداری و مشکلات گذشته در تأمین بودجه، یادآور شد: باوجود سختیهای مالی، چهار تا پنج بند آبخیزداری ارزشمند در منطقه ایجادشده که تأثیرات مثبتی بر منابع آبی ما داشته است.
وی افزود: این بندها اکنون چاههای آب را تغذیه میکنند و باعث پیشگیری از تنشهای آبی شدهاند، اگرچه در ابتدا ممکن است مردم ناراضی باشند، اما امروز میبینیم که این اقدامات چگونه به بهبود وضعیت کمک کرده است.
نارضایتیهای عمومی از عملکرد شوراها
آذری همچنین از پروژههای مهم مانند آزادراه مشهد-چناران و پروژههای جادهای سبزوار یادکرد و گفت: ما در حال پیگیری این پروژهها هستیم و امیدواریم با همکاری نمایندگان دیگر، مشکلات موجود حل شود.
نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی در اظهاراتی به بررسی مشکلات موجود در نهاد شوراها و نارضایتیهای عمومی از عملکرد آنها پرداخت و با اشاره به طرح اخیر یکی از نمایندگان مجلس برای حذف شوراها و امضای آن تأکید کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که شوراها به دلیل درگیریهای داخلی و ناکارآمدی، نتوانستهاند انتظارات مردم را برآورده کنند.
وی تأکید کرد: البته دیدگاه دیگر در مجلس شورای اسلامی و نمایندگان در خصوص شوراها این است که نظام شورا یکی از اصول غیرقابلحذف از ساختار دموکراتیک بوده و عدهای به دنبال هفتساله شدن دوره فعالیت این دوره شوراها بودهاند که این طرح رأی نیاورد.
آذری با انتقاد از نحوه ارتباط شوراها با نهادهای بالاتر، گفت: شوراها در بسیاری از موارد نمیتوانند بهدرستی ارتباط برقرار کنند و این موضوع باعث بروز مشکلات بیشتری میشود، ما حق نظارت داریم و باید بتوانیم مطالبات خود را بهدرستی پیگیری کنیم.