صادرات برق ایران بررسی شد؛

لبنان در انتظار برق ایران/تلاش برای اتصال شبکه برق ایران و روسیه

روزهای اخیر هیئتی از لبنان به کشورمان آمده بودند و مذاکره‌هایی در این باره انجام شده تا طرح امکان اتصال برق کشورمان به لبنان بررسی شود.

 به گزارش ذاکرنیوز، صادرات برق به ترکیه از سر گرفته شد؛ خبری که هفته گذشته وزیر نیرو اعلام کرد به نظر می‌رسد حالا نوبت به روسیه رسیده است و در تلاش است تا شبکه برقی خود را از شرق دریای خزر امکان پذیر کند. در این راستا محمدعلی فرحناکیان، مشاور وزیر نیرو در امور بین‌الملل گفت: تلاش می‌شود اتصال شبکه برق کشورمان با روسیه از سمت شرق دریای خزر هم برقرار شود. البته برای چنین اقدامی ابتدا باید تسویه با پول‌های ملی و سیستم شبکه بانکی صورت بگیرد. چرا که به گفته وزیر اقتصاد، تسویه با پول‌های ملی و سیستم شبکه بانکی هم نشستی با بانک مرکزی روسیه برگزار شد و به شکلی خواهد بود که ایران بتواند با تمام کشورهای حاشیه دریای خزر وارد تبادل با پول‌های ملی شود.


فرحناکیان در رابطه با شبکه برق رسانی دریای خزر می‌گوید: طرح اتصال شبکه برق کشورمان از سمت شرق دریای خزر طرحی است که امکان تبادل برق را در کشورهای عضو سازمان شانگهای فراهم‌تر می‌سازد. بحث اتصال شبکه برق کشورمان از شرق دریای خزر در اجلاس دریای خزر مطرح شد تا تصمیم‌گیری‌های لازم اتخاذ شود.


ایران با همه کشورهای دارای مرز زمینی تبادل انرژی الکتریکی
مشاور وزیر نیرو معتقد است کشورهای عضو شوری سابق بیشتر از نظر اتصال شبکه برق با یکدیگر امکان اتصال دارند و تنها لازم است خط سوم اتصال شبکه برق کشورمان با ترکمنستان که قبلاً خط دوم آن به بهره‌برداری رسیده بود، برقرار شود. همچنین این خط از سوی ایران تا نزدیک مرز کشیده شده و نیاز است از سوی ترکمنستان اقدام شود که این کشور نیز فعالیت‌های لازم را شروع کرده و فعال‌شدن آن ظرفیت انتقال را ۲۰۰ درصد افزایش خواهد داد.


کارشناس ارشد صنعت برق معتقد است این افزایش ظرفیتی که اتفاق خواهد افتاد و با وجود امکان اتصالی که در سایر کشورهای شوروی سابق وجود دارد می‌توانیم برق خود را از طریق شرق دریای خزر منتقل کنیم. تلاش می‌شود با رایزنی‌ها بتوانیم از طریق ترکمنستان و تاجیکستان برای اتصال شبکه برق به کشورهای عضو پیمان شانگهای نیز اقدام شود.


به گفته مشاور وزیر نیرو ایران با همه کشورهای دارای مرز زمینی تبادل انرژی الکتریکی دارد به همین دلیل اکنون صادرات و واردات برق با این کشورها فعال است و از تعداد معدودی واردات داریم و به تعدادی هم برق صادر می‌کنیم. ضمن آنکه طرح‌هایی نیز برای امکان برقراری اتصال با کشورهای جنوب خلیج‌فارس داریم. البته پیش از این وزیر نیرو به خبرنگار مهر گفته بود: با توجه به اینکه در تمامی سال به یک میزان مصرف نداریم. در چنین شرایطی تنها راه موجود یا خاموش کردن نیروگاه است که صرف اقتصادی ندارد و یا باید کار کند و برق را به سایر کشورها بفروشیم. بنابر این این سیاست را به صورت جدی دنبال می‌کنیم و با کشورهای همسایه مانند روسیه، قطر، ترکیه و از طریق کشور ترکیه با اتحادیه اروپا صادرات صورت می‌گیرد


بررسی امکان اتصال شبکه برق ایران از طریق عراق و سوریه با لبنان
تا سال گذشته عراق، افغانستان و پاکستان خریداران اصلی برق از ایران بودند. اما چندی پیش مجدداً توافقی بین ایران و عراق در زمینه صادرات برق منعقد شد. توافقی به مدت ۵ سال ۴۰۰ مگا وات برق به عراق صادر می‌شود. اما به نظر می‌رسد چنین اتفاقی نیفتاده است. چرا که به گفته مشاور وزیر نیرو در امور بین‌الملل اکنون ما با کشور عراق ۵ خط ارتباطی فعال داریم. البته عراق قبلاً از طریق تدمر و بوکمال با سوریه ارتباط الکتریکی داشت که توسط داعش بخشی از این خطوط از بین رفته است. همچنین سوریه با لبنان هم اتصال شبکه برق دارند.


به گفته این مقام مسئول روزهای اخیر هیئتی از لبنان به کشورمان آمده بودند و مذاکره‌هایی در این باره انجام شده تا طرح امکان اتصال برق کشورمان به لبنان بررسی شود. پیش‌تر از مقام‌های عراقی برای بررسی این موضوع دعوت به‌عمل‌آمده بود که به دلیل بروز مشکلات در عراق آنها این دعوت را اجابت نکردند.


فرحناکیان ابراز امیدواری کرد با برقراری ثبات در عراق بتوان این موضوع را پیگیری کرد و گفت: تلاش می‌شود در جلسه‌ای بتوان با برنامه‌ریزی و انجام مطالعات لازم و رعایت الزام‌های فنی امکان اتصال را مورد ارزیابی قرارداد.



اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار