به گزارش ذاکرنیوز، پنجمین جشنواره بین المللی قرآن و عترت (ع) مرکز خدمات حوزههای علمیه امروز با حضور حجت الاسلام والمسلمین محسن اژهای رئیس قوه قضائیه و حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون و پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
در این مراسم، حجت الاسلام محمد قمی به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: یک سوالی مطرح است مبنی بر اینکه پروردگار برای تبیین کلمه حق و هدایت بشر و اقامه آن روی یک خانواده حساب ویژه باز میکند و آن به عنوان اهلالبیت یاد میکند و سخن میگوید. کتاب نورانی قرآن کریم را که به عنوان کتاب هدایت محسوب میشود به معیت پیامبر اکرم (ص) برای هدایت میفرستد و ایشان برای هدایت بشر کافی بود اما در مقام تبیین باید حضرت خدیجه (س) نیز کمک حال حضرت باشند، یا حضرت فاطمه (س) یاری گر حضرت امیر (ع) باشند و…؛ بنابراین ماجرای کلمه حق به عهده خانوادهای است که اهلالبیت هستند و این جای بسی تأمل است.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی لباس طلبگی را لباس پیامبر اکرم (ص) خواند و عنوان کرد: طلاب رسالت نبوی دارند این لباس نشانه رسالت نبوی است. کسی که این لباس را بر تن میکند مسؤولیتی بر عهده دارد و یکی از آن مسؤولیتها این است که برای هدایت به سمت نزدیکان و اهل خودش برود. اعضای خانواده یاری گر طلبه در امر هدایت هستند.
وی ادامه داد: ما موظف هستیم به کسانی که منشأ برکات برای مردم هستند خدمت کنیم، کسانی که بهرهای از زلال وحیانی و الهی میگیرند. لازم است خانواده طلاب به این رسالت الهی اشراف کامل داشته باشند و به صورت مؤثر در جامعه حاضر شوند.
در ادامه حجت الاسلام سید جمالالدین میرمحمدی رئیس مرکز خدمات حوزههای علمیه به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: این پنجمین جشنواره قرآنی است که به همت مرکز خدمات حوزههای علمیه در حال برگزاری است و در این دوره ۳۴ هزار شرکت کننده در مراحل مختلف آزمون حضور داشتند.
وی افزود: امروز قریب به ۵۰۰ هزار طلبه در مرکز خدمات حوزه علمیه عضو هستند از میان این تعداد طلبه تنها ۶ هزار و ۵۰۰ تن در عرصه قرآنی فعالیت دارند و این تعداد بسیار کم است. مقام معظم رهبری در این زمینه فرمودند نپرداختن حوزه علمیه به قرآن کریم واقعاً یک نقیصه است؛ ما باید این نقیصه را رفع کنیم. همچنین معظمله در جای دیگر فرمودند به سمت قرآن بیشتر بروید و در آن تدبر و تأمل داشته باشید؛ بحث مهم مرکز خدمات تأمل و تدبر در قرآن کریم است.
رئیس مرکز خدمات حوزههای علمیه با بیان اینکه قرآن بیانگر شریعت است، گفت: انسان زمانی که با قرآن کریم انس میگیرد مبانی و معارف آن را درک میکند. برنامهای که در مرکز خدمات دنبال میشود این است که در دوره ۵ ساله قریب به ۲۰ هزار طلبه حافظ قرآن کریم تربیت کند. بر این اساس امیدوار هستیم در سال ۱۴۰۲ قریب به ۴ هزار طلبه حافظ تربیت کنیم.
میرمحمدی ایجاد شبکه منظم قرآنی را از دیگر برنامههای مرکز برشمرد و گفت: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته در نظر داریم یک شبکه فعال و منظم قرآنی را ایجاد کنیم. همچنین از دیگر برنامههای مرکز ایجاد سامانه منسجم و جامع قرآنی است تا از این طریق بتوان نهضت قرآن بین حوزه علمیه و خانواده آنان راه اندازی شود.
یادآور میشود در پایان از پوستر طرح تربیت ۴ هزار حافظ قرآن کریم و یک هزار تربیت معلم روخوانی و حفظ قرآن کریم رونمایی شد.