قطر: بازگشت سوریه به اتحادیه عرب نیاز به اجماع عربی دارد

وزارت خارجه قطر ضمن رد عادی سازی روابط با دولت سوریه اعلام کرد که برای بازگشت این کشور به اتحادیه عرب نیاز به یک اجماع عربی است.

به گزارش ذاکرنیوز، وزارت خارجه قطر ضمن تاکید بر ادامه مخالفت خود با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب اعلام کرد که موضع دوحه در رد احیای روابط با دمشق تغییر نکرده است.

«ماجد الانصاری» سخنگوی رسمی وزارت خارجه قطر در این زمینه اعلام کرد: هنوز اجماع عربی درباره بازگشت دولت سوریه به اتحادیه عرب وجود ندارد و دولت قطر با این مسئله به عنوان یکی از اولویت‌های مسائل عربی برخورد می‌کند. بنابراین اجماع کشورهای عربی (برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب) بسیار مهم است و این اجماع در نتیجه تحولات مثبتی حاصل خواهد شد که باید در عرصه سوریه اتفاق بیفتد؛ اما ما چنین چیزی را پیش روی خود نمی‌بینیم.

وی افزود: از نظر ما هیچ تغییری در موضع قطر ایجاد نخواهد شد، زیرا موضع ما واضح و ثابت است و تحت تاثیر آنچه که در محافل سیاسی می‌گذرد، قرار نمی‌گیرد؛ مگر اینکه تحولات واقعی در داخل سوریه رخ دهد و خواسته‌های ملت این کشور برآورده گردد، یا اینکه بر مبنای تحولات مثبت در داخل سوریه، یک اجماع عربی برای بازگشت این کشور به اتحادیه عرب انجام بگیرد. 

سخنگوی وزارت خارجه قطر ادامه داد: اما در حال حاضر هیچ شاخصی برای خوش‌بینی درباره نزدیک بودن زمان عادی سازی روابط با سوریه و بازگشت این کشور به اتحادیه عرب وجود ندارد. 

وی گفت: قطر از تلاش‌های عربی در چارچوب ایجاد راهکاری برای حل بحران سوریه حمایت و قدردانی می‌کند اما این راه حل باید بر مبنای ایجاد تحولات مثبت در سوریه باشد.

 درحالی که اغلب کشورهای عربی بعد از گذشت یک دهه در تلاش برای احیای روابط خود با دولت سوریه و بازگرداندن آن به اتحادیه عرب هستند، قطر همچنان بر موضع خود در رد عادی کردن روابط با دمشق و جلوگیری از بازگشت آن به اتحادیه عرب تاکید دارد.

تلاش‌های عربی برای احیای روابط با سوریه طی چند سال گذشته تقریبا روند ثابتی داشته و جز امارات، هیچ کشور دیگری به طور رسمی روابط خود را با دمشق احیا نکرده و بازگشت سوریه به اتحادیه عرب نیز در حد حرف باقی ماند.  اما زلزله مهیبی که فوریه سال جاری، ترکیه و شمال سوریه را لرزاند و خسارت‌های جانی و مالی بی‌سابقه‌ای به هردو کشور وارد کرد، مقدمه‌ای برای همگرایی میان کشورهای عربی با دمشق شد و مقامات ارشد این کشورها یا به سوریه سفر و یا با بشار اسد، رئیس جمهوری این کشور تماس تلفنی برقرار کردند.

در این میان بعد از امضای توافق تهران و ریاض برای ازسرگیری روابط، گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال احیای مناسبات عربستان با سوریه نیز بیشتر شده و حتی برخی پیش بینی می‌کنند که عربستان از بشار اسد برای حضور در نشست سران عربی در ریاض دعوت کند. پیش از این توافق نیز در ماه فوریه «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در کنفرانس مونیخ بر ضرورت باز شدن باب گفتگو با دولت سوریه و رسیدگی به وضعیت بشردوستانه این کشور تاکید کرده و گفت: افزایش ارتباطات با سوریه می تواند راه را برای بازگشت این کشور به اتحادیه عرب پس از یک دهه انزوا هموار کند.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار