به گزارش ذاکرنیوز، افشار فتح اللهی عصر یکشنبه با اعلام این خبر به رسانهها، اظهار داشت: مناطق آزاد نقش بسیار مهمی در اقتصاد ملی دارند و این همایش نیز با توجه به اهمیت این نقش، با هدف بازشناسی ظرفیتهای سرمایهگذاری این مناطق و شکلدهی خوشههای جدید سرمایهگذاری برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: توسعه بنادر، تحقق رویکرد اقتصاد دریامحور، ارتقای ظرفیتهای کریدور شمال جنوب، توسعه زیرساختهای و ایجاد روشهای متنوع تامین مالی، ایجاد ارزش افزوده در تولیدات حوزه انرژی ، تقویت رویکرد صادرات محور و بازگرداندن اعتماد سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی از جمله دیگر اهداف برگزاری این همایش میباشد.
فتح اللهی با اشاره به اهمیت جایگاه قشم در اقتصاد منطقه، تصریح کرد: قشم نزدیکترین پایگاه اقتصادی به کشورهای همسایه با پیوندهای مستحکم اقتصادی و خانوادگی است که این منطقه آزاد را به پیشانی اقتصاد جنوب کشور تبدیل کرده است.
وی بیان کرد: انتخاب جزیره قشم به عنوان میزبان برگزاری این رویداد علاوه بر توسعه هرچه بیشتر حوزه انرژی هاب جدید انرژی کشور منجر به آشنایی بیشتر کارشناسان داخلی وخارجی با ظرفیتهای قشم و سایر مناطق آزاد خواهد شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به میزبانی دومین همایش و نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری و توسعه حوزه نفت، گاز و انرژیهای تجدیدپذیر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، خاطرنشان کرد: براساس برنامه ریزیهای انجام شده این همایش در روزهای سوم تا پنجم بهمن ماه در جزیره قشم برگزار میشود.
براساس این گزارش، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از تسنیم، این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود 300 کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود 150 هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول 150 و عرض میانگین 11 کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.