قدردانی ‌فعال‌ حوزه فناوری از رهبر انقلاب/ فرمایشات امام خامنه‌ای ‌انرژی ‌دو‌چندان به ‌دانش‌بنیان‌ها بخشید

استاد دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: به عنوان یکی از فعال‌ حوزه کارآفرینی فناور و دانش بنیان در خوزستان از شنیدن سخنان ارزشمند رهبری انقلاب آنچنان ذوق زده شدم که انرژی و توان دو چندان به ما فعالین در این حوزه بخشید.

 به گزارش ذاکرنیوز، مقام معظم رهبری مطابق سنت حسنه هر سال، در اغازین لحظات سال جدید، امسال را سال تولید دانش‌بنیان و اشتغال ‌آفرین نامگذاری کردند. این نامگذاری علاوه بر اهمیت مساله تولید و اشتغال در دیدگاه رهبری انقلاب و جایگاه آن در پیشرفت کشور، به مساله دانش بنیان به عنوان یک فناوری نوین اشاره کردند.

این نامگذاری دارای این نکته است که کشور در یک مسیر تولید مبتنی بر علوم و فنون جدید در حال ریل گذاری است. یکی از بخش های که رهبری انقلاب به آن تاکید داشتند، عقب ماندگی دانش بنیان در بخش کشاورزی است. برای همین مساله گفت و گویی را با دکتر پیمان حسیبی استاد برجسته کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز و از فعالین حوزه کارآفرینی فناور و دانش بنیان در خوزستان انجام دادیم.

وی درباره اهمیت این جهت‌گیری درسال 1401 بیان داشت: به جرات می‌توانم بگویم به عنوان یکی از فعال‌ حوزه کارآفرینی فناور و دانش بنیان در خوزستان از شنیدن سخنان ارزشمند رهبری انقلاب آنچنان ذوق زده شدم که انرژی و توان دو چندان به ما فعالین در این حوزه بخشید.

مسئول شتاب‌دهنده تخصصی آپر بیان داشت: ما و همکاران در شتاب‌دهنده تخصصی آپر به عنوان اولین شتاب‌دهنده تخصصی خوزستان که سالها مورد بی‌مهری مسئولان قرار گرفتیم از این سمت و سوی که رهبری حکیم بدان اشاره کردند، خوشحال شدیم.

حسیبی درباره شتاب‌دهنده تخصصی آپر گفت: این شتاب دهنده مجوز فعالیت را از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت کرده و در حوزه کشاورزی، منابع‌طبیعی، بیابان زدایی اقتصادی، محیط زیست و انرژی‌های تجدید‌پذیر در پارک علم و فناوری خوزستان فعالیت می‌کند،

وی با توجه به اهمیت کشاورزی در تولید و امنیت غذایی اظهار داشت: کشاورزی و امنیت غذایی یکی از مولفه های مهم در استقلال هر کشوری است و کشاورزی امروز ایران به شکل سنتی است و این نگاه سنتی نمی تواند اهداف و چشم اندازهای کشور را تامین کند و برای همین ما در شتاب دهنده آپر در طی سالها و بطور ویژه در سال1401 دنبال برنامه ریزی برای دانش بنیان کردن کشاورزی هستیم.

 این استاد کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: رهبری معظم انقلاب به درستی به مسئله نبود کشاورزی دانش بنیان اشاره کردند. این مسئله؛ بدون شک زنگ خطری بود برای مسئولین مربوطه تا توجه بیشتری را به این بخش حیاتی و پر اهمیت معطوف دارند. کشور عزیزمان ایران به لحاظ تولید محصولات استراتژیک و کالاهای اساسی در جایگاه شایسته ای قرار ندارد.

وی بیان داشت: بیش از 90 درصد روغن خوراکی مورد نیاز کشور و بخش عظیمی از گندم و بیش از 17 میلیون تن خوراک دام مورد نیاز صنایع دام و طیور کشور از بیرون وارد می شود که با توجه به نوسانات قیمت دلار، قیمت فراورده های دامی هم متاثر می شوند و در نهایت فشار آن بر دوش مردم خواهد بود و حجم عظیمی از منابع ارزی با چوب حراج از مملکت خارج می شود.

حسیبی گفت: باقی نیاز 72 میلیون تنی کشور به خوراک دام، با فشار بیش از دو تا سه برابری چرای دام در واحد سطح مراتع تامین می شود که نابودی مراتع را با خود به همراه داشته است در حالی که همانگونه که حضرت آقا فرمودند در بخش تولید خوراک دام از ظرفیت‌های بسیار بالایی برخورداریم.

این استاد دانشگاه با گلایه از عدم حمایت از این شرکت های دانش بنیان گفت: از شرکت های دانش بنیان در حوزه کشاورزی در سالهای گذشته حمایت مناسبی صورت نگرفته است. در طی دو سال گذشته شتاب‌دهنده تخصصی آپر با حمایت از استارتاپ های فعال در زمینه تولید خوراک دام چند طرح فناورانه با محوریت تولید خوراک دام از پسماند و ضایعات کشاورزی و صنایع به دستگاه‌های مرتبط ارائه کرد ولی دریغ از کوچکترین حمایت، به گونه ای که گویی برخی مسئولین بخش اجرایی علاقه‌ای به حل معضل تولید خوراک دام ندارند.

وی با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری درباره اصلاح بذر گیاهان زراعی و باغی گفت: در خصوص تولید بذر اصلاح شده و دانه‌های روغنی نیر استارتاپ های بسیار مستعدی تحت حمایت شتاب‌دهنده هستند که در صورت تامین سرمایه در گردش ایشان تحولی در تولید این محصول استراتژیک در کشور پدید خواهد آمد.

حسیبی ادامه داد: در حوزه‌های حفاظت از منابع و آب و خاک نیز شتاب‌دهنده تخصصی آپر یک طرح تلفیقی بیابان‌زدایی اقتصادی مردمی همراه با تاسیس بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور در سطح 1200 هکتار با ظرفیت نیروگاهی 400 مگاواتی و با سرمایه گذاری بخش خصوصی برای تثبیت کانون های ریزگرد جنوب شرق اهواز ارایه و در بهمن 1397 آن را در کمیته فنی منابع طبیعی خوزستان به تصویب رسانید ولی 3 سال است در پیچ و خم اداری گیر کرده به گونه ای که طی این سالها قیمت دلار از 4200 تومان به 27 هزار تومان افزایش یافت. فعالین اقتصادی به خوبی این معضل بزرگ را درک می کنند.

 وی ادامه داد: لذا به قطعیت عرض می کنم که تنها راه برون رفت از وضع فعلی توجه بیشتر به نقش و اهمیت شتاب‌دهنده های تخصصی استان در جلوگیری از اتلاف منابع مالی تخصیص یافته به طرح های اقتصادی با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ممانعت از پول پاشی است، چراکه شتاب‌دهنده‌ها بعنوان کاتالیزورهای دنیای کسب و کار فناور و دانش‌بنیان اساس و محور فعالیت شان مبتنی بر اقتصادی بودن طرح و بازار فروش محصول بوده به گونه‌ای که ریسک هرگونه سرمایه گذاری را به صفر می‌رسانند.

این استاد دانشگاه شهید چمران اهواز بیان داشت: وجود شبکه زیرساخت قوی در شتاب‌دهنده های معتبر و تسریع در شکل گیری زیست‌بوم استارتاپی و ارتباط تنگاتنگ آنها با زیست‌بوم کارآفرینی و نظارت دقیق در تمام مراحل طرح و اجرای پروژه ها از ایده تا محصول و بازار فروش و تبدیل دانش به ثروت، اهمیت وجود آنها را آشکار می کند.

حسیبی گفت: لذا قویا احساس می شود که می‌بایست سازوکاری ایجاد گردد تا دستگاه‌های اجرایی استان ملزم به ورود شتاب‌دهنده های تخصصی در طرح های نوآورانه و اقتصادی باشند، به گونه ای که بدون گذر از فیلتر شتاب‌دهنده هیچ گونه تسهیلاتی به طرح های ارائه شده به آن دستگاه تصویب نگردد، چرا که بررسی های دقیق علمی و کارشناسی و نظارت مستمر با تزریق منتور‌های خبره با توجه به حوزه فعالیت هر استارتاپ صاحب ایده و طرح های اقتصادی، از هر گونه اتلاف منابع مالی که همان بیت‌المال است جلوگیری می کند.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: شتاب‌دهنده آپر به عنوان یک شتاب‌دهنده تخصصی فعال در حوزه کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست بوده و می‌تواند فعالیت های مثمر ثمری را به خصوص در استان زرخیز خوزستان انجام دهد، با این امید که نگاه مسئولان نسبت به طرح‌های استارتاپی تغییر کند، چرا که در صورت تکرار همان برخوردهای سابق هرگز امیدی به بهبود وضع فعلی نیست.

حسیبی اظهار داشت: آپر در حوزه های زیر در حال فعالیت است. توجه به زنجیره تامین داخلی بدون نیاز به واردات، افزایش تولید همراه با شناسایی و رفع مشکلات و چالش‌های موجود در حوزه های فنی و تخصصی کشور با بهره‌گیری از تخصص شرکت های فناور و دانش بنیان، افزایش بهره وری و افزایش کیفیت همراه با ایجاد هم افزایی و همگرایی فعالان حوزه دانش‌بنیان؛ توجه به زنجیره ارزش تولید و تلاش در جهت تکمیل آن و باز تعریف حلقه های مفقوده با کمک دانش نوین؛  اشتغال زایی بر پایه و محور دانش بنیان و فناوری‌های نوین؛ توجه و تاکید بر منابع داخلی، شامل دانش فنی داخلی، نیروی انسانی به خصوص نیروی کار و متخصصان جوان و مواد اولیه بومی و داخلی، توجه به اصل ثروت آفرینی و توانمند سازی اقتصاد کشور، تجاری سازی فعالیتهای تولیدی و اقتصادی بر پایه صحیح اصول کسب و کاری که ضامن ادامه حیات این فعالیت ها خواهد بود.


اگر خوشت اومد لایک کن
1
آخرین اخبار